Translate

torstai 1. helmikuuta 2024

Diy: Suloiset Ystävänpäivä kortit


Mietin kivaa ideaa ystävänpäivä korttien askarteluun ja suunnitelma oli käyttää jollain tavalla kakku paperia, koska olin juuri ostanut uuden paketin Saiturinpörssistä kun sain halvalla. Niissä on tosi nätti pitsireuna, olen aiemminkin käyttänyt niitä joulukorttien tekoon. Sitten idea iski kun salama kirkkaalta taivaalta. Sateenvarjo... sen alle ystävykset ja teksti...? Mietin ja pian sekin muotoutui.. aloitetaan kuitenkin ihan alusta, mitä tarvitset korttien askarteluun 😊

Kahta eri värillistä kartonkia, joista toinen on itse korttipohja ja toinen kehys sekä kakku paperia. Sitten tarvikkeista tietty sakset, liimaa ( käytin sekä Erikeeperiä että puikkoliimaa ), tusseja, lyijykynä, viivoitin, juomalasi ja mahdollisesti kuvio sakset jos haluat. 

Kissa ja hiiri ovat super helppoja piirtää. Teet vain kaksi 8 ja toiselle viikset ja kissan korvat sekä häntä, toiselle hiiren korvat ja häntä. Koska hahmot ovat selin kortissa, piirretään vain siluetti, eli ei kasvoja, tassuja jne yksityiskohtia.. eli huonompikin piirtäjä varmasti osaa 😊 👍


Ensin taitoin punaisen kartongin kahtia ja leikkasin aukon, johon liimasin vaaleanpunaisesta kartongista taustan. Sitten piirsin ja leikkasin kakkupaperiin sateenvarjon muodon juomalasin avulla. Sen liimauksen jälkeen päästiin hahmottelemaan kissaa ja hiirtä.. 




Tekstiksi muotoutui sitten aika nopeasti " Hyvä ystävä on kuin sateenvarjo, mukana elämän myrskyissä". Mietin ensin että "suojana, tukena, vierellä, matkallani..." mutta tuo kuulosti parhaimmalta. Toki voitte itse kirjoittaa ihan sellaisen tekstin kun haluatte 😊. Oli myös tarkoitus piirtää punaisella tussilla pieniä sydämiä ❤️ satamaan taivaalta, mutta kortissa ei ollut oikein niin paljoa tilaa ja päätin pitää sen muutenkin simppelinä. 


Sitten vielä leikkasin sisäpuolelle kuviosaksilla sydämen johon kirjoitin Ystävänpäivä toivotukseni. Ystäväni nimeä en ole tarkoituksellisesti vielä laittanut tähän henkilöntietosuoja lain vuoksi. 


Ja näin kortti on valmis! Super söpö ja helppo tehdä, tosin en suosittele ihan pienten lasten askarteluksi koska leikkaaminen vaatii aika tarkkaa sorminäppäryyttä. 


Halusin julkaista tämän jutun ajoissa vaikka Ystävänpäivään on vielä aikaa, mutta kuten tiedämme niin aika menee nopeasti ja meillä kaikilla on miljoona hommaa kesken ja To Do listalla koko ajan, niin voi olla ettei askarteluun ole aina aikaa. Palaan blogiin pian muilla aiheilla, joten toivotankin siis jo tämän jutun myötä kaikille valmiiksi hyvää Ystävänpäivää! 💕

2 kommenttia:

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...