Translate

sunnuntai 10. maaliskuuta 2019

Miten ei kannata sisustaa

Yleensä jokapaikassa annetaan sisustusvinkkejä ja ideoita siihen kuinka sisustaa, mutta tällä kertaa ajattelin jakaa teille muutamia esimerkkejä siitä miten ei kannata sisustaa. Nämä jutut olen oppinut kantapään kautta. Olen nimittäin tullut ostaneeksi kaikenlaista kotiin tässä vuosien varrella, eikä aina kaupassa osaa arvioida näyttääkö ostos kotona hyvältä, tai sopiiko se jo kotona olevien esineiden seuraksi. Tässä muutamia tekemiäni mokia..

VALKOISESSA ON MONTA ERI SÄVYÄ


Mikä edellisessä kuvassa mättää? Kaunis valaisin, kiva pikkutaulu ja hyväntuoksuinen tuoksukynttilä...? No ne kaikki ovat eri valkoisen sävyä. Jopa yöpöytä on eri sävyä! Mietin pitkään toisenkin makuuhuoneeni asetelman kohdalla miksi se ei näytä hyvältä, kaikki esineet ovat kuitenkin valkoisia, kunnes tajusin että värit riitelevät keskenään. Puhtaanvalkoinen saa kerman sävyn ja luonnonvalkoisen näyttämään "likaiselta".  Eivätkä ne täydennä mitenkään toisiaan myöskään. Eli tarkkana kaupassa, esineet voivat näyttää kivalta yksittäin, mutta eivät yhdessä. 

TUMMA HUONEKALU VARJOISESSA HUONEESSA

Varsinkaan asunnon pohjoisen puoleisiin huoneisiin ei kannata ostaa tummia tai mustia huonekaluja. Ne imevät huoneesta viimeisimmätkin valon rippeet ja antavat ankean ja synkän tunnelman. Vaikka mustapukuinen ihminen näyttää hoikemmalta, asunnossa musta väri ei avarra tai luo tilan tuntua  kuten vaaleat sävyt. Jos suosit tummia huonekaluja, huoneen valaistus on syytä olla kunnossa, esimerkiksi lisäämällä valoa jalkalampuilla tai spoteilla. Väriä kannattaa tuoda myös vaikka maton tai verhojen muodossa. Vastaavasti saattaa olla hyvä idea ottaa verhot kokonaan pois. Tässä kuvassa on meidän vanha olohuoneen järjestys, jossa musta divaani on varsinainen rumilus. Jos se olisi valkoinen, kuva olisi raikkaampi ja valoisampi. Myös vasemmalla puolella oleva tummanruskea hyllykkö "hukkuu" varjoihin, eivätkä siinä olevat esineet tule lainkaan esille. Ja tämä huone on etelään, lisäksi ulkona on aurinkoista, eli miettikääpäs näitä oikein varjoisessa huoneessa! Synkkää meininkiä!


VÄÄRÄT MITTASUHTEET

Vaikka joku esine olisi kaupassa, kirppiksellä tai netin valikoimissa houkutteleva, se ei välttämättä sovi sinun kotiisi. Silloin jos mittasuhteet ovat väärät, esine ei vain näytä hyvältä, eikä palvele tarkoitustaan. Tässä kuvassa joka on otettu myös olohuoneestamme ennen aloittamaani muodonmuutosta, sohvapöytä ja taulu olivat liian pieniä, lisäksi taulu oli sijoitettu epäsymmetrisesti sohvaan nähden. Verhot olivat liian lyhyet. 


Onneksi nämä ovat kuvia vanhasta olohuoneen sisustuksesta! Taulun paikallahan on nykyisin se iso metsätaulu jonka tein itse, ja sohvapöydän paikalla on isompikokoinen Liatorp. Tumma hyllykkö on minulla edelleen, mutta olen aikeissa uudistaa sen osittain, lisäämällä siihen valoa jonkinlaisilla led -nauhoilla tai spoteilla ja sijoittamalla sen pystysuuntaisesti jolloin saan siihen vihdoin esille kahvipurkki kokoelmani! Purkit ovat tähän asti olleet piilossa keittiön kaapeissa joka on sääli. 

Tekemällä ja kokeilemalla oppii! Lisäksi voisi ainakin mainita ettei yleisesti eri kuvioita ja kuoseja kannata laittaa liikaa samaan huoneeseen, muuten kokonaisuudesta tulee levoton. Samoin liika pikku tilpehööri menettää tarkoituksensa, ei ikäänkuin tiedä mitä katsoa. Vähemmän on enemmän! Näin keväällä kukkakimppu maljakossa ja uudet raikkaat sohvatyynyn päälliset riittävät piristämään ilmeen.

Oikein mukavaa alkavaa viikkoa, kai se kevät sieltä kohta tulee! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...