Translate

torstai 30. heinäkuuta 2020

Boho tyyliä edullisesti ja kierrättäen

Kuten kerroin, hävitin aika paljon tavaraa kun muutin, enkä ole muutenkaan noudattanut edellisen asunnon kohdalla orjallisesti mitään tiettyä sisustustyyliä, vaan olen hankkinut kaikkea sellaista mikä on yksinkertaisesti miellyttänyt silmää. Sisustukseni oli sielläkin toki kaunis, mutta ei sidottu mihinkään tiettyyn tyyliin. Niinpä olikin helppo alkaa uuden asunnon kohdalla miettimään millaisen haluaisin sen sisustuksesta. Päätin hieman muuttaa suuntaa olohuoneen suhteen, haluan enemmän vaaleaa ja luonnonmateriaaleja. Lisäksi kierrätys on teema jota haluan harrastaa yhä enemmän. Seuraavia hankintoja miettiessä suuntaan yhä enemmän ensiksi Kierrätyskeskukseen :) 


Olen saanut inspiraatiota Sara Siepin sisustustyylistä. En seuraa ketään ihmistä automaattisesti sen takia että hän on julkkis, enkä vakuutu rahalla hankituista asioista, en ole "ostettavissa". Olinkin ensin vähän skeptinen, hän sisustaa tietenkin sisustusliikkeiden kalliilla pampa -heinillä ja keramiikkavadeilla, mutta totesin että käyttämällä mielikuvitusta ja kierrättämällä, pystyn varmasti saamaan saman tyylisiä esineitä todella halvalla, itse tuunaten ja soveltaen! Eli eikun Kierrätyskeskukseen etsimään sopivia materiaaleja! Aloituskuvassa näkyvä boheemi seinävaate on tehty pienestä kermanvalkoisesta räsymatosta joka maksoi Kierrätyskeskuksessa: 2€. Ompelin vain muutamalla parsinneulan pistolla sitä kiinni alhaalta ja sujautin verhotankoon. Aivan puoli-ilmaista ja niin trendikästä!! :D Tässä kiva vinkki muihinkin räsymattoihin, jos löydät esimerkiksi yksilön jossa on mahtavat värit, siitä saa näin tehtyä helposti ryijyn. 


Tämä seinävaate tuli maksamaan vain 2€'!

Matto on uusi, tilasin sen Sotkasta. Halusin tähän asuntoon oikein pehmeän ja jalkojen alla ihanan nukkamaton. Ajattelin jo ensi talven tv -iltoja :) Odotan esimerkiksi Voice of Finlandin finaaleja innolla! :) Niinpä löysin ALE -myynnistä Evita maton hintaan: 39,95€. Sen normaalihinta on peräti: 139€!! Eli aivan mahtava alennus! Ensin olin pettynyt maton värisävyyn, kun Sotkan tiedoissa luki valkoinen. Matto on kuitenkin luonnonvalkoinen, eli kellertävä. Mutta tähän boheemiin tyyliin se sopikin aivan kuin nenä päähän, joten ei haittaa! Ikean rottinkivalaisin on saatu ilmaiseksi Facebookin roskalava ryhmästä... :) Olin onnekas, yleensä mitään kivaa ei ehdi saada kun heti on jo pitkä jono, nyt kuitenkin lykästi.


Sohvatyynynpäälliset ovat Hennes Home -myymälän ALE myynnistä, esittelinkin ne jo aiemmassa postauksessa, hinta oli: 3€ / kpl. Hiekan värinen eläväpintainen pikkutyyny on Kierrätyskeskuksesta 1€ / kpl. Tosin siellä ei ollut kuin yksi, eli täytyy vielä metsästää pari sille. Se onkin vaan vaikeaa kun tyynyssä ei ole mitään merkkiä! Mutta rakastan tuota eläväistä pintaa ja se on pehmeä, kuin samettia.


Pöydällä on iso kermanvärinen tarjotin, johon olen koonnut asetelman merihenkisiä koristeita ja muita luonnonmateriaaleja. Keraaminen rustiikkinen kannu on löytö Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta: 0€! Pampaheinän tyylinen oksa on Jyskin 5,49€ / kpl. Kynttilänjalka vasemmalla oli puunvärinen, olen käsitellyt sen kuultovalkoiseksi, jotta se sopii tyyliin. Ohensin tavallista vesiohenteista kalustemaalia ja maalasin sillä pari kerrosta. Tyylin on tarkoitus olla rustiikkinen, eli älkää luulko etten osaa maalata! ;)  Naama ruukku on Tiger myymälästä: 1€. Puinen kynttilänjalka taas on löytö UFF -tasarahapäiviltä 2€. 


En ollut käynyt kertaakaan vielä tämän asunnon aikana Nihtisillan Kierrätyskeskuksessa, joten tavarat olivat kerrankin ehtineet vaihtua. Kaikkein paras löytö viime reissulta oli tämä vanha koristeellinen ikkuna, joka maksoi vain 3€! Niin kaunis :) Onkohan se joskus ollut oikeasti jossain talossa? Edellinen omistaja oli asentanut siihen koukkuja joihin saa roikkumaan kivoja koristeita. Aion laittaa siihen jouluna joulukoristeita :) Ai että, odotan joulua niin paljon, olen täysin jouluihminen! 💗Pieni itämainen matto tuo hieman väriä :)

Kori rahin päällä on myös Kierrätyskeskuksesta, hinta oli uskomattomat:1€!! :) Aivan ihana! Jos haluan voin alkaa kerätä lisää erilaisia ja tehdä niistä jollekin seinälle kokoelman, joka näyttäisi myös tosi kivalta.. ja boheemilta! Eikä tule kalliiksi. 
Nurkassa on amppelissa Ikean tekomuratti. Nurkat ovat aina sellaista hukkatilaa, unohdettuja kohtia sisustuksen kannalta. Minulla kun on tuo lippa tuolla ylhäällä niin sinne oli helppo kiinnittää amppeli. Sopii tuohon juuri hyvin ja tuo vehreyttä. Eikä tarvitse silti kastelua! Jes! Olen surkea viherpeukalo!


Olen pahoillani siitä että olen tuottanut uutta materiaalia poikkeuksellisen hitaasti. Tämäkin juttu on ollut tekeillä kuukauden ajan. Se että minulla oli vain 7 päivää kesälomaa tuntuu! Ei vaan saa aikaiseksi mitään. No, ehkä se tästä. Olenhan kirjoittanut tätä blogia jo vuodesta 2015, ehkä tarvitsin pienen loman bloggaamisestakin? No, pian saa olla kotona rauhassa kun ulkona sataa ja tuulee. On kiva kun illat alkavat taas hämärtyä. Olen niin syys -ihminen. Koti, hyvää ruokaa, lasi punaviiniä ja kynttilänvalo sekä unelmia, mitä ihminen muuta tarvitsee? Syksyllä on kyllä tulossa kivoja juttuja, aloitan mm. laviksen, eli lavatanssijumpan :) Siinä tanssitaan iskelmämusiikin tahtiin, ilman paria. Tulee varmasti kivaa! Aion myös lenkkeillä, kun ilma on raikas se on mahtavaa! Tähän saakka olen käynyt kävelyillä ja pyöräillyt, pitää totuttaa kroppa pikkuhiljaa. Life is good! ;)

Ihanaa loppukesän jatkoa kaikille! t. Kristiina


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...