Translate

maanantai 16. toukokuuta 2016

Caribbean Dream -kattaus

Vaikka näin kesällä voi syödä oikeasti eväitä ulkona hiekkarannalla, ajattelin silti tuoda rannan sisälle! Suomen suvi... you never know! Haluan viedä ajatuksenne vähän kaukaisemmalle rannalle, jossa hiekka on valkoista, vesi turkoosia ja aallot huuhtovat jalkoihisi mitä kauniimpia simpukoita... mun kattaus ideat on välillä ihan pähkähulluja, mm. haluaisin tehdä vedestä jäädytettävän koristeen, jonkinlaisen patsasmaisen elementin, mutta se sulaa niin nopeasti ettei se kestäisi kauaa muualla kuin jossain Kemin lumilinnassa! Toinen idea oli vesielementti jossa näin sieluni silmin pöydän halki keskeltä menevän pitkän ja aaltoilevan matalan astian jossa olisi kellumassa pinnalla muovikukkia. Se olisi muuten ihan toteutettavissa, mutta en ole löytänyt mistään kiemurtelevan käärmeen muotoista astiaa ;) Veden olisi vielä voinut siihen värjätä sinisellä tai vihreällä elintarvikevärillä kauniimman sävyiseksi.. crazy... mutta jos käyttää kattauksiin vain lautasia, laseja ja serviettejä, ideat loppuvat hyvin pian kesken ja kaikki ovat jo nähneet ja kokeilleet samat jutut. Pitää keksiä jotain uutta ja ennalta arvaamatonta! Haluan jopa shokeerata ihmisiä, " eihän noin voi tehdä"! Miksei voisi? On kiva että jutun aiheita löytää edes vaikka pöydän koristeista, kuin että kaikki istuvat tuppisuuna ja vain suun maiskutus ja haarukan kalina lautasta vasten rikkoo hiljaisuuden, se vasta on kiusallista! Myös ruoan tarjoileminen uusilla tavoilla ja yllättävistä astioista elävöittää pöytää. Täytyy kyllä mainita että nämä mun ideat ei sovellu perheeseen jossa on ihan pieniä lapsia, koska saattaisi olla muuten että koristeet katoaisivat joko suuhun tai lattialle, ja ainakaan itse syömisestä ei tulisi mitään!


Jadenvihreä sävy jo itsessään tuo mieleen trooppiset vedet, lisäksi keksin että tähän kattaukseenhan sopivat vanhat kunnon 80 -luvun Coctail -tikkusateenvarjot kuin nenä päähän! Pussi niitä on maannut kaapissa vaikka kuinka kauan, ei vain ole tullut käytettyä missään niitä. Simpukoita minulla oli myös jo ennestään koristeena lasipurkissa. Valkoinen "hiekka" on kynttilähiekkaa.... ja sen pitää olla ihan valkoista, mikä tahansa sora ei kelpaa! Ostin tähän Prismasta Finnmarin hiekkaa, 2,05€/purkki. Kaitaliina on yllätys, yllätys... lahjapaperia! Miten kätevää, ei tarvitse varoa sotkuja, voi heittää menemään juhlien jälkeen ja sitähän löytyy vaikka minkälaisessa kuosissa ja värissä. Se ja servietit Suomalaisesta kirjakaupasta. Paperi oli 3,95€ ja servietit 2,95€. Tällainen kattaus on ehkäpä parhaimmillaan kuitenkin ehkä Buffet -tyylisessä, seisova pöytä ratkaisussa, jossa ihmiset vain hakevat ruoat upeasta, erikoisesta  ja taideteoksenomaisesta noutopöydästä, ihastelevat siinä koristeita, mutta syövät varsinaisesti muualla. Haluaisin joskus tehdä upean noutopöydän häihin! Pitopalvelu -yrittäjillä on vain ihan kamala kilpailu keikoista, ja asiakkaat ovat vaativia. Ei helppoa..


Tein tämän ihan normaaliin arkiseen ruokapöytäämme, jolloin koristeet pitää saada mahtumaan johonkin, tarjoilujen lomaan. Ruoka on hyvin simppeliä ja kesäistä. Tämä ei ole ruoka eikä edes lifestyle  Blogi, joten yritän pidättäytyä sisustus ja kattaus postauksissa, mutta laitan tähän kuitenkin nyt Chili-tonnikala kolmioleipien ohjeen, kun se sopii niin hyvin evääksi kesäretkille. Vesimeloni vie janon, ja Broilerinuijat ovat käteviä, itseasiassa kaikki ruoat tässä ovat sormin syötäviä, että siksi lautaset ovat oikeastaan ihan turhia! Samasta syystä kuvista ei löydy haarukoita tai veitsiä. Lautaset ovat IKEA:sta ostettuja. "Hurrikaani" on kukkavaasi, joka maksaa muistaakseni 0,79€.. tai jotain.. myös IKEA: sta. Eli aika halvaksi tuli tämäkin taas :) IKEA on kyllä kumma paikka, aina kun sinne menee on tarkoitus vain ostaa pari pientä juttua, mutta kassalle päästessä mukaan on tarttunut vaikka mitä ja laskukin on enemmän kun laki sallii! Tässä lisää kuvia, aurinko vähän häikäisi ja haittasi...
Minulla on niin lyhyt kesäloma ja siitäkin osa palkatonta, että oikeat Karibian rannat jäävät nyt vielä haaveeksi, mutta aion mennä merelle, sekä saaristoveneellä, että omalla veneellämme ja nauttia shoppailusta, lenkkeilystä ja mökillä Kouvolassa täysin siemauksin! Onneksi on Suomessakin paljon kivaa tekemistä, pääasia että saa breikin työstä. Ensi syksynä huristelenkin jo uudella metrolla töihin!

Chili-tonnikala kolmioleivät:

10 viipaletta paahtoleipää
1 purkki Rainbow Chili tonnikalaa
1 rasia Rainbow Paprika-sipuli tuorejuustoa
1/2 punainen iso paprika tai yksi pieni paprika
salaatin lehtiä
ripaus pippuria

Leikkaa paprika hienoksi kuutioksi, lisää tuorejuusto, pippuria  ja tonnikala josta on valutettu öljyt pois. Laita paahtoleivälle salaatin lehti ja toiselle puoliskolle reilusti täytettä. Leikkaa kolmioksi. Valmista!Prisma

Suomalainen Kirjakauppa

Tällainen aurinkorannan kattaus tuli tällä kertaa... tulossa on UFF myymälöiden tasaraha päivät, joista ainakin teen jutun, mikäli teen tälläkin kertaa löytöjä, ja voipa olla  että joku muukin terveellisen herkun resepti eksyy tänne, kun olen nyt taas niin innostunut lenkkeilystä ja on keksittävä vähäkalorisia ja ravitsevia välipaloja ja iltapaloja. Sisustus ja hyvät ideat ei kyllä tule loppumaan, mulla on ideoita takataskussa jo vaikka kuinka pitkälle, mutta hiljaa hyvää tulee...!                                                 I love Summer and I love my Home!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...