Translate

sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Arvaa hinta!

Luxus vaikutelman luomiseen ei tarvita satoja tai tuhansia euroja. Kukaan ei arvaisi todellista totuutta, jos väittäisin tiettyjen tavaroiden olevan Stockmannilta tai jostain pienestä ja kalliista sisustusliikkeestä Helsingissä. Näitä tavaroita voisi luulla paljon arvokkaammaksi. Muotilehdissä on ollut jo vuosia artikkeleita tietystä tyylistä, joista on esitelty pari esimerkkiä mutta ihan eri budjetilla: pihistä, tai panosta. Eli sama look, joko kalliilla tai halvemmalla. En tässä tietenkään väitä että halpis ketjujen tavarat olisivat saman laatuisia kuin merkki tuotteiden, eivät tietenkään ole, mutta pointti on se ettei koko palkka mene pariin tavaraan! Ja saat silti saman tyylin. Tämä toimii myös sisustuksessa. Tietysti tavarat eivät ole ihan tismalleen alkuperäisen tuotteen kopiota, mutta ei pidä ollakaan, muutenhan kyse olisi piratismista! On tietenkin kiva säästää aitoon ja oikeaan merkkituotteeseen, joskus. Mutta minunkin palkastani menisi leijonanosa, jos tällaisia havittelisin! Tein siis tälläkertaa ylelliselle vaikuttavan tyyli postauksen olohuoneesta, ettekä tule uskomaan kun kerron tuotteiden oikeat hankintahinnat! Jokaisella on varaa Luxukseen! Tässä tyyli jota tavoittelen, Classic Luxury. Stockmannilla hinnat ovat hieman eri kaliiberia... verrataanpas..

Panosta:

Gant torkkupeitto 219€
Pentik lampun varjostin 45€
Pentik lampunjalka 62€
Karvatyyny Stockmann 74,90€

Pentik Wine Cooler 48€Stockmannin setti olisi tullut maksamaan kaiken kaikkiaan: 448,90€


Kalliiksi olisi tullut vain kävelemällä Stockalle ja kaivamalla kuvetta! Mutta siinäpä onkin Blogini idea! Kuinka sisustaa tyylikkäästi, tehdä hienoja kattauksia, olla ajan hermolla ja joskus jopa keksiä muutamia uusia oivalluksia, menettämättä omaisuuksia! Olen viime aikoina käynyt useilla kirppareilla ja Kierrätyskeskuksessa, sekä kaikista yllättävimmässä paikassa josta etsiä sisustustavaroita: Biltemassa! Kaikkialta sitä voi löytöjä tehdäkin :O  Rahaa ei mene siis paljon, mutta  aikaa kylläkin. Minua vain innostaa niin paljon asettaa itselleni erilaisia haasteita ja yrittää pelata korttini niin hyvin kuin pystyn!


Sitten siihen minun huippu edullisesti kokoamaani vastaavaan settiin....

Pihistä:Huopa on Biltemasta ja maksoi: 4,99€. Karvainen tyyny on Akseli kirppikseltä: 5€. Olen tyytyväinen settiin, shamppanja coolerille tulee varmasti käyttöä tulevissa juhlissa ja huopia ei voi koskaan olla liikaa. Lamppu se vasta löytö olikin! Sen jalka oli niin halpa etten kehtaisi sanoa...ja varjostin oli täysin ilmainen, löytö taloyhtiön kierrätys pisteestä. Se on paikka johon voi tuoda ylimääräistä tavaraansa ja ottaa mukaan jotain itselle tarpeellista. Hyvä idea kaikkiin taloyhtiöihin. Vähentää turhan ehjän ja käyttökelpoisen tavaran roskiin joutumista, ja säästää ihmisiltä vaivan lähteä kuskaamaan paria tavaraa johonkin. Kun moni ei jaksa/halua kirpparille myymään lähteä on helpompi heittää roskiin.. mutta noin voi ainakin kierrättää jotain helposti. 
Kierrätyskeskuksesta oli tarkoitus etsiä shampanja cooleri ja olen niitä siellä ennen nähnytkin, mutta nyt ei löytynyt. Ostin sen sitten Tiger -myymälästä ja se maksoi 15 euroa. Hyvin samankaltainen kuin Pentikin. Kun niitä kuitenkin käytetään äärimmäisen harvoin en viitsi maksaa paljoa siitä. Tuo oli ihan maksimi mitä olisin suostunut maksamaan. Käytetystä en edes sitä.Lampun jalka löytyi Kirpputori Toisesta Kierroksesta Tapiolasta ja maksoi: 2,95€!! En yleensä osta mitään sähkölaitteita kirppareilta, mutta katsoin että se niin siisti ja ehjän näköinen että otin riskin. Ja se toimii moitteettomasti! Eli hyvä ostos! Alun perin siinä ollut varjostin oli muuten vihreä. Se on mulla tallessa, ehkä vaihdan sen joskus takaisin ja esittelen sitten täällä Blogissa. Ihan nätti sekin on.
Alun perin jalka on ostettu Indiskasta, eli se ei ole Pentikin. Hyvin samantyylinen kyllä sekin. Tässä lisää kuvia setistä:Koko setti kirppiksiltä ostettuna yhteensä: 27,95€!!


Eli säästöä "vaivaiset"..420,95€.. :) Tietysti oli ihan sattumaa että löysin nuo kaikki tavarat, jos nyt lähtisin etsimään voi olla ettei vastaan tulisi millään mitään edes alkuperäistä muistuttavaa. Loppusummassa on niin järkyttävä ero että on todellakin väliä mitä ostaa ja mistä. Toki jos varaa on onhan laadusta ihana maksaa ja omistaa jotain "merkki tavaraa", mutta oikeasti... eikö Bilteman huopa lämmitä ihan samalla tavalla.. ja shampanja kylmene jäiden seassa myös Tigerin coolerissa..? Kyllä. Lainatakseni yhden lempibändini Poetts of The Fallin biisin nimeä, kyseessä on "Illusion and Dream". Haluan pyytää anteeksi Stockmannin mollaamista, jos teissä lukijoissa on joku joka on esim. töissä Stockmannilla. Itse kauppahan on ihana, olen monesti kuolannut merkkilaukkuja, kenkiä ja sisustustavaroita, puhumattakaan Herkun erikoistuotteista ja leivoksista ym. Koska hintataso on vain niin korkea, se on kirppisten täydellinen vastakohta ja siksi niin hyvä vertailukohde juttuihini. Tulen mielelläni asioimaan jos joskus olen niin vauras!

Tähän loppuun totean että Vermon kirppis alkaa 15.5 Sunnuntaina, joten sinne joka iikka shoppailemaan ja haukkaamaan raitista ilmaa! Myös ilmainen kirppis Albergan Esplanadilla alkaa varmaankin taas joskus alkukesästä. Sinne ajattelin mennä itse myymään, koska ei ole pääsymaksua niin kaikki tuotot tulee suoraan myyjälle. Täytyy vaan mennä aikaisin, että saa hyvän paikan, koska ne valitaan aamulla itse. Kirppikset on mahtavia!!

                " Kuu kiurusta kesään, västäräkistä vähäsen.
                          Vermon torista ei päivääkään!"
2 kommenttia:

  1. Hyvä ostos ,sanoo täällä yks kirppis fani. Olen varmaan eka kertaa sun blogissa ,ois kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujalle + osallistu arvontaan.

    VastaaPoista
  2. Hei! Kiitos! Täytyypä käydä tutustumassa sinunkin Blogiisi :)

    VastaaPoista

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...