Translate

sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Pääsiäiskranssi

Kevät ja pääsiäinen ovat vihdoinkin täällä! Valon lisääntyminen piristää ja kesäloma häämöttää edessä, mikäpä sen ihanampaa :) Minulla ei ole koskaan ollut mitään erityisiä pääsiäisperinteitä. Toki tyttäreni ollessa pieni laitoimme rai -ruohoa ja ostimme suklaa munia. Nyt pääsiäinen on lähinnä ylimääräinen levähdystauko töistä ja mahdollisuus mennä mökillä käymään ekaa kertaa talven jälkeen. Päätin kuitenkin sisustusmielessä tehdä oveen pääsiäis -seppeleen, melkein nolla budjetilla! Sain kassillisen pajun oksia, rautalankaa minulla oli ennestään. Tigerista ostin koristenauhaa 1€/kpl ja pääsiäismuna koristeita 2€/pussi (10 kpl). Pitsinauhaa ostin kirpparilta 1€/pkt. Ei tullut kalliiksi! Toki jos on vaikka vanhoja puhki kuluneita tyynyliinoja, niiden reunoista saa pitsit täysin ilmaiseksi. Myös Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolla on monesti vanhoja pitsiliinoja ilmaiseksi. Pajun oksissa oli kyllä aikamoinen vääntäminen jotta ne sai edes jotenkin ympyrän muotoa muistuttavaksi.....tiedän että kaupasta saa ostaa seppeleiden tekoon valmiita "rinkuloita", jotka ovat kauniin pyöreitä ja muutenkin virheettömiä, mutta koska tämä on edullisen sisustamisen blogi, se ei ollut nyt mielessä, vaan idea että tehdään itse. Hommassa ei mennyt kauan, mutta saa nyt nähdä ehdinkö jatkossa tehdä enää niin paljon näitä luonnon materiaali ja tuunausjuttuja, kun tekee mieli mennä töiden jälkeen ties minne ja olla vaan enemmän ulkona. Olen täysin kesäliikkuja, vihaan lunta, kylmyyttä ja kaikkia talvilajeja!

Jotain olisin ehkä vielä kranssiin halunnut, mutta joskus less is more. Ehkä lisään sen "jutun" myöhemmin. Ajattelin jotain ilmaista tai hyvin edullista, kuten vanhoja nappeja, muovikukkia ( saisikohan jostain muovisia narsisseja..) tai jotain ihan hullua mitä ei ehkä heti tule ajatelleeksi koristeeksi. Ongelma voi olla vain esineitten kiinnitys kranssiin, tavallisella liimalla tuskin pysyy, pitäisi hankkia kuumaliimaa. Tässä kuvia työvaiheista, joita oli siis aika vähän, luulin että olisi mennyt paljon kauemmin, mutta väänsin tämän noin puolessa tunnissa. Hyvä niin. Aika on rahaa!

Muut hakevat vitsoja metsästä virpomiseen, minulla oli vähän toiset jutut mielessäni. Näissä oksissa oli kyllä paljon pajunkissoja, eli kyllä ne olisivat siihenkin tarkoitukseen olleet hienoja. Kai se kevät on ihan aikataulussa kuitenkin pienistä vaihteluista huolimatta. Kunhan ei tule varsinaista takatalvea! Olen tehnyt joulukranssin aikaisemmin, mutta en muistanut miten paljon sotkua havut ja näköjään pajutkin aiheuttavat.
Tee rautalangasta ripustuslenkki kranssille


Seuraavaa juttua olen myös jo miettinyt, ainakin siihen liittyy jälleen kerran UFF: n tarjouspäivät jotka olivat tällä viikolla ja lisää juttuja mihin käytetään pitsiä. Se on varmaa mutta enempää en vielä paljasta! Ideoita tulee päähän kyllä ihan kiitettävää vauhtia, toteutus vain joskus viivästyy kun ei vaan voi revetä joka paikkaan. Eli näillä näkymin palaamme asiaan vasta pääsiäislomani jälkeen...


  Hyvää pääsiäistä kaikille lukijoilleni ja ihanaa kevättä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...