Translate

sunnuntai 27. elokuuta 2023

Kierrätyskeskuksen hinnat ovat karanneet käsistä

Kävin viime lauantaina Nihtisillan Kierrätyskeskuksessa etsimässä katto valaisinta äidilleni. Olin ihan varma että sieltä löytäisin edes jonkinlaisen toimivan ja sopuhintaisen lampun. Mitään tiettyä tyyliä tai merkkiä ei siis ollut etsinnässä. Hieraisin kuitenkin silmiäni että näenkö oikein. Nimittäin siellä ei ollut yhtään potentiaalista lamppua, vain rumia häkkyröitä jotka oli hinnoiteltu taivaisiin! 


Ymmärrän jos ne olisivat olleet jotain Alvar Aaltoa, mutta nämä olivat ihan tavallisia lamppuja, pölyisiä, rasvaisia, kellastunein kuvuin, todennäköisesti jonkun vanhuksen kotoa lahjoitettu, kuolinpesästä tms. Ja painotus sanalla LAHJOITETTU. 


Laukkuosastolla oli muovinen Disney -aiheinen pieni käsilaukku myynnissä kahdellatoista eurolla, olisin maksanut siitä ihan maksimissaan 5€!


Myös tavaroiden kunto oli pöyristyttävää, ihan likaiset valkoiset tennarit olisivat kuuluneet ilmaisosastolle, tai ei edes sinne vaan roskiin.. mutta ne olivat myynnissä ja maksoivat 6€. Ja tämä sokeriastia oli reunasta rikki, eikä ollut mitään Arabiaa, mutta silti sillä oli hintaa 7€ 😳 


Tämä sohvapöytä oli ihan normaali vanha pöytä, ei mitään arvo vintagea, kannessa oli renkaat ja haalistuneita kohtia juomista, hintaa 26€.. Myös baaritaulusta oli kulunut jo osa teksteistä pois.. 

Hinta 25 euroa... 

Uutisissa on kerrottu Kierrätyskeskusten kasvattaneen suosiotaan kovasti viime aikoina, mitä en ymmärrä tällä hinnoittelulla ja tavaroiden huonolla kunnolla. Itse en ole löytänyt pitkään aikaan mitään todella hyvää löytöä, ja jos joku tavara olisi muuten minulle ollut tarpeellinen ja mieleinen, hinta oli liian korkea mikä ei ole kierrättämisen idea. Esimerkiksi seuraavan kuvan lasipurkin saa halvemmalla kaupasta... 😳. 


Löysin muuten äidille keittiöön ihan nätin valkoisen lampun kultaisella yksityiskohdalla Vermon Kontti kirppikseltä 3 eurolla heti seuraavana sunnuntaina, eli ongelma ratkaistu 👌😊. 


Harmi että tähän on tultu, olen Kierrätyskeskuksessa käynyt vuosia ja tehnyt aiemmin paljon hyviä löytöjä, liekö ahneus iskenyt. Työvoimakin on tukityöllistettyjä ihmisiä joten joku logiikka luulisi olevan siinä miten hommaa pyöritetään. Toivottavasti hinnoittelua järkeistettäisiin ja huonokuntoiset tavarat laitettaisin ennemmin ilmaisosastolle kuin myyntiin, jolloin niistä olisi iloa jollekin vähävaraiselle tai askartelijoille ja tuunaajille. 
Mukavaa syksyn alkua kaikille.. t. Kristiina 7 kommenttia:

 1. Siis Kiertsien hinnoittelu on lähtenyt vähän käsistä, mutta Nihtisilta on vielä ihan omaa luokkaansa! Huomattavasti kalliimpi kuin Koivukylän paikka Vantaalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kiitos paljon kommentistasi ja poikkeamisesta blogiini :) Totta on että pieniä hintavaihteluita on vielä Kierrätyskeskusten välilläkin, Koivukylä ja Porttipuisto ovat lempipaikkojani, niissä tosiaan hinnat ovat vähän armollisempia, lisäksi Koivukylässä kaikista eniten ilmaistavaroita. Täytyy mennä niihin jatkossa ensi sijaisesti. Suomenoja myös kallis...

   Poista
 2. Ulrika50v.blogspot.com27. elokuuta 2023 klo 17.28

  Kiertelen usein kirppiksillä ja aika monesti näen samaa ylihinnoittelua. Monesti myös näkee tavaroita joita itse heittäny roskiin kun ovat olleet yhtä rähjäisiä .🤔🤔

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kiitos paljon kommentistasi ja poikkeamisesta blogiini :) Nuo valkoiset kengät olivat jäävuoren huippu, vaikka paljon on tullut ennenkin vastaan nukkaista ja haalistunutta vaatetta ym.. mietin aina että mitkä ovat ne kriteerit jolla tavarat hinnoitellaan tai päätetään laittaa ilmaisosastolle, täytyy riippua osittain siitä ihmisestä joka sen työn tekee, koska mitään yleistä linjaa ei näköjään ole. Olen saanut ilmaisosastolta parempaa tavaraa aiemmin ilmaiseksi kuin nuo jotka olivat myynnissä likaisina ja rikkinäisinä.

   Poista
 3. Muutama vuosi sitten sain itsekin hieman hieroa päätäni Kierrätyskeskuksen kanssa. Muuton yhteydessä yritimme viedä sinne huonekaluja ja täysin toimivaa elektroniikkaa niin eivät ottaneet vastaan. Huonekalut eivät kelvanneet koska eivät olleet uuden veroisia (tosin ei niissä mitään sellaista näkyvää virhettä ollut mikä teki niistä käyttökelvottomia) ja elektroniikasta sanoivat että eivät voi olla varmoja niiden toimivuudesta. Esimerkiksi pöytä, jonka olin ostanut samaisesta kierrätyskeskuksesta kelpasi heille vasta sitten takaisin kun sanoin että sen näköisenä sen aikanaan ostin sieltä, että miksi se ei enää kelpaa myyntiin.

  Enää en pk-seudulla asu, että en osaa Kierrätyskeskusten hintaan ottaa kantaa mutta yleisesti olen pistänyt merkille että käytetyn tavaran hinta on noussut. Halutaan mahdollisimman paljon takaisin. Itse kun taas myyn tavaraa halvalla pois kun tiedostaa sen olevan käytetty ja halpa hinta auttaa pääsemään eroon. Suurimman osan kyllä annan ilmaiseksi, koska pidän turhana alkaa myymään tavaraa alle viidellä eurolla.

  coconutgastro.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Kiitos paljon kommentistasi ja poikkeamisesta blogiini :). Juuri tähän olen itsekin törmännyt että ei oteta vastaan "liian kulunutta tavaraa tai tavaraa joka ei ole muodissa". Koko kierrätys idea menee pilalle kun he ovat alkaneet noudattaa tällaista "arvo second hand" aatetta, kun moni nimenomaan toivoisi löytävänsä kivoja huonekaluja halvalla. Tuotteen kunnon pitäisi myös näkyä hinnassa. Esimerkiksi tuo sohvapöytä joka oli esimerkkinä jutussani, olisi ollut löytö 10€ hinnalla. Sen kannen olisi voinut hioa ja petsata/ lakata uudelleen. Mutta ei tuohon hintaan! Kuka vetää välistä??

   Poista
 4. Itse hankin nykyään vain Näprän tukusta materiaalia. Muuten olen jättänyt Kierrätyskeskuksen kokonaan pois kirppislistaltani. Ensinnäkin korona vei parhaat tavarat nettimyyntiin ja itse en osta mitään netistä, sillä haluan välttää turhia ostoja, joita tulee kun ei voi tutkia tuotetta ja sovittaa. Nettimyynti on sitten tehnyt sen, että siellä on ne järkevät mahdolliset tuotteet ja myymälässä on sitten kaikki roska. Joskus ostan myös kaavalehtiä sekä käsityökirjoja. Ja tietenkin heidän uustuotteet on ostolistalla.

  VastaaPoista

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...