Translate

maanantai 26. kesäkuuta 2017

Nokkalan majakka ja menetetty huvila

Ensimmäisenä varsinaisena lomapäivänäni päätin suunnata kohti Nokkalan majakkaa, eli kahvila-ravintolaa Matinkylän lähellä. Ilma oli samanlainen kuin on ollut viime päivinäkin, eli epävakainen ja tuulinen. En antanut sen kuitenkaan häiritä minua.Menin vahingossa bussilla roimasti ohi pysäkistä jossa minun olisi pitänyt jäädä pois, Villa Pentryyn saakka, joka on toinen vanhempi ja perinteikkäämpi ravintola Nuottaniemessä. No, eipä se mitään! Kiire ei ollut ja nautin kävelystä meren äärellä. Yksi loman tavoitteista onkin kasvattaa liikuntaa ja kuntoa. Lähdin rantaraittia takaisinpäin, ja näin matkalla kaikenlaista, mm.taloja, joihin jokaiseen olisin voinut muuttaa samantien :)

Villa Pentry

Kun lähestyin Nokkalan majakkaa, huomasin sitä vastapäätä ihanan vanhan huvilan, joka sijaitsi ihan meren rannalla. Sen seinässä oli iso kyltti, jossa sanottiin siihen tulevan Basso -kivitaloja! Surullista, aina vanhat kulttuurihistoriallisesti arvokkaat rakennukset hävitetään uuden tieltä. Tuossakin oli hyvä kivijalka, kaiken muunhan voi korjata ja uudistaa. Mietin kuka siinä on mahtanut asua, ja miksi kukaan luopuu moisesta paikasta? Kallistahan tuo tonttimaa on, ehkä omistaja tai hänen perikuntansa ei halua alkaa purkamaan ja rakentamaan itse, vaan on ajatellut pistää vaan tontin rahoiksi ja jakoon. Minulle tuo olisi kelvannut ainakin ihan sellaisenaan projektiksi... jopa pieni sauna oli vieressä...

No nyt itse Nokkalan majakkaan! Maisema ylhäältä on huikea, terassi ei valitettavasti siellä ollut auki tänään, mutta sinne pääsi silti kuvaamaan. Tuuli meinasi tosiaan viedä tukan päästä! Kuvasin myös terassin kalusteita, jotka olivat moderneja ja kauniita muotoilultaan.
Nautin siiderin, joka oli hinnaltaan niin suolainen ( yli 7 euroa ), että he saavat ainakin näin pidettyä paikan vain varakkaiden ihmisten ulottuvissa. Tottakai hyvä ettei tarvitse kuunnella känni örinöitä keskellä päivää, mutta oli mielestäni aika hintava. Jos jotain positiivista niin wc oli vastaavasti ilmainen ;)Jatkoin matkaani vielä kirppikselle, yli 10.000 askelta tuli tänään kevyesti täyteen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...