Translate

maanantai 21. elokuuta 2023

Kuinka paljon säästän kierrättämällä

Kirppikset ja kierrätys ovat monelle harrastus ja elämäntapa. Ekologisuuden ja sen lisäksi että kirppiksiltä löytää persoonallisia esineitä, minulle tärkein pointti suosia kierrättämistä on silkka rahan säästö. Teen niin että aina jos tarvitsen tai haluan jotain, yritän ensin etsiä sen ilmaiseksi roskalava ryhmistä tai Tori.fi sivustolta. Jos en saa ilmaiseksi niin sitten katson myytäviä netissä ja kirppiksillä sekä Kierrätyskeskuksessa. Kaupasta uutena ostaminen on minulle aina vasta se viimeinen vaihtoehto. Välillä voi säästää isojakin summia kun vertaa mitä vastaava tavara olisi maksanut kaupassa. Tästä hyvänä esimerkknä on tämä ihan uusi, käyttämätön Kånken reppu, jonka ostin Vermon Kontti kirppikseltä 15 eurolla. Nämä maksavat uutena halvimmillaan normaalisti 79€! Eli säästö huimat 64€! 

Ja minulle siis ei ole tärkeää onko tavara uusi vai käytetty, arvostan ihan yhtä suuresti tavaroitani vaikka olisin saanut ne ilmaiseksi. Eli jos joku nyt ajattelee että "eihän uutta ja käytettyä tavaraa voi verrata toisiinsa". Niin itse lasken kyllä ihan koko uuden tavaran summan säästetyksi jos saan vastaavan ilmaiseksi, sen verran olisin menettänyt jos olisin tehnyt hankinnan kaupasta. Kyllä se koko summa on silloin säästetty 💪. Uskon että moni varakas ihminen ei edes harkitse ilmaiseksi etsimistä tai käytettynä hankkimista jos on varaa vain marssia ostamaan suoraan uusi, mutta silloin elämä on paljon kalliimpaa. Puhumattakaan ympäristö syistä, jonka takia olisi hienoa että sama tavara saisi enemmän käyttöikää eikä päätyisi roskiin. 

Kesäkukkia vanhassa teekannussa ❤️

Hennes & Mauritzissa näin vähän aikaa sitten kivoja ulkoiluvaatteita, mutta ne olivat tosi kalliita 😔. Joten aloin etsiä vastaavia ilmaiseksi tai käytettynä. Tämä takki oli siis se jonka näin H&M:ssä ja se olisi maksanut uutena 39,90€! 😳 

Löysinkin pian hyvin samantyylisen ilmaiseksi Facebookin roskalava ryhmästä! 🤗 0€! Housut olisivat maksaneet 49,90€. Sellaisia en löytänyt ilmaiseksi tai käytettynä mutta New Yorkerissa oli 19,90€ vähän saman tyyliset niin ostin sitten ne 😊. Säästö 69,90€ ( laskettu siten että olisin ostanut takin uutena ). 


Lähes sama asu 69,90€ halvemmalla! 😃

Uff tasarahapäiviltä löysin viimeksi pari rahanarvoista löytöä. Kaikki oli 2€ / kpl. Paras juttu oli nämä Adidaksen treeni caprit salille ja kesäksi lenkille. Kaupan hinta olisi varmasti ollut yli 25€, nyt siis vain 2€! Säästö 23€. 

Vaikka on vähän rahaa, voi silti olla tyylikäs! 😎

Tarvitsin myös uuden toimistotuolin kirjoituspöytääni varten, koska aikaisemmin olin käyttänyt yhtä keittiötuoleista, mutta kun ostin uuden isomman keittiönpöydän tarvitsin sen käyttöön. Eli siis Tori.fi ja Facebook roskalavat jälleen syyniin! Ja löysinkin lähes uuden veroisen Ikean mustan nahkaa ja kangasta olevan tuolin Facebookin roskalavalta 0€!. Arvo olisi ollut Ikeassa 69,99€!! Aikamoinen löytö ja säästö! Hain sen ihan läheltä, eli bensarahaakaan ei tarvitse laskea kuluksi 😊. Nämä ihan uudet ja käyttämättömät mustat lenkkarit löytyivät Uff 3€ tasarahapäiviltä! Hintalappu on vielä kiinni, ne ovat maksaneet Citymarketissa uutena 39,95€! Säästö 36,95€ 😊

Huippu löytö oli myös tämä hihaton Marcs & Spencerin räyhelömekko Uff:n 1€ tasarahapäiviltä. Nämä frillahelmat ja laskokset ovat olleet kovasti muodissa viime aikoina. En tiedä, mutta arvioin että uutena tällainen olisi maksanut jotain 20€. Eli säästö 19€.


Olin myös tosi pitkään etsinyt matkalaukkua itselleni. Tarpeeksi isoa ja uudenaikaista, ei mitään 80 -luvun homeista muovilaatikkoa 😁. Tämän "Barbie" tyylisen laukun löysin Lommilan Kontti kirppikseltä 20 eurolla! Samankokoiset uutena esimerkiksi Tokmannilla halvimmillaankin 79€. Eli säästä 59€!!

Joten kaikki nämä uskomattomat löydöt kirppikseltä ostettuna maksoivat yhteensä: 75,90€ Kaupasta ostettuna ne olisivat maksaneet huimat: 392,74€. Eli säästin suosimalla kirppiksiä ison kasan rahaan: 316,84€!! 😀 Eli jos joku sanoo että kirppiksillä käyminen ei kannata niin olen vahvasti eri mieltä! Mikä on sinun paras kirppis löytösi? Kerro kommenteissa 😊. 

Pahoittelen että blogini on ollut lähes kuollut viime aikoina, lupaan taas aktivoitua nyt syksyä kohden 😉  Tällaisia ihania liloja tekstiilejä ja saippuaa ostin äidilleni syntymäpäivä lahjaksi. Omaa kotia ei ole tullut vielä sisustettua syksyyn.


Lilaa oli myös taivaalla toissailtana 💜
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...