Translate

sunnuntai 9. helmikuuta 2020

Diy: Industrial henkinen valaisin ja pilli linnut

Ei uskoisi mistä kaikesta saa tehtyä itse sisustus esineitä, jos vain käyttää mielikuvitustaan, jopa periaatteessa roskasta! Tämä ensimmäinen diy -idea liittyy lintuihin ja pilleihin.. kyllä! :D Ja päätyi meidän keittiön seinälle, jossa oli aiemmin tekemäni kasvitaulut. Nekin ovat tallessa, halusin vain vaihtelua välillä. Olen monena jouluna ihaillut pilleistä tehtyjä himmeleitä, mutta kärsivällisyyteni ei riittäisi niin isoon projektiin. Sama juttu on makramee töiden kanssa. Halusin kuitenkin askarrella seinälle jotain kivaa pienemmässä mittakaavassa ja keksin että mitäs jos teen geometrisia lintuja pilleistä, ne eivät voi olla niin vaikeita tehdä... Vähän piti toki hahmotella, miten saan niistä kauniita, mutta tällaisia niistä tuli :) Nopeita tehdä, edullisia ja kevyitä, helppo ripustaa melkein mihin vaan....Mustat pillit maksoivat Tigerissa 1€ / paketti, lisäksi tarvitset vain jonkinlaista lankaa, paksun parsinneulan ja sakset. Itse käytin mustaa ohutta puuvillalankaa jotta se ei erotu mustista pilleistä, mutta toisaalta mustat langanpätkät saattavat läheltä katsottuna näkyä valkoista seinää vasten, eli paras vaihtoehto voisi olla läpinäkyvä siima. Todella halpa ja silti trendikäs idea, pilleistähän voi sommitella ihan mitä keksii!

Lamppu on tehty metallisesta säilykepurkista joka on leikattu auki molemmista päistä. Maalasin sen  mattamustalla. Sähköjohdon ostin kaupasta täysin valmiina, siinä oli myös pistoke kattoon jo kiinni. Johto pysyy purkissa grillivartaiden varassa, jotka mittasin juuri ja juuri mahtumaan purkkiin, niin että ne jäävät napakasti reunoihin kiinni. Tikut siis hivutetetaan paikalleen niin että ne "lukitsevat" valojohdon keskelleen. Purkin reunathan ovat hieman sisäänpäin ulkonevat joten tikut pysyvät hyvin paikallaan. Sain leikattua reunat kuitenkin siististi, että ne eivät jääneet sellaisiksi teräviksi ja rosoisiksi. Jos haluaa varmistaa pysyvyyden, kannattaa laittaa tippa kuumaliimaa liitoskohtiin, se kiinnittää tikut vielä paremmin paikalleen. Valo kajastaa hyvin kun purkin sisäpinta on kirkasta metallia. Mietin ensin onko sittenkään hyvä idea maalata lamppu kokonaan mattamustalla, se kiilteli niin hienosti etten olisi raaskinut millään maalata sitä kokonaan umpeen, mutta siinä oli näkyvillä vkp merkintä, sekä jotain jälkiä etiketistä sauman kohdalla joita en olisi saanut muuten piiloon, Hyvä tuli  :)

Mestaritekijä ohjelma alkoi viime keskiviikkona tv:stä. Katsoitteko jakson? Meinasin hakea ohjelmaan silloin kun haku oli päällä, mutta en sitten rohjennut. Mutta siellä olisi päässyt ainakin loistamaan ja esittelemään luovuuttaan kunnolla oikein isolle yleisölle! Pidin myös kovasti vastaavasta Tori Spellingin juontamasta amerikkalaisesta versiosta joka tuli viime keväänä, mutta en tiennyt minkälainen tämä suomalainen versio on. Näköjään hyvin saman tyyppinen. Yksi syy miksi en uskaltanut lähteä oli se että luulin ohjelmassa määriteltävän tekotavan, että esimerkiksi kaikki tekevät tämän seuraavan tehtävän neulomalla ( en osaa ), mutta jokainen saikin tehdä työn omalla tavallaan ja niillä materiaaleilla joiden työstämisessä on hyvä. Tosin täytyy sanoa että mielestäni kilpailu ei ole ihan tasavertainen, kun toiset ovat metallialan ja puualan taitajia, ja toiset tekevät vain leikkaa ja liimaa periaatteella... kilpailijat eivät ole samalla lähtöviivalla. Olisi pitänyt olla ihan eri kategoria askartelijoille ja muotoilijoille. Miten ihmeessä joku pahvista askarreltu koriste linnunpönttö voisi voittaa kilpailussa hienosti kahdesta eri puumateriaalista veistetyn, taidolla kootun ja petsatun, kauniin vastaavan tuotoksen joka lisäksi oikeasti toimii?!? Mutta katsotaan, täytyy katsoa jos joskus tulevaisuudessa uskaltaisin lähteä tuohon mukaan :) Inspiroiduin kovasti varsinkin ohjelmassa nähdystä valokuvakehys -tehtävästä, joten olisikin ihanaa tehdä seuraavaksi itse kehykset diy ja kierrätys teemalla! Katsotaan mitä keksin ;)

Kiva että kevät alkaa lähestyä kovaa vauhtia ja valo on lisääntynyt jo selvästi iltapäivisin :) Minulla on paljon erilaisia sisustus ja diy -ideoita, mutta aikaa ei meinaa riittää kaikkien toteuttamiseen, palaan kuitenkin pian taas tänne blogin pariin... heippa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...