Translate

torstai 7. huhtikuuta 2016

Hempeä kevät kattaus

Pahoittelen pitkäksi venähtänyttä taukoa julkaisuissani, töissä tuli yllättäviä muutoksia asioihin ja olen ollut tosi väsynyt joten Blogin tekoonkaan ei ole kauheasti energiaa riittänyt. Eli nyt siis asiaan! Näihin aikoihin ei ole varsinaisesti mitään suuria juhlia, pääsiäisen jo mentyä ja Vapun vielä häämöttäessä vähän matkaa eteenpäin. Halusinkin tehdä kivan ja tyylikkään mutta edullisen kattauksen, joka käy vaikka omille syntymäpäiville tai koulun päättäjäisiin. Ideani ovat aina selkeinä kuvina päässäni, mutta toteutus ei välttämättä onnistu kovin helposti! Monesti katson idean saatuani netistä IKEA:n tai muiden edullisten sisustuskauppojen valikoimat, totean että tarkoitukseeni sopivaa tavaraa ei ole heillä valikoimissa ja kuinka ollakaan löydän lopulta sen kirppikseltä! Minun on ollut jo pitkään tarkoitus petrata taitojani servettien taittelussa, koska se on ensinnäkin yksi osa ammattitaitoa ja hienosti taitellut servetit antavat juhlapöydälle ihan eri ilmeen kuin vain litteät liinat lautasen päällä tai servettirenkaiden käyttö. Kierrätyskeskuksesta ostin 2€:lla Lautasliinat -kirjan, jossa on neuvottu selkein vaihekuvin erikoisimpienkin mallien taitosten tekeminen. Päädyin Piispanhiippa malliin. Se on näyttävä, mutta kuitenkin helppo tehdä. Lautasliinat ovat Vallilan Mandariini sarjaa, kuten muuten myös liina joka minulla oli jo ennestään.


Huomasin että lautasliinat olivat vähän pieniä taiteltavaksi, vaikka eivät olleet niitä pienimpiä kahviliinoja vaan ruokaservetti kokoa. Esimerkiksi IKEA :ssa myydään isompi kokoisia joista on varmasti helpompi tehdä näitä taiteltuja malleja. Kiva oli laittaa servetit eri lailla ja oppia uutta! Ja kirjassa riittää harjoiteltavaa, täytyy kokeilla seuraavaksi myös muita tapoja. Tekemällä oppii!2€ Kierrätyskeskus

Muovikukat ovat yleensä mielestäni niin 80- lukua, mauttomia, rumia ja keräävät vain pölyä. Mutta löysin Akseli kirppikseltä aivan ihanan ja sievän kirsikkapuun oksan, joka muutti mieleni samantien!
Japanissahan kirsikkapuut kukkivat nyt keväällä ja onpa niitä Suomessakin. Päätin asettaa oksan pystyasennon sijaan vaakatasoon, pöydän katseen vangitsijaksi. Ei hassumpi idea, ja ei kuihdu pois!1€ Akseli kirppiksellä
Menu on nätti käsin kirjoitettuna ja keksin että sen voi laittaa kauniisiin valokuva kehyksiin, josta vieraat sen näkevät. Ostin aikoinaan Tiimarista ison kasan valkoisia korttipohjia, niitä on vielä reilusti. 


Olen tehnyt tosi hyviä löytöjä viime aikoina kirppareilta, mutta esittelen niitä myöhemmin tarkemmin. Tähän juttuun tulikin paljon kuvia, mikä on hyvä! Itse en jaksaisi lukea esim. poliitikkojen blogeja, koska niissä teksti on niin kuivaa ja kuvat ovat minimissä.  Mutta kaikenlaisille blogeille löytyy lukijoita, ihmisiä kiinnostaa niin toisten ideat ja ajatukset. Mikä nyt on in, mitä muut tekevät ja onko jollain joku ihan käänteen tekevä keksintö! Toivottavasti joku saa näistä minunkin julkaisuistani jotain irti. 

Tuikkulyhty 1€ Akseli.
Tiedän, nyt on Stockmannin Hullut Päivät, mutta se ei oikein ole minun paikkani. Olen muutamaan kertaan pettynyt niin pahasti tungokseen ja kalliisiin tavaroihin ja todennut että siellä oikeasti on tulla hulluksi! Jos 550€ uutena maksava esine tai vaate on siellä "tarjouksessa" "vain" :450€ niin ei se minulle ole mikään tarjous! Lisäksi ihmisellä joka ostaa tavaraa noin kalliilla, olisi todennäköisesti varaa maksaa siitä täysikin hinta. Juu ei. Olen monesti miettinyt mitä tekisin jos voittaisin lotossa, ( kuten varmaan me kaikki olemme). Luulen että laittaisin tyypilliseen Suomalaiseen tapaan perusasiat kuntoon, kuten asunnon ja auton, mutta en näe mitään syytä miksi alkaisin ostaa esim. kalleinta talouspaperia, kun Rainbow on ihan hyvää. Kevätmessuille messukeskukseen menen sen sijaan huomenna perjantaina, siellä on niin puutarha, sisustus kuin mökki juttujakin. Ihanaa että on kevät! 

 Edessä on tyttäreni kevätjuhlat, hän lopettaa peruskoulun 9- luokan ja suuntaa kohti uusia haasteita näillä näkymin ammattitutkinnon parissa. Tämä kattaus on silloin pöydässämme :) 


Kesälomaa merellä odotellen, jaksaa, jaksaa....!


Kristiina
2 kommenttia:

  1. Hyvännäköinen kattaus! Värit hyvin tasapainossa. Jos kaipaat tulevaisuudessa ideoita kattaukseen, niin käy kurkkaamassa http://witikkalankartano.blogspot.fi/ :)

    VastaaPoista
  2. Tosi kaunis kattaus, lautasliinat on aivan ihanat, samoin astiat ja olen samaa mieltä tekokukista, mutta tämä on kyllä kaunis ja kiva idea laittaa se makuulleen pöydälle.
    Olen eka kertaa sun blogissa. Ois niin kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin + osallistu arvontaan.

    VastaaPoista

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...