Translate

perjantai 15. huhtikuuta 2022

Iloista Pääsiäistä!

Koko alkuvuosi on muuten mennyt niin nopeasti ettei perässä meinaa pysyä, mutta kevät ei ole vain millään meinannut haluta alkaa, kuten kaikki ovat varmasti huomanneet. Mutta Pääsiäinen on sellainen virstanpylväs, että siitä kun mennään eteenpäin todennäköisesti lumet saavat lopullisesti kyytiä ja voisi hiljalleen vaihtaa jo kevät takin ja lenkkarit käyttöön 😊. Mikä Pääsiäisessä on aina ihaninta, on 4 päivän "miniloma", joka tulee jälleen tarpeeseen! Tänä Pääsiäisenä vierailen sukulaisten luona ja ulkoilen, sekä syön hyvin 💗. 

Kinder munia en löytänyt mistään kaupoista koska ne oli ilmeisesti vedetty myynnistä sen salmonella epäilyn takia. Harmi, se on minun lempi suklaamunani ja kuuluu aina Pääsiäiseen. Leivoin pupu -porkkanakakun sen korvaajaksi. Uuden näköisen silikonivuoan siihen löysin Fida kirppikseltä, 2,50€... Saattaa kuulostaa epähygieeniseltä, mutta pesin sen hyvin ja se meni kuumaan uuniin, joten ei huolta. 


Pääsiäisaskarteluina olen tänä vuonna tehnyt kolme eri juttua. Ensimmäisenä esittelen pupu -purkin rairuoholle maitotölkistä. Pupu piirretään ensin maitotölkkiin mustalla tussilla ja leikataan sitten irti ääriviivoja pitkin. Päällystin sen paperikassista leikatulla ruskealla kartongilla. Sen töpöhäntä on rikki menneen pipon tupsu. Kiinnitin sen kuumaliimalla. Helppo ja kiva idea vaikka lasten kanssa tehtäväksi ja tuo heti enemmän Pääsiäisfiilistä kuin joku pelkkä viilipurkki.


Toinen idea oli munankuorimosaiikki, jota tehdään liimaamalla munankuoren palasia johonkin pintaan. Tässä olen liimannut kuoria mustan kukkaruukun päälle ja sitten suihkuttanut sen pariin kertaan kuparimaalilla. Käytin normaalia Erikeeperiä, kuoren palat ovat niin kevyitä ettei kuumaliimaa tarvita.


Ja sitten tietysti askartelin Pääsiäiskortteja, joita on kiva antaa sukulaisille ja ystäville 💗. Idea lähti Tokmannin 1€ maksaneista huopa pupuista. Taitaa nämä puput olla nyt minun tämän Pääsiäisen teema kun niitä on jokapuolella! 😂. Korttipohjia minulla oli jo ennestään, kuvat on leikattu aikakausilehdistä. Eli hyvin pienelläkin budjetilla saa tehtyä kauniita ja persoonallisia kortteja. Tuon korttipohjanhan voi leikata vaikka pakastepitsan tai jonkin muun pahvin palasta. Niin ja Dymo -kirjoitin minulla on myös ollut jo ennestään. Ärsyttää vaan että se ei jostain syystä toimi kunnolla 😓. Siinähän ei ole mitään mustetta joka voisi loppua, mutta kirjaimet tulevat näkyviin heikosti nauhaan vaikka painan kahvaa kuinka kovaa. Osaakohan joku neuvoa mistä on kyse, vai pitääkö minun vaan hankkia uusi?



Ruokana minulla on uunilohta kermakastikkeella, perunoita, höyrytettyjä hunaja-rakuunaporkkanoita sekä tosiaan jälkkärinä tuo porkkanakakku. En tiedä vielä saanko seuraa aterialle, mutta kattaus on laitettu valmiiksi jo jokatapauksessa 😏😉. Ja punaviiniä löytyy, AINA 😁. Vaikka ruoka olisi mitä, pidän siitä eniten. Valkoviinistä tulee minulle myös päänsärkyä, samoin kuin lonkerosta. Niissä on jotain joka ei sovi minulle. No niin, back to Pääsiäinen! Ihana vihreä pöytäliina oli ilmainen löytö Myyrmäen Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta! 😊 Kiva juttu, kun pyöreään pöytään on vaikeaa löytää liinoja edes uutena. 




Löysin Kierrätyskeskuksesta myös pienen kannellisen posliinipurkin johon aion laittaa hienoa sokeria kahvia varten. Siinä oli myös kivoja Pääsiäiseen sopivia värejä joten en voinut vastustaa sitä. Hinta taisi olla jotain 2€. 


Ostin tuon narsissin Rustasta jo alkuviikosta mutta se ei vieläkään ole auennut juuri yhtään, hidas kaveri! 😄. No, kestääpähän pidempään sitten. 

Toivotan kaikille iloista ja rauhallista Pääsiäistä! Nyt ei ole hauskaa juttua mutta heitetäänpä vaikka nyt tällainen: Kenellä on aina raskas viikko? Neil Hardwickilla! 😄🤣



2 kommenttia:

  1. Kivan näköisiä pääsiäisjuttuja :-) Pupukakku hurmaa jo ihan ulkomuodollaan.Leppoisaa Pääsistä Sinulle !

    VastaaPoista
  2. Hei! Kiitos, samoin ihanaa Pääsiäisen aikaa myös sinulle! 😊

    VastaaPoista

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...