Translate

maanantai 24. helmikuuta 2020

Millainen sisustustyyli sinulla on?

On kysymys joka minulle esitetään aina toisinaan. Varsinkin uudet ihmiset joille kerron blogistani ovat yleensä eniten kiinnostuneita siitä minkä tyylinen kotini on. Mutta kun minulla ei ole antaa siihen yhtä suoraa vastatusta! ;D Yleisesti ottaen kotini on vaalean sävyinen, harmoninen ja kierrätys sekä luonnonmateriaaleja suosiva. Askartelen, tuunaan ja hankin paljon tavaraa kirppiksiltä ja Kierrätyskeskuksista. Tästä monelle saattaa tulla mielikuva runsaasta, värikkäästä ja tyylittömästä boheemista sekamelskasta, mutta kotini ei ole lainkaan sellainen! Eri sisustustyylejä sen sijaan löytyy vaikka kuinka :) Mutta yritän aina että kaikki kuitenkin sopii kivasti yhteen toinen toistensa kanssa.Tein vähän aikaa sitten keittiöön lampun ja lintukoristeita jotka edustivat modernia ja industrial tyyliä. Ja viikko sitten ostin erään huonekalun joka taas on rokokoo tyyliä. Totesin että nyt menen kyllä niin tyylistä toiseen että mitäköhän tästä seuraa, olenko nyt ihan hakoteillä sisustuksen suhteen? Mutta sitten aloin miettiä että onko kaiken asunnossa aina pakko olla samaa tyyliä? Mistä olen saanut päähäni sen että samassa kodissa ei voisi olla monia eri tyylejä sulassa sovussa? Että se olisi "väärin sisustettu ja tyylitöntä"? Eikö sisustuksen kanssa voi myös leikitellä ja eikö sen ole tarkoitus kuvastaa myös asujan persoonaa? Ehkä tämä sisustusrajoitteisuus on mm. Suomen kaunein koti ohjelman aiheuttamaa, kun tuomarit joko kehuvat että talon henkeä ja aikakautta on hienosti kunnioitettu, tai että sisustus ei ihan mene tyylillisesti yksiin talon ulkokuoren kanssa. Siis miksi pitäisi mennä?! Täytyy kyllä sanoa että vaikka saisin hankittua sen unelmoimani omakotitalon pk -seudun liepeiltä, oli se sitten 50 tai 70 -lukua, en todellakaan sisustaisi sitä "taloa kunnioittaen", valitettavasti, oli se vaikka kuinka sitten "sisustuksellisesti väärin". Sisustaisin sen omaan tyyliini. Mikä näyttää ja tuntuu hyvältä ja toimii käytännössä.


Täytyy muistaa myös että emme elä enää 50 -lukua ja vaatimukset talon elektroniikalle, valaistukselle ja muille toiminnoille ovat oikeasti merkittävästi muuttuneet. Lisäksi jos miettii remontin yhteydessä myös talon jälleenmyyntiarvoa, suurin osa ostajista haluaa talon joka vastaa tämän päivän vaatimuksia, fiftariharrastajat ovat kuitenkin vähemmistö. Ja kolmanneksi, miksi pitäisi pakottaa itsensä tekemään jotain joka ei tunnu omalta? Pitäähän omassa kodissaan ennenkaikkea viihtyä :) Sen verran täytyy kyllä sanoa että sain tyttäreltäni viime jouluna lahjaksi Vallilan Jaffa verhot ja koska kerään vanhoja kahvipurkkeja ja Cokis tavaraa, niissä on kyllä 50-70  -luvun henkeä ja väriä. Mahdollisesti keittiö olisi siis värikäs :) Mutta ei koko talo!


Tässä näkyy vain pieni osa kokoelmasta :)

Verhot odottavat pussissaan muuttoa uuteen asuntoon...
No niin, takaisin alkuun. Eli millainen sisustustyyli minulla on? En halua pistää sitä mihinkään kategoriaan. Paras kuvaus olisi ehkä rento. Tuo mainitsemani rokokoo huonekalu on pöytä, jota tuunaan hieman, koska se on huonossa kunnossa. Tästä on tulossa oma juttunsa myöhemmin, nuo projektit vievät aina aikaa... Palaan asiaan kun saan pöydän valmiiksi!

Rokokoo kaunokainen odottamassa entisöintiä... 
Miksi mainitsin Jaffa verhojen kohdalla muuttamisen? Koska se minulla on jälleen edessä hyvin pian, heti kun saan tarpeeksi edullisen ja kivan asunnon. Tämä taas johtuu siitä että tyttäreni muutti ensimmäiseen omaan kotiinsa pari viikkoa sitten :) Se oli suurin elämänmuutos jonka olen kokenut aikoihin. Kaikki on mennyt kuitenkin hyvin, ekan viikon ajan olin vähän hukassa kun oli niin yksinäistä kotona, mutta kyllä se tästä. Olin jo aiemmin suunnitellut että kun jään "sitten joskus" yksin ostan koiran kaveriksi. Mutta sekin on iso päätös, eikä minulla olisi nyt aikaa kouluttaa koiraa, kesä olisi parempi hankinta aika pennulle. Ja pitäisi saada mielellään asunto jossa on oma piha. Asun nyt yksin kalliissa kolmiossa, joten ei tässä viitsisi kovin kauaa turhaan maksaa tyhjistä huoneista. Tavoite on saada asunto, joka on 200€ halvempi / kk kuin tämä, jolloin saan 5kk aikana säästöön 1000€! :) Se on jo iso raha! Ja voitte laskea siitä miten paljon saan kasaan tuohon tahtiin jo parin -kolmen vuoden aikana. Lopullinen tavoitehan minulla on siis oma asunto sitten kun saan tarpeeksi säästöjä.


Kerrankin voin ajatella MITÄ MINÄ ITSE HALUAN! Koko elämäni olen muuttanut ensin vanhempien mukana, lapseni koulujen mukaan, työpaikkojeni mukaan, parisuhteiden takia jne.. mutta nyt saan ihan vapaasti päättää missä haluan asua 💗 jännää ja ihanaa! Tuntuu niinkuin olisin taas 20 vuotias ;D peili on vaan eri mieltä.... Ja toinen juttu on se että saan päättää täysin yksin mitä haluan syödä. Voin esimerkiksi tehdä rakastamaani kaalilaatikkoa, ilman että joku kysyy: "kauhea haju, eikö ole mitään muuta ruokaa"? :) Tämä olkoon postaukseni hauska juttu..!

Kivaa viikon jatkoa, kohta on maaliskuu! Maaliskuussa on synttärini ja Kotivinkin juttu jossa olen mukana on viimein kaupoissa... kyllä sen tekeminen olikin yllättävän pitkäkestoinen projekti, sekin jännittää! Huh! Tänään oli mahtava ilma, ihana auringonpaiste ja minusta jo ihan täysi "kevät päivä". Loppuun kuva viime kesän orvokeista... kyllä sitä kesää onkin jo ollut ikävä!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...