Translate

keskiviikko 13. huhtikuuta 2022

Lyhytnäköinen trendi sisustaminen

Nyt on pitkästä aikaa kolumnin vuoro! Haluan nimittäin kirjoittaa asiasta johon olen kiinnittänyt huomiota viime aikoina, nimittäin sisustus muodin poikkeuksellisen nopeasti muuttuneisiin trendeihin. Ainahan sisustus on asia joka elää ja muuttuu jo kauden ja materiaalien, sekä muotoilun kehittymisen myötä, mutta nopeus jolla tämä on tapahtunut on vaatinut joko paksua lompakkoa, Kierrätyskeskuksien koluamista tai valtavaa tavaroiden itse tuunaamista jos tyylin on halunnut toteuttaa kotiinsa kokonaan jotta on muodissa mukana 😁.

"Trendi" -sisustusta, jotka ovat jo matkalla kirppikselle..

Todella pitkään oli pinnalla musta-valkoinen sisustus. "Tyylikäs koti", tunnistettiin monesti sisustuslehdistä ja netin sekä muiden sosiaalisten mediakanavien kautta tutuksi tulleesta modernista ja pelkistetystä tyylistä, jota osa moitti myös "sairaala" -tyyliksi. Tyyli oli niin suosittu että se ylettyi koko kodin ilmeeseen, esimerkiksi moni halusi että myös keittiön astiakaappien ovet ovat korkeakiiltovalkoiset. Moni on varmasti pistänyt paljon rahaa kiinni esimerkiksi Marimekon tekstiileihin ja astioihin jotta toivottu "look" on saavutettu. 


Sen jälkeen ihastuttiinkin voimakkaasti Boho -tyyliin, jota alkoi näkyä joka puolella. Instagram oli pullollaan kuvia luonnonmateriaaleista ja rottingista, Makrame ryijyistä, luonnonvalkoisen ja pellavan sävystä, sekä Pampa heinistä joita kaikki halusivat maljakoihin koristeeksi. Sara Sieppi on ollut tämän tyylin edustaja, samoin Jutta Larm perusti ihan tyyliin liittyvän sisustusyrityksenkin. Myönnän että myös minä hurahdin vähän tuohin trendiin, eikä siinä mitään, en uusinut koko kotia, poimin vain muutamia yksityiskohtia. Ja pidän tyylistä edelleen, se on lähimpänä minun sisustusmakua 💗koska siinä tyylissä pystyi hyödyntämään kierrätystä. Rottinkiesineetkin ovat tuttuja jo vuosien takaa ja niitä löytyi hyvin kirppiksiltä.

Kuva edellisen asuntoni olohuoneesta

Toki sekä tuo musta-valkoinen, että Boho -tyyli ovat edelleen suosittuja, mutta seuraavaksi onkin tulossa jotain ihan muuta.. Nimittäin värien paluusta on puhuttu jo jonkin aikaa, sekä kirkkaat että murretut värit ovat taas tulossa muotiin. Jos niitä ei ole kodissa ennestään ollut, se vaatii taas uusia hankintoja joko kaupasta tai kirppiksiltä, tai vähintään sitä tuunaamista, maalaamista, ompelua, ym.. SIIS JOS HALUAA SISUSTAA TRENDIEN MUKAAN, kukaan ei ole sanonut että on pakko. 


Itse aion pitäytyä aika neutraalissa värimaailmassa. Ainakin isojen pintojen osalta. Kotoisa tv -sarjassa erään kerrostalon olohuoneen ja makuuhuoneen seinät maalattiin murretulla vaaleansini-harmaalla sävyllä, joka on aivan uutta valkoisen jälkeen! 😲 Ja asunnosta tuli todella viihtyisä ja sarjan nimen mukaisesti kotoisa. Tunnelma oli rauhallinen ja "lämpimämpi", kuin valkoisilla seinillä, vaikka kyseessä oli kuitenkin kylmä väri. Se oli kyllä onnistunut muutos! 😃


Mutta mitä tässä yritän sanoa, niin trendien perässä juokseminen on kyllä aika lyhytnäköistä. Jos haluaa kodin joka kestää aikaa, kannattaa valita todellakin sellaisia sisustustuotteita joista oikeasti itse pitää, eikä yrittää mennä muodin mukana, koska muoti muuttuu koko ajan. Täytyyhän ne Pampa heinätkin jonneki pistää, joten kirppikset ovat seuraavaksi pullollaan Boho -tyyliä, kun ihmiset huomasivatkin että se tyyli olikin yllättäen jo out. Jatkuva tavaroiden osteleminen on paitsi kallista niin myös ympäristöä kuormittavaa, ihan tavaroiden valmistuksesta rahtiin saakka.. Kaikki tämän jutun kuvat ovat omista kodeistani vuosien varrelta, eli en ole kyllä itsekään ollut kauhean määrätietoinen sisustaja tai oman tieni kulkija, olen kyllä innostunut trendeistä, enkä ole ostanut mitään vuosia kestäviä laatukalusteita, kierrätettyjä kylläkin, joka on kuitenkin jo parempi vaihtoehto jos haluaa luoda jonkun tietyn tyylin. 


Ja onneksi tyyleistä voi poimia pieniä yksityiskohtia, niin ettei koko asuntoa ole pakko pistää uusiksi. Näin sisustusbloggaajana tuntuu vain että haluaisi tarjota aina lukijoille ideoita ja inspiraatiota niistä teemoista ja tyyleistä jotka kulloinkin pinnalla ovat, tästä syystä en olekaan pitkään aikaan ollut niin aktiivinen julkaisuissani kuin aiemmin, koska sisustan nykyään vain itselleni, enkä seuraa enää niin paljon mitä sisustusmaailmassa yleisesti tapahtuu. 

Marmorista pidän ihan oikeasti, oli se muotia tai ei!

Tällaista pohdintaa tällä kertaa... tällä viikolla onkin Pääsiäinen, josta on tulossa oma juttunsa. Minulla on myös helppo viikko, olen töissä vain 2 päivää tällä viikolla 😊. Loppuun jälleen hauska juttu! Tämä on minulle aina postauksen kohokohta, toivottavasti teillekin 😁. Oppisopimusopiskelijana minulla on hyvin vähän koulua, vain pari päivää kuukaudessa. Olin ollut koulussa vain yhden päivän, enkä vielä muistanut ihmisten nimiä, eikä muutenkaan kaikki jää heti mieleen. No, seuraavana päivänä oli ensiapukoulutusta ja vieläpä eri rakennuksessa kuin edellisenä päivänä. Luulin tunnistavani aulassa erään vaaleahiuksisen vanhemman suomalaisen naisen luokaltani ja aloin jutella hänelle, että "onpa hyvä että katsoin aamulla netistä missä luokassa tämä tunti on, en muuten olisi kyllä löytänyt perille", "on niin sokkeloinen tämä rakennus", "onpas kiva muutenkin olla täällä, vähän vaihtelua työpäiviin".. johon hän vastasi: "khjyllä, mnjinä mnjyös tjulla aikaasin etä löydä". Eli hän olikin joku venäläinen nainen, ihan eri tyyppi kuin luulin! 😂 No, sain hänestä parin itselleni ensiapukurssin harjoituksiin ja ruokalaan seuraa ettei tarvinnut syödä yksin. En kehdannut oikaista että "anteeksi luulin sinua eri ihmiseksi"😁. Enhän tuntenut sitä luokkanikaan naista yhtään vielä kun erehdyin. 

Ihanaa illanjatkoa, Pääsiäisjuttu siis tulossa vielä joko huomenna tai perjantaina! 💚




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...