Translate

tiistai 19. maaliskuuta 2019

Diy: Moodboard

Olen raahannut vuosia mukanani vanhaa kunnon korkkitaulua, eli ns.ilmoitustaulua. En ole keksinyt sille mitään käyttöä, joten se on ollut jo lähellä joutua roskikseen, mutta jonkin aikaa sitten aloin ajatella että kyllä sen voisi ottaa jonkinlaiseen hyötykäyttöön. Joten monen muunkin bloggaajan innoittamana tuunasin siitä itselleni moodboardin, eli miten kukin nyt sen haluaa kääntää, unelmataulu, unelmakartta, tunnetaulu, fiilistaulu, tavoitetaulu..


Ihan sellaisenaan en halunnut sitä siis seinälle ripustaa, joten mietin miten saisin raikastettua sen tähän päivään? Päädyin vain maalaamaan kehykset valkoisella. Korkkihan on jälleen hyvin trendikäs materiaali, joten sille ei tarvinnut tehdä mitään. Maalasin reunat kahteen kertaan valkoisella kalustemaalilla, jota minulla oli jäänyt yli Liatorp -pöydän maalaamisesta. Pensselinä tällaiseen pikkuhommaan käy loistavasti vesivärisivellin!Valmis!!
Mustavalkoiset nuppineulat ostin Tiger myymälästä: 1€. Farkkutasku on kiva säilytyspaikka kynille tai muille pienille esineille. Voihan siihen laittaa myös esimerkiksi seteleitä, kuitteja tai muita tositteita saavutuksista jotka vievät lähemmäs unelmasi toteumista. Taskun sain ilmaiseksi vanhoista farkuistani leikkaamalla ennenkuin heitin ne risana roskiin. Farkku on myös yksi lempimateriaaleistani, ajaton, nuorekas ja kestävä :)


Kuvissa joita olen taululle valinnut yhdistyy minun oma tyylini. Luonnonläheistä, vaaleaa, ripauksella luxusta. Inspiraatio sisustamiseen saattaa minulla lähteä vaikka postikortista, korusta tai kangaspalasta. Juuri näitä kaikkia voi tauluun kiinnittää. Ja paljon muuta! Moodboard on hyvä työväline kaikille luovan työn tekijöille tai harrastajille.

Aivan ihana lintutapetti!


Kiva tuli! Jos sinulla ei ole saatavilla korkkitaulua, pohjaksi käy myös esimerkiksi styrox -levy, jonka voi päällystää kauniilla kankaalla. Ja toki jos kiinnität kuvat vain teipillä tai sinitarralla, käyttämättä nastoja, kova pohjakin käy. Hauska moodboard voi syntyä siten vaikka suureen tarjottimeen, jonka laitat seinälle! Kuvassa olevat puuhelmet ja musta metallipidike ovat Lidlistä: 1,99€. Poistopiste ;)Jos olet blogissani vasta ensimmäistä kertaa, tai seurannut minun julkaisujani vasta vähän aikaa, kannattaa kurkistaa myös vanhoihin juttuihin blogiarkiston kautta! Olen blogannut vuodesta 2015 saakka, kehittynyt toki koko ajan, mutta vanhemmissa jutuissakin on hyviä asiapitoisia tekstejä, joista olen ylpeä :)  Ne eivät vanhene ajan mittaankaan, vaan ovat yhä ajankohtaisia ja vilkaisemisen arvoisia. Tällaisia ovat mm: "Kulutan -onko kaikki tarpeellista", "Epävarmat sisustajat", "Pihistä vai panosta" sekä "Kirpputorit ovat menettäneet tarkoituksensa". Lisäksi olen tehnyt monia Diy -postauksia, joista löytyy jopa ilmaisia ideoita sisustamiseen.


Pian starttaa huhtikuu, saa nähdä mitä se tuo tullessaan! Ainakin aion mennä kevätmessuille, jotka järjestetään Messukeskuksessa: 4 -7.4.2019. Siellä on valtavasti nähtävää, ostettavaa ja opittavaa, liittyen puutarhan hoitoon, kesämökkeihin, sisustamiseen ja kotiin. Olen käynyt noilla messuilla jo monena vuotena :)

Katsoitteko muuten ensimmäisen uuden jakson Huvila ja Huussi sarjasta? Oli kyllä ihan älyttömän hieno kohde, sekä lopputulos! Ja sai nähdä ripauksen kesää.... Täytyy sanoa että olisin sisustanut mökin ihan samaan tyyliin, jos sinne olisi laittanut esimerkiksi keittiöön mustan kivitason tai lattioille muovimatot, sen tyyli olisi pilattu täysin! On kiva aina ensin nopeasti miettiä itse: "miten minä laittaisin", ennenkuin sisustusarkkitehti alkaa esitellä suunnitelmaansa.

Palaillaan asiaan ja sen yli, kun taas kerkeän bloggaamisen pariin! Kivaa loppuviikkoa, Kristiina :)

2 kommenttia:

  1. Onpas ihana idea tää taulu! Ja niin söpö toi farkkutasku tossa! :D

    VastaaPoista
  2. Hei!

    Kiitti! :) On hyvä pitää aina vähän käteistä "takataskussa" ;)

    VastaaPoista

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...