Translate

maanantai 8. toukokuuta 2017

Uuden kodin ruokailutila ja tuoli löydöt

Muutostamme on kulunut jo reilu viikko, ja pikkuhiljaa tavarat alkavat löytää paikkansa! Hengissä selvittiin, vaikka tavaran määrä yllätti, ja kaikki se kantaminen oli niin kovaa hommaa, että jalat ja kädet olivat vielä parina seuraavanakin päivänä kuin "hakatut"! Lisäksi silloin lauantaina tuli kamala tuuli ja lumimyräkkä, onneksi vietiin suurin osa tavaroista jo perjantai-iltana!

Mitä tästä jäi käteen..? Älä osta mitään mitä et tarvitse, ja osaa luopua tavaroista joita et enää käytä. Yksi juttu mihin kiinnitin huomiota myös, oli Ikean huonekalujen huono laatu :( Ne eivät kestä edes yhtä muuttoa ehjänä! Lastulevy mm. tyttäreni kirjoituspöydässä oli niin hötöä, että yhden vaivaisen jätesäkin paino, jossa oli vaatteita sisällä, mursi metalli jalan miltei irti pohjalevystä! Heikkoa tekoa on, taidan alkaa vähän boikotoimaan kyseistä puljua, koska ei ole mitään järkeä ensin itse tehdä kamala työ huonekalujen kokoamisessa, ja heittää se sitten mäkeen lyhyen käytön jälkeen kun se ei kestä mitään! Ja "säästää"muutama euro. Toinen lastulevy firma on Jysk.. kamalaa ympäristön kuormittamistakin tuollainen kertakäyttö kulttuuri... Kierrätyskeskuksestakin voi löytää käytettynä parempia ja laadukkaampia esineitä, jotka on alunperin ostettu jostain kalliilla hinnalla, koska ne ovat parempaa tekoa. Sinnepä siis suunnistan ensi viikolla katsomaan mitä olisi tarjolla :) Sohvapöytä olisi hakusessa ainakin...

Mutta nyt asiaan, meillä on ihana ja viihtyisä koti nyt, ja tiedän tulevani olemaan täällä onnellinen!
On helppo ja ihana sisustaa asuntoa jossa on jo lähtökohtaisesti hyvä pohja ja siisti kunto. Ihanaa yleensäkin taas palata Blogin pariin, voi että olen kaivannut bloggaamista! Tuntuu että pää pursuaa ideoita, nyt päästään asiaan pitkästä aikaa! Toivottavasti löydätte Blogini niin uudet kuin vanhatkin lukijat, vaikka pitkään olikin tässä päässä hiljaista. Nyt pääsen vasta aloittamaan tämän homman kunnolla, kun on kunnon puitteet :) Hyvää kannattaa odottaa, kuten sanotaan!

Ruokailutila on tässä asunnossa avokeittiön yhteydessä, ja sen rajaa kivasti seinä, johon laitoin tällaisen sisustus tekstin. Tässä on mukava tosiaan syödä hyvin, istua pitkään ja nauraa paljon :)


Pöytäliina on helppohoitoista vahakangasta, sen löysin Etolasta. Nyt kovasti muodissa olevaa marmoria voi näinkin tuoda kotiinsa ostamatta kokonaan uusia huonekaluja ja sijoittamatta trendien seuraamiseen suuria summia. Pala maksoi vain hieman yli 5€!
Ostin Lidlistä Dc-fixiä, joka maksoi: 1,99€ / rulla. Tuunasin sillä tämän joskus taannoin Eurokaupasta muistaakseni n. 1 -2 eurolla ostamani tarjottimen. Tässä toinen tapa "marmoroida" kotia edullisesti!

Kuva ennen
Kuva jälkeen
Keittiön tuolit olivat ostoslistalla. Teinkin varsinaisen jymy löydön, ostin nämä Askosta vain: 39€ / kpl! Päädyin näihin, koska ne olivat edulliset, tyylikkäät, ja selkeät muotoilultaan. Jalat ovat kromattu ja istuinosat keinonahkaa, toivottavasti nämä eivät ole ihan huonoja laadultaan! En ainakaan miellä Askoa ihan halpis kaupaksi. En tiedä olisiko tuoleja saanut valkoisena, mutta musta on meille hyvä väri, koska käytän usein farkkuja, ja olen kuullut että moni on pilannut niillä värjäämällä sohvansa tai tuolinsa.


Nämäkin tuolit olisivat tulleet normaalisti maksamaan yli 500€, koska niiden normaalihinta on 139€ / kpl!! En tiedä mikä ihmeen poistomyynti heillä oli näissä meneillään, mutta tartuin heti tarjoukseen! Koska kotiin toimitus maksoi vain 14,90€, otin myös sen, koska on niin mukava saada ne helposti suoraan kotiin anelematta kyytiä tai auton lainausta keltään.Joitain lukijoita saattaa varmasti ärsyttää se miten koko ajan korostan minkä verran mikäkin hankkimani tavara on maksanut, mutta se on juuri koko Blogini idea, miten sisustetaan edullisesti mutta tyylillä! Sitäpaitsi huomattavasti helpompaa olisi kehuskella toisin päin, niinkuin yleensä tehdään, nämä maksoivat niin ja niin paljon, se olisikin helppoa, rahalla saa ja hevosella pääsee! Mutta siinä ei myöskään olisi tarpeeksi haastetta, olisi liian helppoa marssia kauppaan ja ostaa vaan jotain vertailematta hintoja ja tekemättä yhtään "työtä", jos ei olisi mitään ideaa ja "omaa"!


Ylimääräistä tilpehööriä kuten kaikenmaailman "koristeita", tai tuikkukippoja, pieniä tauluja, sisustusvalaisimia jotka oikeasti eivät valaise, vaan ovat lähinnä tunnelmavaloja, ei tähän huusholliin enää tule. Totesin että niitä on liikaa. Ja liika roina ahdistaa. Jos jossain vaiheessa saan inspiraation, voisin kuvitella maalaavani itse sohvan päälle öljyväreillä jonkin valtavan ison "nykytaide" -teoksen, mutta vasta kun on aikaa ja koko asunto on muuten jo kunnossa, eikä oikeasti ole enää mitään muuta laitettavaa.

Seuraavassa "osassa" on esittelyssä wc  -ja sauna tilat, joihin laitoin myös selkeän teeman.... minkä... niin sen näette sitten! Kivaa kevään jatkoa kaikille, vielä vähän tsemppiä, niin kyllä se kesäloma sieltä tulee!


           
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...