Translate

tiistai 18. heinäkuuta 2023

Mikä ihme askartelutarvikkeissa maksaa?

Kävin tässä toissa viikolla Sinellissä koska minulla oli tarkoitus ostaa saippuamassaa ja nahkanarua itse tehdyn saippuan sekä korujen valmistamiseen. En voinut ostaa kumpaakaan, koska niiden hinnat olivat aivan järkyttäviä! Ostin joskus viime talvena saippuamassaa joka oli tarjouksessa 7,50€ / kg, nyt sen normaali hinta oli tuplat tuosta! Ja nahkanaru... oletin että jotain 5€ maksaa pieni rulla, niin se oli 11,90€! 

Mitä järkeä enää itse tehdä yhtään mitään kun marssimalla kauppaan saat uuden halvemmalla tekemättä työtä?!? Ja varsinkin kun monet jotka tekevät itse, myyvät tuotteita saadakseen vähän lisätienestiä. Kyllä kaikelta pienyrittämiseltä viedään näin pohja. Nuorten on esimerkiksi sijoitettava kaikki viikkorahansa johonkin Fimo -massaan ja koru tarvikkeisiiin, ilman takeita että saa yhtäkään kaupaksi. Tai kotiäidin pistettävä vähistä ruoka ja vaipparahoista näin paljon yritykseen saada edes vähän lisää? Helppohan Sinellinkin on pyytää kovia hintoja kun ei ole paljon kilpailijoita, Tiimaria ei enää ole ja Tiger ei myy kaikkea samaa mitä Sinellistä saa. Myös heidän verkkokaupassaan hinnat olivat samat. 

Mitä tein sitten? Tilasin saippuamassaa ( ihan samaa mitä Sinelli myy ) Kärkkäisen verkkokaupasta 4,90€ halvemmalla kilohinnalla / per rasia. Ja koruihin kävin etsimässä Fidasta ja Kierrätyskeskuksesta valmiita koruja joissa oli nahkanaru, löysinkin muutamia koruja ja otin narut niistä irti. Totesin että näin saan halvemmalla nahkanarua. Myös musta ihan ohut kengän nauha saattaa toimia, minun koruni ovat nimittäin pitkiä ja roikkuvia puukoruja, en edes hae mitään metalliketjuja saati hopeaa tai kultaa, kun ne eivät edes sopisi korujen ilmeeseen. Nämä seuraavan kuvan korut siis Ostin materiaaliksi, toisesta saan 2 nauhaa! 👍Löysin myös pussin puuhelmiä. 

Toki jos ihan vaan omaksi iloksi tai lahjaksi askartelee korun tai pari eikä pikkurahasta ole puutetta niin varmasti monet maksavat mukisematta kalliitakin hintoja, mutta minä en, eihän tuossa mitään järkeä ole, rajansa kaikella. Tottakai nautin itse tekemisestä, mutta en miellä askartelua rikkaiden harrastukseksi 😁. Ja aina on kuitenkin myös riski että askartelu ei onnistukaan vaan menee jotenkin pieleen, niin liian kallista on kokeilla. Osa myytävistä tarvikkeista on suorastaan huvittavia, kuten kävyt, tölkin klipsit ja kuohuviinipullojen korkit. Kas kun eivät myy tyhjiä kahvipusseja! 😆. 

Kaura - Hunaja sekä Minttu - Lime saippuoitani 

Ikävä on vanhaa Tiimaria ja Anttilaa josta sai kohtuuhintaan askartelu tarvikkeita. Kävin läpi myös monien Kierrätyskeskusten Näprä -osastot sekä Fida kirppisten askartelu laatikot, niistäkään ei löytynyt esimerkiksi nahkanarua. Sain kuitenkin nyt saippuoita ja koruja tehtyä ja niistä tuli tosi kauniita ja hyväntuoksuisia. 😊. En laita tänne tarkempia tietoja ja kuvia niistä, koska se on "liikesalaisuus" 😁. 

Mutta täytyy kyllä sanoa että tulen kirppiksellä jakamaan näitä käytännössä ilmaiseksi ihmisille, jos en tulevaisuudessa löydä jostain halvemmalla materiaaleja. Myös pakkaukseen käytettävä sellofaani ja kangasnauhat maksavat. Mutta onpahan nyt kokeiltu. Jos näiden suosio nousee taivaisiin niin sittenhän voisin perustaa vaikka verkkokaupan, mutta suurin unelmani on edelleen omakotitalo jonka yhteydessä esimerkiksi vanhassa navetassa voisin joku päivä vielä pitää omaa pientä sisustus ja lahjatavarapuotiani ❤️ Sitä odotellessa 🙏🥰

Laventeli ja Mansikka - Lime

Kiitos poikkeamisesta blogiini ja oikein mukavaa kesän jatkoa kaikille! T. Kristiina 1 kommentti:

  1. Olen huomannut saman, hinnat ovat nousseet. Kirppislöytöjen arvostus tulee kasvamaan ja kierrätysmateriaalien hyödyntäminen. Tiimaria ikävöin minäkin!

    VastaaPoista

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...