Translate

sunnuntai 29. maaliskuuta 2020

Ideoita pääsiäiseen 2020

Tässä kaiken muun uutisoinnin ja maailman mullistusten keskellä meinaa unohtua että pian on pääsiäinen! Olen sitä odottanut kuin kuuta nousevaa, neljän päivän "miniloman" takia kuten joka vuosi, mutta nyt töissäkin on ollut niin poikkeuksellisen rauhallista että en ole ollut niin uupunut kuin yleensä. Ihana se vapaa tulee silti olemaan! :) No, mitäpä aion tänä pääsiäisenä askarrella? Miten katan pöydän? Tässä postauksessa on muutama kiva idea näihin :)


Olin kahden vaiheilla värien suhteen, laitanko paljon värejä ja keltaista, vai pysynkö hillityissä maanläheisissä sävyissä? Päätin valita rauhallisen, luonnonläheisen ja neutraalin tyylin, raikkaalla vihreällä tehostettuna. Tähän sopi pohjaksi täydellisesti Finlaysonin beige kangas jossa on kauniita oksien kuvia. Löysin sen Fida kirppikseltä: 7€. Kyseinen printti ei tietääkseni ole enää tuotannossa, mutta näitä löytyy aika hyvin kirppiksiltä ja Kierrätyskeskuksista. Tästä on myös olemassa toinen versio jossa oksat ovat vaaleansinisellä taustalla, sekin on tosi kaunis. Isossa lasipurkissa on tietenkin pajunkissoja, munien pesä on koottu oikeista risuista kartonkipohjaan liimaten. Kartonkia sain ilmaiseksi pakastepitsan laatikosta. Jos sinulla on jonkinlainen valmis pajukranssi tai muu oksista tehty kranssi, sitä voi käyttää hyvin pesäksi! Pääset helpommalla ;) Koristemunat Tokmanni: 1,99€.



Lisäkoristeena pöydässä on ihana pupu jonka löysin jo aiemmin tämän vuoden alussa Jokeri kirppikseltä Matinkylästä: 1€, sekä pöydän toisessa päässä herttainen kukko ja kana pariskunta, jotka maksoivat: 3€ / kpl Keravan Löytö -kirppiksellä. Näillä oli niin realistiset varpaatkin että heti kun näin ne tulin hyvälle tuulelle ja ajattelin että nuo haluan pääsiäispöytääni!



Lautasliinat ovat aitoa pellavaa, leikkasin ne isommasta palasta ja itseasiassa näissä kuvissa reunasaumat ovat vielä viimeistelemättä. Tuli vähän kiire tämän postauksen julkaisemisen suhteen, minun piti olla valmis jo viikko sitten, mutta ajattelin että ompelen nuo myöhemmin, kunhan nyt saan tämän jutun ulos ajoissa niin sitten ei ole enää kiire. Lautasliinarenkaat on askarreltu wc -paperi hylsyistä, joita nyt luulisi nyt löytyvän reilusti useammasta taloudesta ainakin vessapaperin myyntimääriin verraten! ;) Renkaat on päällystetty sanomalehtisuikaleilla ja niissä on päällä vanhoista kirjan sivuista leikatut perhoset. Teippasin rullien alle pätkän juuttinarua, jotta perhoselle muodostuu tuntosarvet.




Astioissa on ripaus raikasta vihreää, kun löysinTokmannilta ALE -hyllystä nämä ihanat leipälautaset 1€ / kpl. Olen tehnyt näitä ostoksia pikkuhiljaa tässä alkuvuoden aikana, mutta kivasti taas lopulta kokonaisuus muodostuikin aivan kuin tarkkaan harkituksi vaikka näin ei ole.





Sitten niihin askarteluideoihin! Yritin keksiä jotain kivaa ihan jokapäiväisistä arjen roskista, jotta ideat olisivat halpoja ja jotta tulisi kierrätystä mukaan. Maitotölkit ovat materiaali joka on lähes jokaisessa kotitaloudessa hyvin saatavilla. Siiitä muodostui linnunpönttö tipulle, päällystämällä se puukuvioisella dc -fixillä. Ostin sen Lidlistä: 1,99€ / rulla. Kattoon voi käyttää huopaa, tai vanhaa kaulaliinaa, fleecevilttiä, kartonkia, miltei mitä vaan keksii! Tuota sisustusmuovia jäi yli niin paljon että saan samaan hintaan vielä tuunattua jonkin toisenkin esineen ihanaksi vanhan puun näköiseksi :)




Toinen idea on suklaamunaketju, johon sain myös ilmaista materiaalia pakastepitsan laatikosta. Koristeet ovat kaikenlaisesta tilpehööristä tehty mitä vain kotoa löysin ja keksin. Ainoat ostetut tavarat ovat pinkki ja vihreä akryyliväri. Munat laitoin teipin paloilla juuttinaruun kiinni. Tähän tuli vähän enemmän värejä! Yritin laittaa jokaiseen munaan erilaisen koristelun, lempparini on tuo muna jossa on pinkkejä metallinhohtoisia kukkia 💗


Tässä on minusta jotain japanilaista... :)


Materiaaleja, munat leikattu myöskin pakastepitsan laatikosta..
Tämä postaus oli pitkästä aikaa taas isotöisimpiä mitä olen tehnyt, vaati todella paljon käsityötä ja näpertelyä saada kaikki valmiiksi. Varsinkin kun minä en ole karanteenissa vaan käyn töissä normaalisti joka päivä. Kun liimailin risupesää yksi korsi kerrallaan aivan kuin linnut oikeastikin tekevät, totesin taas että "kaikkea se minäkin teen"! ;D Mutta kivahan siitä tuli! Mukavin osuus oli käydä kuntopolulla kävelemässä ja hakemassa pajunkissoja. Tuntuu että kaikki on nyt vähän jumissa ympärilläni ja koko suomessa... siis tuon Koronan takia. On tämä outoa kyllä. En ole saanut vielä uutta asuntoa, eivätkä haaveet sisustus urasta ole edelleenkään ajankohtaisia, kun nyt nähtiin miten ahtaalle yksityisyrittäjätkin joutuivat, ja näin nopeasti :o Onneksi en lähtenyt sille polulle ja avannut esimerkiksi jotain sisustuskahvilaa, huh.. pulassa olisin! Onneksi jotkut asiat sentään edistyvätkin! :) Iloksenne voin nimittäin ilmoittaa että blogini ei ole jatkossa enää täysin harrastelijapohjalla, sillä ensimmäinen yhteistyöpostaus on tulossa pian, pysykäähän kuulolla! Hyvät ( ja nimenomaan edulliset ) ideat jatkuvat kyllä, sen lupaan!

Ja loppuun hauska juttu :) Olin tulossa kotiin pajunkissojen kanssa, kun pihalla oli muutama lapsi keinumassa. Kuulin kun yksi heistä sanoi: "kato toi on menossa virpomaan"! Johon toinen kommentoi: "miksi se virpoo"? Samassa näin sivusilmällä heidän lähtevän perääni. Kiristin tahtia ja luikin asuntooni sisälle nopeasti, koska he olisivat varmaan tulleet muuten kärkkymään osinkoja "saaliista"... eli karkkia ja suklaamunia, joita tietenkään ei olisi ollut eikä tullut, kun olin ottanut oksat vain itselleni sisustustarkoitukseen. Naureskelin vaan sitä että luulivatkohan he minun oikein pukeutuneen noita-akaksi, kun päälläni oli musta pidemmän mallinen toppatakki, mustat housut ja musta pipo, sekä jaloissa mustat nilkkurit :D Mutta kun se on normaali arkiasuni! Totesin että täytyy varmaan alkaa lisätä vähän väriä ja iloa pukeutumiseeni nyt keväällä ettei sentään luulla noita-akaksi!

Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille, toivottavasti saitte kivoja ideoita pääsiäiseen! Ja muistakaahan lukea myös vanhoja postauksiani vuodesta 2015 alkaen, sieltä löytyy vaikka ja kuinka paljon hyviä juttuja

T. Kristiina ;)





2 kommenttia:

  1. Hei Kristiina, sinulla on tosi kiva blogi. Etsimme juuri tuotetestaajia uuteen verkkokauppaamme (fiksukoti.com), laitatko sähköpostia osoitteeseen fiksukoti2020@gmail.com jos sinua kiinnostaisi kuulla lisää :) Terkuin, Outi / Fiksukoti

    VastaaPoista
  2. Hei! Kiitos, mukavaa kuulla että blogini on mielestänne kiva :) Otan yhteyttä...

    VastaaPoista

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...