Translate

sunnuntai 21. elokuuta 2016

Puhdistusta kodille ja keholle

Välillä on tärkeää käydä vähän läpi tavaroitaan ja karsia turhat, rikkinäiset tai liian pienet vaatteet ja muut esineet sekä laittaa ne parempaan järjestykseen. Ja kun rahaa kesällä menee, ajattelinpa mennä itsekin myymään kirpparille ja yrittää tienata lomarahoja takaisin muutaman roposen! Menin Leppävaara -seuran ilmaiselle puistokirppikselle Läkkitorille. Paikka ei maksa mitään, joka on suuri etu myyjälle! Kiitos vapaaehtoistyöntekijöille, jotka mahdollistavat tämänkin toiminnan! :)


Tavaroiden kuljetus on aina autottomana ongelma, mutta saimme pakettiauton lainaan, eli no problem! Kaikkea ihanaa on tullut ostettua, ja yritän kyllä välttää turhia heräteostoksia sekä käyttää hankkimiani esineitä monipuolisesti postauksissa uudelleen eikä vain yhtä kertaa, mutta sain silti kasaan jonkin verran sellaista mistä olen valmis luopumaankin. Vaate -rekin ostin edesmenneestä Anttilasta, se oli tarjouksessa alkukesästä Hintakapina tuotteissa. Onpahan tuokin nyt hommattu vastaisuudenkin varalle. Tyhjä seinä on ihana näky, ilman roinaa ja röykkiöitä..! Myös siivous on paljon helpompaa kun lattiapinnat ovat vapaat. Rakastan tyhjää tilaa!


Avara tila ei maksa mitään, ihminen voi paljon paremmin asunnossa jossa mahtuu hyvin liikkumaan ja jonka ilma on raikas, siksi olen myös hävittänyt meiltä kaikki "karvamatot" jotka keräsivät valtavasti pölyä ja roskia. Sisustus vinkki tämäkin, liika on liikaa vaikka se olisi kuinka designia!
Kaupan päälle torilla saa myös ihanasti aurinkoa ja raikasta ilmaa sekä tapaa paljon erilaisia ihmisiä. Mukavaa puuhaa. Mulla oli mukana eväät ja kahvia termarissa. Kannattaa olla siinäkin omavarainen niin säästää. Lisäksi saa sellaiset eväät kun haluaa eikä lämmintä limua ja halvinta mahdollista grillimakkaraa. Lisäksi silloin pöydän takaa ei juuri tarvitse poistua muuta kuin vessaan.

Tavaroiden pakkaus ja rahtaus ja se kaikki purkaminen ja asetteleminen on tietysti myös rasittavaa, ei sitä jaksa kovin usein tehdä, mutta kerran tai pari kesässä on ihan ok. Harmillista on tietenkin myös että tavarat joutuu myymään niin pilkka hinnalla.... jotkut ihmiset yrittävät ostaa esineitä väkisin liian halvalla, yrittämällä tunkea rahaa vaan kouraan, vaikka olen sanonut etten myy niin halvalla sitä.

Monelle ei mene kalloon että jos sanon vaikka 2€ jostain tavarasta niin se on niin halpa jo, ettei siitä enää voi tinkiä. Tietenkin jos sanoisi 4€ niin siinä olisi tinkimisvara, mutta silloin kukaan ei olisi enää kiinnostunut tavarasta. Tietysti pääasia on päästä tavarasta eroon, mutta ilmaiseksihan olisin voinut ne lahjoittaa vaikka Kierrätyskeskukseen, kyllä torille mennessä sitä toivoo saavansa ilman muuta edes jonkinlaista vaivanpalkkaa. Ja kun vertaa paljonko esim. kengät kaupassa maksaa, ei 2€ ehjistä ja puhtaista ole paljon pyydetty! Säästöä tulee ostajalle paljon.

Olin päättänyt hillitä itseni ja olla ostamatta mitään kotiin viemistä ja se onnistuikin itseasiassa helposti, kun en malttanut lähteä pöydän takaa kun kauppa kävi niin hyvin! Minulla oli myynnissä paljon ihania sisustustavaroita. pyysin halpoja hintoja. Saimmekin ihan hyvin myytyä, minulla oli kyllä myös isompia tavaroita kuten polkupyöriä mukana. Vaatteet eivät oikein liikkuneet, niitä on kaikilla ihan liikaa. Lisäksi kun ei voi sovittaa, tulee tehtyä virheostoksia.
Koska olen nyt lenkkeillyt ja kävellyt tänä kesänä, ja paino on lähtenyt laskemaan mukavasti, on ollut keksittävä terveellistä syötävää joka antaa keholle energiaa mutta ei sisällä liikaa sokeria tai rasvaa. Ihanan viileä mango-smoothie on rasvaton ja sokeriton, lukuun ottamatta vaniljasokeria jota olen lisännyt juomaan antamaan hieman makeutta ja ihanan aromin. Toki hunajaa voi myös laittaa, jos kaipaa lisää makeutta. Hyviä rasvoja saa erilaisista siemenistä. Tässä on oma reseptini siihen:

2 dl maustamatonta rasvatonta jogurttia
2 dl mangokuutioita ( pakaste )
1 tl vaniljasokeria
1 tl LIDL Crownfield Pellavansiemen sekoitusta
jos haluaa lisää makeutta, hieman hunajaa


Kannellinen juomapullo 2€ Tiger
Ihanan raikasta, täyteläistä ja terveellistä....harva asia on hyvää ja terveellistä samaan aikaan! Tuon Lidlin pellavansiemen seoksen löysin jo viime syksynä. Se sisältää auringonkukan siemeniä, kurpitsan siemeniä, pellavan siemeniä ja Goji marjoja. Maksaa 3,49€ / pussi. Ei mitään tosi halpaa, mutta pussi kestää tosi kauan, kun sitä laitetaan vaan vähän puuron, jogurtin, smoothien ym. sekaan.


Tällaisia kodin siivouspuuhia tällä kertaa, edellisestä postauksesta oli vierähtänytkin jo tovi... tulossa on ideaa kivaan syyskattaukseen ainakin, ja tietysti edullisesti! Nyt lähden mihinkä muuallekaan kun Vermon kirppikselle Leppävaaraan, tällä kertaa asiakkaana. Täytyy pitää tiukka ja niukka linja sielläkin, ettei tyhjä seinäni ala taas saada rojua nurkkiinsa!

  " Ihanaa ja värikästä syksyä kaikille, ja
   nautitaan kesän viimeisistä kuumista 
                päivistä!"
1 kommentti:

  1. Hyvä kun kävi kauppa. Työtähän tossa on nähtävä, kuljeta ja hinnoittele, ja vie takaisin.

    VastaaPoista

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...