Translate

perjantai 16. joulukuuta 2022

Jouluvalmisteluja....

Tänä vuonna kun minulla on koiranpentu, normaali kuuseni saa jäädä kellariin. Pentu ei ole kyllä purrut yhtään huonekaluja joka on suoranainen ihme, mutta en halua ottaa riskiä, lisäksi kun olen töissä, en ole valvomassa mitä hän puuhaa ja jos syö vaikka koristeita, saattaisi saada ties minkä suolitukoksen. 

Ihana pikku kuusi pöydälle löytyikin Saiturinpörssistä, hintaan 8,95€. Olen nähnyt joka paikassa niitä perus vihreitä sekä valkoisia, mutta tämäpä onkin kullan värinen! 😊 Ostin siihen myös ihanat roosan sävyiset koristepallot niin ikään Saiturinpörssistä, ne maksoivat vain 1,95€ paketti, tosi edullisia! Tulipas söpö 💗 ja kotiin tuli kyllä heti enemmän joulufiilistä kuin ilman että on mitään koristeita. Täytyy sitä nyt jotain olla.Joka vuosi minulla on muutenkin "joulukoristeiden ostokielto", koska minulla on paljon koristeita, ongelma on se että ne ovat vielä kellarissa kun ostan jo uusia, enkä muista mitä siellä oli. Sitten kun haen ne niin totean taas että.. " ai niin".. 😖. Mutta piparkakkutalo lyhtyä ei ole. Olen huono leipomaan kokonaisia taloja, en edes ala yrittämään, masennun aina niistä kuvista joissa joku on tehnyt täydellisen kopion Tuomiokirkosta tai jonkun piparkakku junan... joo, en osaa, eikä edes hermot riittäisi niiden pikkutarkkaan väsäämiseen. Nyt minulla on piparkakkutalo vuosiksi eteenpäin. Tämä oli Kierrätyskeskuksessa 3€.

 

Myös nuo talon malliset lyhdyt ovat olleet viime aikoina kovasti in ainakin Instagramissa ja blogeissa, joten kun löysin sellaisen Kierrätyskeskuksesta se pääsi myös tähän asetelmaan. Hintaa oli 2€. Pieni volkkari ja tienviitta Korvatunturille ovat Rustasta. En muista hintaa, mutta olisiko ollut 1,99€ / pussi tai jtn.. "Lumi" on merisuolaa 😁😂. En halunnut pistää rahaa tekolumeen ja minulla ollut valkoinen kynttilähiekka on kadonnut jonnekin viime muutossa. Merisuola on ollut kaapissa jo tosi kauan, en käytä sitä mihinkään, graavilohikin tulee ostettua valmiina, joten se kävi tähän hyvin.


Pipareita on tullut leivottua jo kerran, leivon ehkä vielä lisää jouluksi ja juhlapöytään sitten Taatelikakun, se oli viimeksi niin herkkua!


Tähtitortut jätän suosiolla väliin, en siksi koska en tykkäisi niistä, vaan päinvastoin. Ne ovat niin hyviä että syön vaikka 10 samalla kertaa ja en halua voitaikinan rasvaa ja hillon sokeria reisiini ja vatsaani! Tiettyjen ruokien kanssa en pysty hillitsemään itseäni joten on parempi pysytellä kokonaan niistä erossa. Tämän vuoden aikana tiputtamani 10kg on nimittäin niukin naukin enää kokonaan poissa, pari kiloa on meinannut jo tulla takaisin, mutta otin juuri kurinpalautuksen ja sain ne pois 💪. Mutta kun suunta olisi pitänyt olla alaspäin koko ajan ja tähän mennessä olisi pitänyt olla jo toiset kymmen kiloa poissa! No, salikortti on taas voimassa ja nyt minulla on ulkoilukaverikin, kunhan kelit keväällä lämpenevät ja pentu kasvaa. Toistaiseksi se ei ole pitänyt ulkoilusta kun on kylmä, eikä sitä saa vielä varsinaisesti lenkittääkään tai antaa tavata muita koiria kunnes kaikki rokotukset ovat kunnossa. 

Ostin myös viimeksi tekemieni joulukorttien innoittamana vähän lisää askartelutavaraa, siveltimet 1,95€ ja kuviosakset 0,99€ Saiturinpörssi. Nuo kuviosakset olivat hyvä löytö tuohon hintaan! Tokmannilta ostin metallihohto tusseja 3kpl sisältäneen paketin joka maksoi 2,99€. Nyt on kiva askarrella sisällä kun pakkanen paukkuu ulkona! 😌

MINI-DIY: KIERRÄTYS KUUSET

Tarvikkeet

Sakset, kynä, wc tai talouspaperi rullia, liimaa, hienoa sokeria ja vihreää maalia. 
Nämä kuuset on tosi helppo tehdä ja ovat ilmaisia mikäli kotoa löytyy liimaa, maalia ja sokeria. Nimittäin tarvitset vain wc tai talouspaperi rullia ja näistä muodostuu leikkaamalla ja maalaamalla vaikka kokonainen kuusimetsä! 😊 Huurre pinnalla on siis hienoa sokeria. Tuon muotoilun olisi voinut tehdä kauniimmin mutta tämä oli vasta eka kokeilu.

Ilmat ovat olleet minun makuuni vähän liian kylmiä, kaunista on kyllä ollut kun joka puolella valkoiset hanget hohtavat eikä ole ollut sitä ruskeaa loskaa. Mutta sellainen -5'c astetta ja aurinko kun olisi vielä ollut niin ei parempaa talvisäätä olisikaan 🤩 

Idyllinen talvimaisema 💕

Toivottavasti sait jonkinlaista inspiraatiota joulun askarteluihin tai asetelmaan 😊. Tuo Taatelikakun resepti löytyy muuten viime vuoden joulupostauksestani. Löydät sen blogiarkistosta. Ja sitten...! Olen perustanut Tik Tok tilin, jonne teen videoita askarteluistani, kattauksista, kirppis ostosesittelyjä, ym.. ym.. 😉Jotenkin videot ovat kivoja, tykkään itsekin kovasti katsella niitä ja niissä pystyn paremmin tuomaan esille myös omaa persoonaani.

Mukavaa viikonloppua kaikille! T.Kristiina Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...