Translate

perjantai 11. maaliskuuta 2016

DIY-korupuu


Palatkaamme luonnon materiaalien pariin, ainakin osittain! Koruillehan on myyty tässä jo jonkin aikaa "puita" mihin voi iltasella asettaa rannekorunsa, sormuksensa ja kaulaketjunsa odottamaan seuraavaa päivää. Meilläkin sellainen oli, mutta se oli posliinia ja meni rikki tippuessaan lattialle. Tein nyt uuden ihan omin kätösin ja ihan kirjaimellisesti se on korupuu! Tarvikkeet ovat hyvin vähäiset, edulliset ja simppelit. Hopeaspraytä olen käyttänyt moniin ideoihini ja sitä oli vielä jäljellä. Kauniita kiviä minulla on myös tietenkin jo ennestään. Hankin oikeastaan vain tukevan oksan 0€ ja pienikokoisen saviruukun 1,50€. Näillä päästään alkuun. On tärkeää että oksa on tarpeeksi tukeva ja että siinä on useampi oksan haara koruille. Kuitenkin sormuksen on esim. mahduttava läpi oksasta, eli isot karahkat on kuitenkin jätettävä metsään.
                                     

Aloita maalaamalla ruukku hopeasprayllä kauttaaltaan hyvin. Käsittelyn joutuu ehkä toistamaan mahdollisesti maalin kuivattua, koska savi imee itseensä kaikki aineet sisään ja tumma oranssi on myös hankala peittää täysin ensiyrittämällä. Minun maalini oli kuitenkin niin peittävää että kerta riitti. En huomannut tähän ottaa kuvaa maalaamattomasta ruukusta, mutta kaikki kyllä tietävät miltä tavallinen saviruukku näyttää, joten tuskin siitä sen suurempaa vahinkoa tuli!


Muotoile oksaa ja etenkin sen haaroja sivuleikkureilla kauniin "puun" -muotoiseksi. Maalaa myös oksa hopeasprayllä. Kun molemmat, sekä ruukku että oksa ovat kuivuneet, aseta oksa ruukun keskelle. Kivillä oksa ankkuroidaan ympäriltä tukevasti paikalleen. Koska kivet ovat painavia, oksa pysyy hyvin pystyssä ja paikallaan ellei omista jotain 50centin bling blingejä! :D (se räppäri...) jos minun vitsit ei oikein aukea.. :) Täytä ruukku reunoihin saakka ja sitten vain koruja ripustamaan! Jos joskus tähän kyllästyt, voit tietenkin poistaa oksan, vaihtaa kivet mullaksi ja istuttaa ruukkuun viherkasvin. Olen monesti jutuissani korostanut käyttäväni usein samoja tavaroita uusilla tavoilla, välttääkseni tavaraan tukehtumisen ja turhan kertakäyttökulttuurin. Tästä syystä kehotan myös tutkailemaan vanhempia juttujani, koska ideat ovat yhä käyttökelpoisia. On surullista miten nopeasti esim. musiikki tänä päivänä vanhenee! Se on ihan kertakäyttökamaa, toisin kuin vanhat klassikot.

Pitkähiuksisena tarvitsen myös paikan hiuspampuloille

En tiedä itsekään mistä kaikki keksintöni kumpuavat, mutta voisi olla huomattavasti hankalampaa toteuttaa niitä parisuhteessa, kun heilun kotona spraypurkin kanssa, joka paikka on täynnä uusia  "projekteja" ja välillä blogin kirjoittaminen vaatii aikaa ja keskittymistä ;) Olen huomannut että aika moni julkaisee uuden blogijutun maanantaisin. En keksi mitään muuta syytä siihen kun sen, että he ovat tehneet jutun viikonloppuna kun on ollut aikaa. Minulla taas on toisin päin. Teen juttua iltaisin pitkin viikkoa ja haluan julkaista sen perjantaina, jotta ihmisillä olisi aikaa sitä lukea. Viikonloppuna en todellakaan ole blogin teossa! Välillä saan jonkun idean vaikka illalla juuri ennen nukahtamista, ja toisinaan näen jonkin hyvän jutun lehdessä tai netissä, josta idea lähtee. Joskus myös pelkkä tavara tai materiaali puhuttelee, ihana... mitähän tuosta tekisi..? Suurin osa ideoistani on kyllä ihan omiani, en ole niitä mistään kopioinut! Jos joku haluaa kopioida minun juttujani, olen otettu. Se on blogin tarkoituskin, antaa uutta luettavaa, katsottavaa ja kokeiltavaa! Haluaisin puuhuni uusia koruja, huomasin että minulla olisi paikka sirolle ja naiselliselle rannekorulle. Täytyypä hankkia jostakin.     Tältä erää kaikki oli tässä, pääsiäistä kohti käy tie!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...