Translate

maanantai 16. joulukuuta 2019

Ideoita kodin jouluun 2019

En oikein osannut päättää teenkö jutun joulukattauksesta jonka aion tänä jouluna toteuttaa, uudesta ideasta torttujen leipomiseen, vai meidän joulusisustuksesta, joten pistin kaikki nippuun! ;) Tässä postauksessa on muutamalla sanalla ja sitäkin runsaammilla kuvilla kaikenlaista ideaa, toivottavasti saat jotakin kivaa inspiraatiota 💗 vaikka joulu on jo ovella nämä ovat onneksi nopeita toteuttaa..

Jouluasetelman koristeet: 0€!!
Kaunis asetelma syntyy luonnonmateriaaleista, kävyistä, havuista ja muista oksista. Lemppareitani ovat harmaalepän pienet kävyt, jotka olen tässä maalannut valkoisella spray maalilla. Mukana on myös joulunpunaisia marjaoksia. Keskellä metallivatia on selkeä ja väritön Kastehelmi -tuikku, kynttilänvalo ja luonnon elementit on se juttu, muuta väriä en tähän enää kaipaa.. keep it simple!


Joulutortuista on monenlaista versiota, luumutaskuja, vihreäkuulatorttuja, nutellatorttuja jne.. mutta tällä kertaa leivoin enkeleitä, joihin tulee herkullista valkosuklaarahkaa ja haluamaasi hilloa. Minä käytin Lidlin omena - kaneli hilloa. Kauniita ja helppo tehdä, sekä vaihtelua perus torttuihin :)



ENKELITORTUT

I normaalinkokoinen pkt ( 0,500kg ) torttutaikinalevyjä
1 prk vaniljarahkaa ( 0,200kg )
50g valkosuklaata
100g jotain paistonkestävää marmeladia
kananmunaa voiteluun

Leikkaa levyt samalla tavalla kuin normaalisti torttuja leivottaessa


Nosta kaksi sakaraa sivuilta ylös, niin että enkelille muodostuu hame



Laita keskelle äsken käännettyjen sakaroiden päälle reilu nokare rahkaa johon on sekoitettu valkosuklaarouhetta


Laita pään kohdalle valitsemasi marmeladi. Käännä ylimmät sakarat alas enkelin hiuksiksi.


Paista kuten normaalit tortutkin. Eli 225 astetta n.10 - 15 minuuttia. HUOM!! Aika on hyvin uunikohtainen, joten ole tarkkana etteivät pala!


Hyvä jouluinen vaihtoehto torttuihin on myös Valion luumu-kanelirahka, jota löytyy nyt kaupoista.


Meidän kuusi on valkoinen kestokuusi, johon en ole vielä kyllästynyt vaikka meillä on ollut se jo viisi vuotta. Sen somistus on hopean ja lilan sävyinen. Tai itseasiassa tuo väri on enemmän punertava kuin lila, olisikohan oikea sävy aniliinin punainen..? Oikea kuusi olisi tietenkin paras mitä voi olla, mutta viljellyt kuuset joita kuusikauppiaat myyvät eivät tuoksu miltään, joten en ole halunnut pistää rahaa sellaiseen. Kyllä kuusen pitää tuoksua pihkalle ja metsälle! Uusia koristeita vältän ostamasta, siis YRITÄN VÄLTTÄÄ... mutta kuinka taas kävikään, ostin Tokmannilta nämä hopeiset tähdet kun ne oli niin kauniita ja edullisia.



Toinen joulutavara heräteostos on tämä tuikkukippo, jonka ostin tänään Fida kirpputorilta ohikulkumatkalla. Se on niin herttainen ja suorastaan henkii vanhaa aikaa, se oli vaan pakko ostaa, varsinkin kun hinta oli lähes ilmainen: 0,30€!


Kattaus on hyvin klassinen, valkoinen pöytäliina, tarpeeksi isot, myös valkoiset lautaset joihin mahtuu monenlaista ruokaa, sekä perus viinilasit. Hauska idea on tässä joulunpunaisten lautasliinojen muotoilu, joista tein taittelemalla tonttulakit, kulkusen virkaa toimittaa kullanvärinen pyöreä konvehti... Punainen väri toistuu kivasti keskellä olevan kynttiläasetelman marjoissa. Ei liikaa punaista, mutta pieni ripaus. Kyllähän se on niin jouluinen väri että vaan vähän niinkuin "kuuluu asiaan".




Taustalla näkyvä hopeajalkainen joulukynttelikkö on vanha ostos, minulla on ollut se yli 15 vuotta! Sensijaan upea korkea tarjoiluvati jossa on myös hopean värinen jalka, on löytö lasiroskiksesta: 0€!!




Ainakin Sellon Citymarketista Espoosta saa ostettua noita Lindhin konvehteja irtomyynnistä, jolloin ei tarvitse ostaa koko pakkausta, ne ovat nimittäin aika kalliita, vaikka ihanaa suklaata ovatkin. Toinen pyöreä kullanvärinen joka soveltuu hyvin "kulkuseksi", on Ferrero Rocher. En vain pidä niistä, joten siksi jätin ne suosiolla kauppaan :)

Ihanaa joulua, katsotaanko palaanko vielä tänne joulun aikana, vai onko seuraava postaus ulkona vasta uutena ja upeana vuonna 2020..! Kiitos kaikille lukijoille jotka ovat viime aikoina löytäneet blogini.. ja tietenkin suurkiitos vakiolukijoilleni ja ystäville jotka seuraavat tätä kautta minun sisustus hössötyksiäni ja muita kuulumisiani 💗 Loppuun pitkästä aikaa hauska juttu.. vaikka ei tämäkään niin kamalan hauska ole, mutta..

Kuuntelen töissä radio Nostalgiaa, ne soittavat ihan parasta musiikkia, varsinkin keskipäivässä Arttu Harkki. Vanhaa rokkia ja muita svengaavia helmiä. Olen laittanut ennenkin toiveen jostain biisistä, joten kun mieleeni tuli Bruce Springsteenin "Human Touch", laitoin viestin menemään juuri ennen lähetyksen alkua. Oli kiire, niinkuin töissä monesti on, joten loppuun laitoin terv. Kristiina. Painoin jo lähetä nappulaa kunnes huomasin että automaattinen tekstinkorjaus oli "korjannut" sanan terv muotoon tervetuloa! Eli laitoin että toivon ihmiskosketusta ja tervetuloa! 😅 Eikä siinä mitään mutta olin vielä edellisenä viikonloppuna kehunut häntä kovasti eräässä keskustelussa, kuinka hän soittaa parasta musiikkia ja ääni on niin miellyttävän kuuloinen, ei puhu roskaa vaan on asiallinen jne.. No, hän soitti toivomani biisin, mutta onneksi ei puhunut mitään hassusta tekstin päätteestä, ja vastannut että "sori en nyt kyllä pääse" :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...