Translate

tiistai 18. elokuuta 2020

Syksyinen kukka-asetelma

Kesä alkaa vedellä viimeisiään ja onkin aika ottaa ilo irti vielä lämpimistä, mutta hiljalleen hämärtyvistä illoista! Jotain kaunista on kiva laittaa ulos, kuihtuneiden orvokkien ja muiden kesäkukkien tilalle. Tee asetelma :) Se näyttää heti kiinnostavammalta ja tyylikkäämmältä kuin pelkkä yksi kukka ruukussa, tai kanervat kukkalaatikossa. Toki minulla on niitäkin, mutta halusin tehdä lisäksi erikseen jonkinlaisen kivan kokonaisuuden. Ja minun "tarkanmarkan" tyyliini, terassin kohokohdan, upean kukka-asetelmankaan, ei tarvitse silti tulla kalliiksi! Tein omani nimittäin ilmaiseksi saadulle pohjalle, puiseen hedelmälaatikkoon jonka maalasin valkoiseksi. Kukatkaan eivät tulleet kalliiksi, koska seurasin vähän tarjouksia enkä vain marssinut kalleimpaan kukkakaupaan :) Iso pallokrysanteemi oli Citymarketissa tarjouksessa vain 5€! Piti katsoa hintalappua pariinkiin kertaan että onko tämä nyt ihan varmasti oikea hinta, oli se! Callunat ostin Rustan tarjouksesta 3kpl / 5,99€. Ostin siis kaksi tarjous satsia, joista 4 päätyi parvekelaatikoihin ja 2 tähän asetelmaan. Pieni ja söpö hopealanka on K-raudasta ja maksoi 3,95€. 

Kiva kokonaisuus syntyy yhdistelemällä korkeita ja matalampia, sekä hieman erityyppisiä kukkia keskenään. Lisäksi joukkoon voi sujauttaa pienen koristepatsaan, lyhdyn tai aurinkokennovalon. Kyyhkyspariskunta on ostettu jo pari vuotta sitten Hong Kong tavaratalon puutarhaosaston ALE -myynnistä. Jyskin lyhdyssä on sisällä turvallinen led -kynttilä. Myös vanhat esineet, kuten vaikka pyykkilauta, näyttää kivalta kukkien taustalla. Kukan voi myös laittaa vaikkapa vanhaan kahvipurkkiin. Luovuus on valttia! Syyskukissa ihaninta on että ne eivät tarvitse niin jatkuvaa kastelua ja hoitoa kuin kesäkukat. Teksti "Autumn Flowers" on tehty ihan tietokoneella ja kiinnitetty laatikkoon kontaktimuovilla. Minulla nämä kukat ovat katon alla, eli koska niiden päälle ei sada, uskon että se pysyy kyllä kiinni. 

Nämä hedelmälaatikot ovat kivoja monenlaiseen tuunaukseen :) Kannattaa kysellä ruokakaupoista, näissä tulee mm. purjoa ja päärynöitä kauppoihin. Myös Alkon viinilaatikoita voi käyttää luovasti sisustuksessa, mutta niissä on korkeammat reunat niin ne eivät ole ihan niin hyviä kukka-asetelmiin. 

Love birds 💗

Loppuun pitkästä aikaa hauska juttu! ;D Isäni täytti viime viikolla 75 vuotta ja soitin hänelle onnittelupuhelun. Kysyin: "NO, MITÄS OLET TEHNYT TÄNÄÄN"? Hän alkoi kertoa: " aamulla söin kananmunia ja jahtimakkaraa ja päivällä sitten perunoita ja... jne...jne... " Hän oli kuullut väärin että "mitä olet syönyt tänään"? :O En raaskinut keskeyttää vaan kuuntelin koko päivän menun läpi ;D Hah, vanhuus ei tule yksin! :) Voi toista 😔 

Ihanaa syksyn alkua kaikille! Olen moittinut itseäni siitä ettei kotini ole vieläkään tip top ja lattialla on pari purkamatonta kassia, lähinnä tauluja ja muita sisustustavaroita jotka eivät ole löytäneet vielä paikkaansa, mutta tajusin kun äitini kysyi kauanko olen asunut täällä, että olen asunut täällä tosiaan vasta 2kk! Ja siitäkin ajasta olen ollut lomareissulla osan, eli täytyisi osata suhtautua itseensä vähän armeliaammin :) Hiljaa hyvä tulee!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...