Translate

sunnuntai 24. huhtikuuta 2022

Helppo mangotuorejuustokakku

Leivoin eilen kakun ihan hetken mielijohteesta 😁 mutta koska pian on tulossa kaikenlaisia juhlia koulun päättäjäisistä rippijuhliin, ajattelin vinkata teillekin tämän oman ohjeeni super helppoon mangotuorejuustokakkuun 😊. 


Monissa resepteissä päälle tulee se hyytelö tai kiille, millä nimellä sitä nyt kutsuukin. Tässä versiossa panostetaan koristeluun ja kiille jää pois. Täyte tehdään sekoittamalla vain aineet yhteen, ainoa asia mitä pitää tehdä erikseen on vatkata vispikerma. 


Muuten resepti on aika samankaltainen kuin monet muut, mutta sokeria on useissa resepteissä 2dl, minun kakussani vain 1dl, en halunnut kakusta niin makeaa, kun mango on jo itsessään aika makean makuista. Pohja tehdään digestive kekseistä ja voista. Keksit voivat olla myös domino keksejä tai vaikka piparkakkuja jos niitä on vielä joulusta jäljellä. Yksi kikka helppouteen on liivatejauhe, tykkään itse käyttää sitä, koska se sekoitetaan vain suoraan nesteeseen ja ne liottelut ja puristelut jää pois. Löytyy Dr.Oetker leivonta sarjasta.

Helppo Mangotuorejuustokakku

Vispikermaa 2dl
Mangosose esim.Piltti 3 purkkia
Maustamaton tuorejuusto 250g
Limemehua 1tl
Vanilliinisokeria 3tl
Sokeria 1dl
Liivatejauhe 2tl ja vesi 2rkl

Pohja: 200g digestive keksejä ja 75g voita.

Kakun teko aloitetaan murskaamalla keksit ja sekoittamalla sulatettu voi niihin. Muruseos painellaan leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja pohja laitetaan jääkaappiin. Täytteeseen vatkataan ensin vispikerma vaahdoksi, johon lisätään kaikki muut, paitsi liivatejauhe joka pitää ensin sekoittaa 2 rkl kylmää vettä ja kuumentaa sitten mikrossa 30 sekuntia. Sitten senkin voi sekoittaa massaan ja kaataa keksipohjan päälle, nyt kakku on tehty ja se laitetaan jääkaappiin vähintään 4 tunniksi, voi olla hyvin yön yli. Koristelun voi tehdä juhlapäivänä vasta. 


Koristeena käytin ananaskirsikoita ja mintun lehtiä. Olisin halunnut sitruunamelissaa, mutta se oli loppu kaupasta. Minusta tämä vehreä ja seppelemäinen koristelu on juuri sopiva, raikas tyyli kevät ja kesä kakun koristeluun.


Minun kakkuvuokani on aika iso, 24cm halkaisijaltaan, joten suosittelen pienempää vuokaa jolloin kakusta tulee korkeampi eikä tällainen lättänä. 


Ensi viikolla alkaa jo Toukokuu joka on käsittämätöntä, tuntuu koko ajan että aika vaan katoaa johonkin.. ja tämä koko vuosi, kesäkuussa ollaan jo puolessa välissä! 😱 Pistää miettimään mitä on tapahtunut ja mitä on saavuttanut ja mitä tavoitteita on vielä loppuvuodelle. Leivoin tämän kakun ihan siksi että sain tuorejuustoa alennuksella -30%  ja aiemmista leipomisista oli jäänyt digestive keksejä. Mietin että eihän tässä ole mitään juhlan aihetta, mutta onhan vaikka mikä asia hyvin 😊. Esimerkiksi ostin viime sunnuntaina elämäni ensimmäisen auton! Edullinen 2005 vuoden maasturi, mutta hieno, musta automaatti. Oli vasta katsastettu 👍. Sillä on hyvä ajaa kun näkee vähän korkeammalta liikenteen. Nyt pääsen mökille hyvin.


Valitettavasti nyt ei ole hauskaa juttua eikä mini diy -juttua, koska minulla on ollut kiirettä ja stressiä ennemmin kuin hauskanpitoa tai aikaa askarrella. Olen myös sairastellut. Ei Koronaa vieläkään, mutta flunssainen olo jo pidempään. Äänen menetystä ja yskänpuuskia töissä. En tiedä onko kaikki vain flunssasta johtuvaa. No, toivottavasti oloni normalisoituu pian. Toivon että kyse voi olla osittain myös katupölystä eikä esimerkiksi homeesta tai alkavasta astmasta jne.. 😔. On tylsää istua sisällä jo toinen viikonloppu peräkkäin, kun voisi tehdä vaikka mitä kivaa näin hienoilla ilmoilla. 

Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille! Toivoo. Kristiina 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...