Translate

maanantai 10. heinäkuuta 2017

Hyvän sisustus Blogin ainekset

Olen miettinyt viime aikoina miten saisin Blogistani paremman. Mikä on menestyvän ja hyvän, mielenkiintoisen, paljon luetun sisustusblogin resepti? Siihen ei toivottavasti ole vastauksena: kallis, hulppea iso omakotitalo, merkki astiat kuten Arabia ja Marimekko, laadukkaat huonekalut, luxus ostoksia, aito kristallikruunu ja taide seinällä ja joka kuvassa mukana jotakin ihan uutta ja viimeisen päälle trendikästä, mitä kalliimpaa sitä parempi.... Täytyy kyllä sanoa että sisustusblogi, kategoriana on ehkä vaikein mitä tiedän. Lifestyle bloggaaja voi kirjoittaa mistä vaan, muotibloggaajallekin riittää aiheita, kun joka päivä on kuitenkin pukeuduttava, ja moni myös kokeilee muutenkin paljon eri meikkejä ym. kosmetiikka tuotteita. Puhumattakaan ruokablogista.. Harva sen sijaan ostaa koko ajan kotiin uusia huonekaluja, maalaa tai uusii verhot. Pikku tilpehööriäkään ei voi ostaa koko ajan. Ainut luonteva ajankohta aloittaa sisustusblogin pitäminen, on jos alkaa rakentaa taloa ja pääsee näin esittelemään projektin alusta loppuun. Toinen potentiaalinen bloggaaja on ihminen jonka ammatti on sisustussuunnittelija tai sisustustarvike liikkeen omistaja, jolloin uutta esiteltävää luonnollisesti riittää, kun niihin on pääsy "first hand". Aiheet ovat siis viime aikoina olleet vähissä, ja hakusessa :/


Itse nautin kauniista kuvista, ihan sama vaikka se esittäisi jotain "rumaa", kuten vanhaa kuihtunutta ruusua. Jos kuvassa ruusu on vaikka vintage henkisesti osa asetelmaa, niin että vanha käsilaukku, puuterirasia ja tausta, esim. vanha peilipöytä, sitoo ne yhteen luoden nostalgisen tunnelman. Kuihtunut ruusu voi sopia siihen paremmin kuin tuore, kuvastamaan mennyttä aikaa, aivan kuten joku olisi kävellyt vanhaan taloon, ja löytänyt tuon meikkipöydän sellaisena kuin se on siihen 50 -luvulla joltakin tyttöseltä jäänyt! Minulla ei ole vanhaa peilipöytää, puuterirasiaa, käsilaukkua eikä ruusuakaan nyt, mutta jos nuo jos hankkisi Kierrätyskeskuksesta, ei varmaan tulisi kalliiksi, ja kuva olisi oikeasti mahdollisuus toteuttaa. Jos saan raivattua tilaa sen verran kotiin, voisin ottaa tuollaisen projektin. Jos se olisi ruskea, voisin käsitellä sen kalkkimaalilla vaikka luonnonvalkoiseksi! Oikea vanha peilipöytä olisi kyllä aivan ihana aarre...💗


Kuten ruoka kuvissakin voi miltei jo haistaa herkullisen tuoksun ja nälkä herää, sisustus kuvissa haluaa kuvitella olevansa siellä kuvan paikassa, tai haluavansa itsellensä samanlaista tyyliä. Kuva inspiroi! Kuvat ovat sisustusblogien suola! Kuten sisustuslehdissäkin, miltei suurempi arvo on kuvilla kuin tekstillä. Tähän aion jatkossa panostaa hankkimalla ainakin paremman kameran, mutta sen valinta onkin mulle hepreaa, täytyy pyytää apua tyttäreltä, jolla on kamera kokemusta enemmän ;) Mitään ihan pro -kameraa en raaski myöskään hinnan puolesta vieläkään hankkia.

Kasvis-sosekeittoa meidän parvekkeella :)
Mikä muu vakuuttaa kuin kuvat? Itse olen aika tylsä, mutta pidän "kirjakielestä". Eli että asioista puhutaan niiden oikeilla nimillä, teksti on selkeää ja helposti ymmärrettävää sekä luettavaa. En itse käytä blogissani slangia, "nuorisokieltä" tai puhekieltä, vaan mieluummin kirjoitan niin ettei joka sanaa tarvitse tulkita tai arvailla. Lause: " Henkkamaukan sisustus saitilla oli -30% ales täl koodil coolei tyynyi ja tuikkui"... on kamalaa "laiskan ihmisen" kirjoitusta, jossa jokainen sana on ikäänkuin lyhennetty. Toinen esimerkki: " tuoli sisustuskaupasta Hesarilta" kansainvälinen lukija ei voi tietää mikä on Hesari. Ja muu kuin pääkaupunkiseudulta kotoisin oleva Suomalainenkin voi olla vähän pihalla että sana on lyhenne, puhekieltä, joka tarkoittaa Helsinginkatua, joka sijaitsee Helsingin Kalliossa. Jopa murre, mie ja sie, vaikka niin kivalta puhuttuna kuulostaakin, ei mielestäni kuulu ammattimaiseen ja asialliseen blogiin. Ellei se liity oleellisesti aiheeseen, kuten vaikka kuviteltu "Karjalan perinneherkkuja blogi". Jos tällainen olisi sitä olisi kiva kirjoittaa murteella :)


Oma persoona on hyvä tuoda mukaan juttuihin jotenkin. Kukaan ei halua lukea Blogia joka on kuin jonkun robotin kirjoittama, ilman elämän kommelluksia ja kuulumisia. En tarkoita tällä jokaista vauvan neuvola käynnin tai uuden hampaan tilitystä, mutta JOTAIN! Onhan jokaisen blogin takana ihminen, ja kaikki ovat erilaisia, ei blogiin voi "kiintyä", tietämättä mitään kirjoittajasta. Parhaimmillaan ( ja pahimmillaan ), blogiin voi tulla samanlainen pakkomielle kuin vaikka tv- sarjaan, se koukuttaa, haluaa tietää mitä seuraavassa jaksossa tapahtuu, miten tämä jatkuu, mitä hän tekee seuraavaksi? Itse luen blogeja laidasta laitaan, parhaita ovat rohkeat kirjoitukset, jotka toden näköisesti saavat myös eniten lokaa niskaansa :/ Olen lukenut mm. entisen huumeidenkäyttäjän blogia, vaikka en itse ole koskaan huumeita kokeillut, enkä halua käyttää, lisäksi olen joskus eksynyt lukemaan Katri Sorsan blogia, joka on aika hulvaton, ja Piia Vienan Värikästä elämääni, koska hän on persoonana niin värikäs. Erilaisuus kiinnostaa! Pitää olla se "jokin juju", ettei huku massaan.


Olen lukenut Suomen suosituimpia sisustusblogeja, oppiakseni jotain, ja katsoakseni miksi ne ovat niin suosittuja, mitä he tekevät eri lailla kuin minä. No joo, kuvat ovat laadukkaammalla kameralla otettu kuin minun kuvani, mutta muuten, suoraan sanottuna, olen vähän ihmeissäni... koska itse olen ainakin ollut pettynyt useisiin postauksiin joita olen lukenut. En nyt tässä sano kenen bloggaajan, ja mitä postauksia, mutta sisältö on tyhjää, vain pari kuvaa ja vähän tekstiä. Tulee mieleen että miksi minä näen paljon vaivaa, kirjoitan aina paljon "asiaa", ja yritän tarjota jotain uutta ja kivaa, runsaan lukupaketin kuvien kera, kun he julkaisevat suunnilleen "juon tässä kahvia, ihana ilma" ja kaksi kuvaa! Silti lukijoita on tuhansia.... tietysti aina ei ole pakko kirjoittaa romaania, ja heillä on jo varmasti vakiintunut lukijakunta jo useamman vuoden ajalta,  mutta tuntuu että välillä osa menee sieltä mistä aita on matalin, kunhan saa jonkunlaisen postauksen aikaiseksi ja pidettyä blogia "elossa". Tiedän sahaavani omaa jalkaani koska aika moni minunkin blogini lukija on myös itse bloggaaja, mutta rakentava ja terve kritiikki on minun mielestäni ihan ok ja tarpeellistakin toisinaan jotta voi kehittyä. Toista on esim. kirjoittajan persoonaan kohdistuvat loukkaukset, jotka ovat puhdasta ilkeyttä, eivätkä tuo mitään muuta kuin pahaa mieltä. Mutta näillä mennään ;) tiedän että minun bloginikin on oikein hyvä, ihmiset eivät ehkä vaan ole sitä vielä löytäneet.

"Juon tässä kahvia....." ;)
Rahan ei pitäisi olla ratkaiseva tekijä menestykseen, enkä anna sen olla. Hyvää makua ja tyylitajua ei saa edes rahalla, kuten olen monesti todennut myytävien asuntojen ilmoituksista. Talo voi olla mahtava kivitalo meren rannalla, mutta sisustus usein... huh..huh... ja varmasti ei ole ollut omistajilla rahasta kiinni laittaa asuntoa nätiksi myös sisältä.

Eli tiivistettynä:

1. Kauniit ja laadukkaat, inspiroivat kuvat

2. Hyviä ideoita Blogin kohderyhmälle suunnattuna

3. Selkeä teksti ja kirjoitustyyli huumoria unohtamatta!

4. Jotain omaa "persoonaa", vaikka kyse onkin sisustus Blogista, sen takana on myös ihminen jonka
    edes ottamukset ja elämän tapahtumat kiinnostavat ( ainakin toivottavasti edes jotakuta...)

5. Lukijoiden kunnioittaminen! Vastaa palautteisiin, myös negatiivisiin, mutta tietysti pidä langat  
   omissa käsissäsi, kaikkea ei tarvitse sietää. Ota opiksesi, mutta älä matki suoraan muita. Ime ideoita      kaikkialta missä liikut, sisustukseen voi ammentaa juttuja vaikka kukkakaupasta, luonnosta,
   rautakaupasta ym... katso asioita "uusin silmin", esim. tarjottimesta voi tehdä taulun seinälle!

No niin, toivottavasti onnistuin taas herättämään jotain ajatuksia, ideoita  ja keskustelua. Jos teillä on minulle hyviä kehitys vinkkejä tai toiveita, laittakaa ihmeessä viestiä alle! :) tulipas pitkä juttu :0

2 kommenttia:

 1. Tää oli hyvä postaus. Monessa kohtaa olin samaa mieltä kanssasi.
  Itsekin oon ajatellut,ettei aina voi ostaa jotakin ja kuvata se sitten.
  Puhumattakaan huonekaluista, meillä ei ainakaan osteta kovin helposti uusia, ollaan itse siinä iässä että sohvat/nojatuolit joissa on hyvä istua, niin miksi niitä vaihtaa ???
  Kiva kun kirjoitit.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Tuija! Välillä on käynyt mielessä miksi jatkaa bloggaamista, kun se välillä vie enemmän kuin antaa. Enkä tarkoita edes pelkkää rahaa, vaan aikaa, vaivannäköä ja panostusta. Mutta sitten kun saa jonkun oikein hyvän idean tai inspiraation josta kirjoittaa, tai nähdessään kaupassa tai kirppiksellä jonkin ihanan esineeen, on ihan pakko suorastaan jakaa se jonkun kanssa! Ajattelin myös blogini muuttamista lifestyle -blogiksi i love my home & life, mutta koen taas silloin "asiakaskunnan" olevan liian suuri. Lisäksi en halua päästää ihmisiä liian lähelle omaa elämääni. Välillä ihmettelen kun jotkut postaavat kuvia pienistä lapsistaankin ihan sensuroimatta, ja jo sairaalan porteilta asti... kukaan ei ole ottanut huomioon että vauva ei ehkä halua julkisuuteen. Ja jotenkin tuntuu melko riskialttiilta myös selostaa tarkkaan missä liikkuu ja mitä tekee, miksi kaikesta pitää tehdä blogijuttu.. mutta kukin tyylillään. Vloggaajat ja YouTube kanavat vievät myös osittain voiton some kanavina, ainakin nuorten keskuudessa. Mutta en aio lopettaa, ( suurin osa luovuttaa juuri parin vuoden bloggaamisen jälkeen )... hyvää kesän jatkoa sinulle!

  VastaaPoista

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...