Translate

perjantai 10. tammikuuta 2020

Uusi vuosi ja uusia tuulia!

Tämä vuosi alkoi osaltani heti rytinällä, positiivisella sellaisella, pääsin nimittäin Kotivinkki lehden haastatteluun! Juttuni koskee säästämistä ja on pian kaikissa lehtipisteissä sekä verkkolehdessä :) En ole toki ainoa henkilö ketä siihen on haastateltu, vaan säästämistä ja sijoittamista käsitellään siinä kolmelta kantilta: talousasiantuntijan, minun ja erään perheen joka on myös ottanut käyttöön uusia keinoja säästääkseen lisää rahaa. Minuun otettiin yhteyttä lehdestä, enkä ollut heti suinpäin suostumassa, vaan pohdin asiaa yön yli, tyttäreni vain sanoi että jos en tee tätä, se saattaa olla asia jota kadun jälkikäteen. Ja kuten usein, hän oli nytkin oikeassa, tiedän että olisin moittinut itseäni myös siitä että haaskasin tällaisen "once in a lifetime" mahdollisuuden. En vain ole koskaan halunnut julkisuuteen, en sitten ollenkaan. Ja kun lukee miten julmasti ihmiset kirjoittavat kaikkialla netissä toisistaan ja varsinkin julkisuuden henkilöistä, en haluaisi niiden keskustelujen kohteeksi. Osa haluaa tahallaan käsittää väärin kaikki mitä sanot ja osa tekee rivien välistä päätelmiä jotka eivät pidä paikkaansa. Sitten on kateellisia ja katkeria ihmisiä jne..niin, kaikkia ei voi mitenkään miellyttää. Kaiken lisäksi ihmiset ovat erilaisia, mikä sopii minulle, ei sovi välttämättä jollekin toiselle. Oli tosi haastavaa yrittää sanoa mitä haluaa, ilman että se tulee lehteen "väärin". Onneksi sain nähdä jutun luonnoksen etukäteen ja korjasimmekin pari kohtaa jotka olisivat muuten kuulostaneet hassuilta. Mutta lehdessä ollaan, olen oma itseni, meni syteen tai saveen! ;)


Mikä parasta, näin pienelle harrastelijabloggaajalle on valtava etu saada blogini noin suuren uuden yleisön tietouteen! Kun aloin ajatella asiaa enemmän niin tajusin että lehtiähän luetaan vaikka missä! Kampaamoissa, hammaslääkärin vastaanotolla, kaikissa kirjastoissa, jne..jne.. :o Suomessa riittää blogeja, mutta lukijat eivät niitä välttämättä löydä niitä koskaan mistään, pitää ihan erikseen etsiä ja silti vaikka tietäisi mistä on kiinnostunut, esimerkiksi sisustamisesta, sisustusblogeissakin on valtava määrä mistä edelleen valita. Nyt tulee vaan suorituspaineita tehdä aina vaan parempia juttuja! Eihän se ole monella muullakaan bloggaajalla ottanut kuin sen yhden käänteentekevän jutun, kuten "avokadopasta" ja kaikki kyselevät: missä se resepti on? Kuka se bloggaaja on? Olen äärimmäisen kiitollinen ja iloinen, vaikka tästä ei seuraisikaan sen kummempaa, mutta toki vaivihkaa unelmoin jonkinlaisesta mahdollisuudesta. Eihän sitä ikinä tiedä mitä juttu poikii :)


Monta vuotta onkin mennyt sillä tavalla että jos joku on kysynyt minulta kuulumisia, olen vastannut että ei sen kummempaa, normaalia arkea. Siis TODELLA normaalia arkea. Ihanaa vastata vihdoin että kuuluu edes jotain uutta ja mielenkiintoista. Ja upeaa saada edes jotain jota ensi vuodenvaihteessa muistella. Aika kuluu nimittäin niin nopeaan ja valuu sormiemme läpi kuukausiksi ja vuosiksi, ettei sitä edes huomaakaan. Kun uusi vuosi lähestyi, aloin myös ajattelemaan laajemmin mitä olen saavuttanut viime vuosien aikana, vastaus on: en mitään merkittävää. Kuulostaa älyttömältä. Tietenkin olen vaihtanut työpaikkaa, muuttanut, pysynyt terveenä jne.. joista olen kiitollinen, on ollut paljon kivoja pieniä onnistumisia. Mutta kaikki isot unelmani ja tavoitteeni ovat edelleen "to do listalla". Ihan kuin olisin 20 vuotias! Aikaa ei ole minullakaan jäljellä rajattomasti. Tulee mieleen se erään vakuutusyhtiön mainos viime syksyltä, jossa kerrottiin unelmista ja näytettiin kun mies katsoi hymyillen ja ihaillen ulos ikkunasta naista joka avasi oman kahvilan ja muistutettiin että välttämättä "se päivä", ei koskaan tule. Taisi mainostaa henkivakuutusta, mutta pointti on se että elämä pitää elää nyt! En todellakaan aio haaskata seuraavia vuosia eläen "harmaata arkea", vaan lähden tavoittelemaan niitä isompiakin unelmiani rohkeasti!Yksi paniikki tuli lehtijutun valokuvauksesta! Oikea vaatekriisi. Onneksi löysin kivan Anna Fieldin "cold shoulder" -mekon Kierrätyskeskuksesta vain 7 eurolla :) Tuosta tulee varmasti lempimekkoni jonka tulen kuluttamaan puhki! Pääroolissa jutussa oli kuitenkin suihkuverhosta taannoin tekemäni taulu ja miten muutenkin säästän, sisustuksessa säästämisen lisäksi, mutta toki kun omalla nimellään ja naamallaan jutussa on, niin kyllähän sekin merkitsee millaisena muut minut näkevät...

Luvassa on pian jälleen lisää pihistely vinkkejä, koska lehtijutussa mainitsen erään tietyn elintarvikkeen, josta saa puoli-ilmaiseksi kaikenlaista hyvää syötävää, joten muun muassa siitä on tulossa muutama resepti ja paljon muuta! ;) Ruokaan menee iso osa ihmisen palkasta, joten siinä pystyy myös säästämään paljon. Tällaista siis luvassa pian, mutta tämä on toki edelleen nimenomaan sisustusblogi, vaikka tämä säästämis -aihe onkin nyt pinnalla.


Näillä ajatuksilla tähän vuoteen! Kukaan ei tule hakemaan sinua kotoasi, tarjoa menestystä hopeatarjottimella tai päästä sinua jonon ohi kun onnistumisia jaetaan. Se vaatii määrätietoista työtä, suunnittelua, budjetointia ja rohkeutta! "Jos ei veikkaa, ei voi voittaa". Aloitin säästämisen uudelle vuodelle myymällä turhaa tavaraa kotoani, olen saanut jo kasaan 70 euroa :) Tästä se lähtee!

Kiitos vierailusta blogissani ja onnea vuodelle 2020! Toteuta sinäkin unelmasi tänä vuonna 💗

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...