Translate

maanantai 23. syyskuuta 2019

10 sisustus kysymystä ja vastausta

Tein taannoin blogihaasteen, jossa vastasin 33 sisustus kysymykseen. Se oli monipuolinen tietopaketti ja varmasti teille lukijoille myös silmiä avartava, koska pääsin kertomaan vähän enemmän itsestäni, kun yleisesti ottaen en halua omia kuviani tai yksityisasioitani paljon täällä blogissa esitellä. Koska se oli niin monesta kysymyksestä huolimatta vain pintaraapaisu, jatketaan samalla linjalla! Aloitetaan siis...1. Työn alla nyt?

Tällä hetkellä minulla on monta rautaa tulessa, kuten monesti on :) Tekeillä on mm. antiikkipenkin verhoilu, ovistoppari, syyskattaus, olohuoneen sisustamisen jatkaminen, syyskranssi, itse maalattu abstraksti taulu ja keramiikka paloilla päällystetty pannunalunen. Ensimmäiseen ja viimeisimpään ideaan minulla ei ole vielä sitä itse pohjaa jonka aion tuunata, mutta pitää hankkia jostain kun tulee vastaan. Onhan siinä jo aika monta ideaa! Ja kohta saakin jo aloittaa joulupuuhastelut... Ihanaa! :)

Tämä ihana sinapinkeltainen kangas odottaa pääsyä penkin verhoiluksi: UFF: 5€.

2. Miten sisustaisin jos en asuisi vuokra-asunnossa?

Rohkeammin! Jos asuisin omassa asunnossa, minua kiinnostaisi tehdä jonkinlainen efekti / struktuuri seinä, esimerkiksi puupaloista, jolloin normaalisti tylsään eteiseen saa eloa! Myös rouhea "betoniseinä look" olisi hieno, sitten joku seinävalaisin siihen joka korostaisi betonin karkeutta. Keittiön välitilaan tulisi luonnonkiveä ja vetimet uusisin modernimpiin. Olohuoneen yhdestä seinästä tulisi tumma, esimerkiksi petroolin sävyinen, siihen tulisi peili, jonka taakse ( tai reunoihin ) tulisi led -valolistaa, jolloin se tulisi kauniisti esiin. Lattiaan laittaisin harmaan sävyisen tammi vinyylilankun, koko asunnon kattaen.
3. Jos voittaisin lotossa, alkaisinko sisustaa eri tavalla?

Jos voittaisin lotossa, ostaisin oman omakotitalon. Se on varma. Asunto menisi siis uusiksi, mutta itse sisustus tyylini juurikaan ei. Gigantin mainosta lainaten: "se nyt vaan on tyhmää maksaa liikaa". Sijoittaisin kyllä kaakeleihin, keittiön tasoihin, laadukkaisiin kodinkoneisiin, sohvaan ja sänkyyn. Sellaisiin perus juttuihin, joiden toivoo kestävän monta vuotta muutenkin. Mutta rakastan luonnonmateriaaleja, kirppiksiä, askartelua ja tuunausta. Itse tekeminen on minulle myös rentoutumista ja itseni toteuttamista. Tykkään näperrellä kaikenlaista!  Ja en vain tajua, mitä järkeä on maksaa vaikka jostain käyttötavarasta satasia?! Esimerkiksi astiat kuluvat ja voivat mennä rikki, olen itse vetänyt vuosia kaikki kattaukset Ikean perus astiastolla, jonka stailaan aina juhlaan eri tavalla uusin servetein, pöytäliinoin ja kynttilöin, ym..  Ei se kahvi maistu sen paremmalta Stockmannin kahvikupista ;) Samoin matto on minulle käyttötavaraa. Niihinkin saa uppoamaan paljon rahaa, vaikka kauniita ja kestäviä saa todella edullisestikin.

4. Miksi sisustan?

Niinpä! Hyvä kysymys, jota kysyn itseltäni aika usein! :) Onhan tämä välillä "jonkinlainen sairaus"..... :) Olen visuaalinen ihminen, sekä herkkä ihminen muutenkin. Ympäristö vaikuttaa minuun todella paljon. Koen että kauniissa ja itseäni miellyttävässä ympäristössä voin hyvin ja olen onnellinen. Nautin esimerkiksi siitä miltä sametti tai nahka tuntuu. Sisustus on osa persoonallisuuttamme. Tekemällä itse asioita saan toteuttaa itseäni, sisustus on myös harrastukseni. Jokaisella ihmisellä on joku asia mistä on todella kiinnostunut, se voi olla golf, lukeminen, tanssiminen, minulla sisustaminen :) Kun en pistä paljoa rahaa sisustamiseen ja kierrätän, samalla mukana on haastetta. Rakastan haasteita!

5. Viimeisimmät sisustus hankintani?

Viimeisin hankintani on Ikean Hemnes sivupöytä makuuhuoneeseen. Kallis sekin on normaalisti mokomaksi pikkupöydäksi ( 49,95€ ), mutta minä maksoin siitä vain: 29,95€, koska olin saanut jälleen lahjakortin kyselytutkimuksiin vastaamisesta. Valitsin tällä kertaa siis palkinnoksi lahjakortin Ikeasta. Pikku hankintoja on tullut tehtyä lisäksi nettikirppiksiltä, lähinnä Facebookin ryhmistä. Kastehelmituikkuja, punottu kori ym.. Lisäksi kuten olette varmasti huomanneet, olen tehnyt viime aikoina urakalla Diy -juttuja..


Kerään meren ja hiekan sävyjä :)


6. Hankintalistalla nyt?

Makuuhuoneeseen tarvitsen jonkinlaisia tauluja tai tauluhyllyn johon laitan kuvia. Seinät ovat nyt ihan autiot. Kunnon kankaiset lautasliinat, esimerkiksi pellavasta, ovat olleet jo pitkään listalla, niiden avulla kattaukset saavat ihan erilaisen tunnelman ja arvokkuuden. Uusi kahvinkeitinkin on ollut listalla jo pitkään, mutta en vieläkään ole raaskinut sijoittaa Moccamasteriin. Odotan kun tulee joku edullinen tarjous, niin ehkä sitten. Kynttilöitä täytyy hankkia syksyksi lisää, niitä kuluu kyllä :) Vanhoja kahvipurkkeja kerään myös, joten niitä katselen koko ajan jos jostain löytyy.7. Mitä Diy -projekteja haluaisin vielä tehdä?

Haluaisin tehdä isompiakin esineitä, kuten huonekalujen verhoilua, maalausta ja muokkaamista, mutta tätä on rajoittanut se että minulla ei ole autoa. Toisaalta ei kyllä ole tilaakaan jossa voisin tehdä jotain, ilman vaaraa ympäristön sotkemisesta, lisäksi kun nuo projektit vievät aikaa, tilan pitäisi myös olla sellainen jonne esineen voi jättää odottamaan seuraavaa käsittelykertaa, ilman että se olisi koko ajan sitten tiellä. Joku autotalli, vaja tai muu lisärakennus olisi tuollaisiin operaatioihin täydellinen. Pienemmistä ideoista betonitöitä olisi kiva tehdä mökillä, ei kylläkään sellaista karmivaa lautturia joita on viime aikoina julkisuudessa nähty! Huh.. vähän liian karmivaa omaan makuuni :)  Sellainen Jack Daniels saippuapumppu tai pöytävalaisin olisi myös hauska tehdä!

8. Mitä sisustus tuotetta en halua meille?

Nyt ei kannata pahoittaa mieltään, jos minun inhokkini onkin sinun suosikkisi, nämä ovat niin makuasioita! Mutta ainakaan en ole tähän saakka lämmennyt mm. Hay:n valmistamiin "rautatuoleihin". Minusta ne ovat niin ankean ja kovan näköisiä, vaikka laittaisi jonkin taljankin takapuolen alle, niin kovia ne silti ovat. Olen niin mukavuuden haluinen että se menee huonekaluissa aina kyllä ulkonäön edelle! Alvar Aallon teräsvadit ovat myös sellaisia joiden korkeaa hintaa ja suosiota en oikein ymmärrä... minulle niistä tulee etäisesti mieleen sellaiset astiat mihin kirurgi laittaa leikkauksessa pois otetun elimen tai kasvaimen :) Minullakin on metallinen pyöreä tarjotin kynttilöille ja asetelmille, metalli on kyllä turvallinen materiaali, se on tärkeää, mutta omastani taisin maksaa kirppiksellä vain pari euroa ja sekin on kestänyt hyvänä jo vuosia! Ajaa ihan saman asian. Lokki valaisin, tupla-kupla valaisin.... niiden desing ei vain iske. Ryijyt tulivat uudelleen suosioon tässä taannoin, mutta ne ovat sellaisia pölynkerääjiä, että en halua sellaista seinälleni, kun tuntuu että olen herkkä kaikille epäpuhtauksille. Muumimukit, Mariskoolit ja Marimekon Unikko kuosi! Lundia huonekalut, hyllyt jne.. tulee joku päiväkoti mieleen. Kaikenlaiset ylimääräiset koristeet, kuten koriste-eläimet, pikku vaasit, olivat ne sitten posliinia tai muovia, saavat myös jäädä kaupan hyllylle. Voi apua, nyt kun oikein alan miettimään, itseasiassa on aika paljonkin asioita joita en halua kotiini, en pysty edes tässä niitä kaikkia luettelemaan! :o

9. Parasta tämän syksyn sisustustrendeissä?

Luonnonmateriaalien hyödyntäminen ja luonnon tuominen sisälle, osaksi kotia. Juuri se mitä olen itse tehnyt jo pitkään! Kierrätyksen arvostaminen. Mukavuus. Värien palaaminen ja tietty vapaus. Se että niin monenlainen sisustaminen on pinnalla ja tiettyä rajattua musta-valkoista tarkkaa tyyliä ei ole. Tärkeintä on sisustaa itselleen, juuri kuten haluaa. Emmehän pukeudukaan kaikki samalla tavalla...10. Paras sisustus uutinen jonka olen kuullut viime aikoina?

Habitare messuilla sain tietää ihan uudesta tavasta tehdä kylpyhuoneen seiniä! Eli hitaan, raskaan, sotkuisen ja monivaiheisen laatoittamisen tilalle on tullut uusi vaihtoehto, Fibo seinälevyt. Niissä on vedeneristys ja saumat valmiina, kiinnitys tapahtuu kokonaisina levyinä suoraan jo olemassa oleviin seiniin. Wau! Ja levyjä voi leikata pienemmiksi tarpeen mukaan jotta ne saa sopimaan. Näitä levyjä myydään K-raudassa. Sisustus ala ja rakennustarvike valikoimakin kehittyy näköjään koko ajan, millaisia sisustuksia sitä pystytään vielä tulevaisuudessa oikein tekemäänkään! :o

Tällä kertaa minulla on hauska juttu! :)  Aloituskuvan kaunis oksa löytyi luonnosta, kävelylenkin varrelta. Päätin napata sen mukaan ja laittaa kuivakukaksi maljakkoon. Lähdin kävelemään oksan kanssa ja ihailin sitä, kunnes silmiini osui vihreä hämähäkki joka oli oksassa kiinni! SIIS VIHREÄ! Ja aika isokin vielä. Aloin tanssia oksan kanssa ja viuhtoa sillä kuin saunavihdalla ilmaa jotta hämähäkki irtoaisi.. :D No irtosihan se, mutta on varmaan ollut hauskan näköistä! Otin selvää netin ihmeellisestä maailmasta, että kyseinen laji on todella Viherhämähäkki. Hui.. en ollut koskaan ennen nähnyt suomessa vihreitä hämähäkkejä. Onneksi en tuonut sitä kotiin asti. No, aina sitä oppii uutta!

Viikot vierivät.. hyvä niin, mutta välillä ei meinaa pysyä mukana! Mutta eikö niin että se mitä ei ehdi tekemään, sitä ei tarvitsekaan ;) Mukavaa alkaneen viikon jatkoa kaikille! t. Kristiina


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...