Translate

perjantai 5. helmikuuta 2016

Marine Style

Lähestyvät venemessut vievät taas ajatukseni kohti kesää ja meren suolaista tuoksua, raikasta tuulta ja auringon kuumentamia kallioita. Rakastan kesää ja olen aina pitänyt veneilystä, ehkä jopa sukuni merenkävijä juurten vaikutuksesta vielä vahvemmin veri vetää rannikolle. Olen myös ihan mahdoton kivifani, enkä koskaan kyllästy bongailemaan rannoilta kauniita, aaltojen pyöristämiä kiviä. Käytän niitä sisustuselementteinä ja paperipainoina ym. Kaikkeen liittyy omat erityispiirteensä, kuten myös merihenkiseen tyyliin. Jos tämä olisi muotiblogi, sivu täyttyisi purjehduskenkien, raitamekkojen ja Helly Hansenin ulkoilutakkien esittelyistä, mutta itseasiassa merityyli on sisustuksessa hyvinkin samansuuntainen. Navy blue, raidat, puhdas punainen, luonnonmateriaalit kuten kaisla, juuttinaru, puu, simpukat, öljylyhdyt ja kivet. Siinä aikalailla perus kulmakivet. Meri teema tulee aina uudelleen muotiin!

Uff on periaatteessa vaatekauppa, mutta on siellä myös verhoja, pöytäliinoja ja jopa sohvatyynyjä, kuten onnekseni 2€ päivillä totesin. Löysin nimittäin kaksi täysin ehjää, puhdasta ja käyttökelpoista sini-valko raidallista sohvatyynyä 2 euroa kappale! Oli pakko ostaa! Muut tämän jutun tavarat ovat jo minulla olleita, kynttilälyhdyn jossa on köysikahva ostin mm. aikoinaan Prismasta merihenkiseen kattaukseen, ( joka oli siis ensimmäinen tekemäni postaus ). Punainen huopa maksoi 3,99€ ja meriheinää oleva tabletti 3,99€ molemmat Ikeasta. Sinisiä juomalaseja oli tullut myös myyntiin uutena tuotteena, vain 0,99€/kpl. Niitä aion ostaa paljon, ne ovat tukevia eivätkä mene helposti rikki. Lisäksi vesi näyttää sinisessä lasissa raikkaalta, ehkä sitä tulisi sitten juotuakin enemmän..?

Raikas lasi

Tabletti meriheinää, ja ihania pyöristyneitä kiviä


Serviettejä tätä juttua varten metsästin huonommalla tuurilla. Yleensä yritän kertoa jutuissani aina jonkun hauskan tapauksen, mutta tästä ei saa irti mitään hauskaa! Olin Sellon Anttilassa raskaan työpäivän jälkeen ja ajattelin vain käydä nopeasti katsomassa vieläkö Taika sarjaa on myynnissä halvalla ja olisiko heillä valikoimissa mitään merihenkisiä lautasliinoja. Löysinkin hyllystä juuri sopivia, joissa oli puna-sinistä raitakuosia. Ne olisivat sitoneet tämän kattauksen täydellisesti yhteen, mutta.... Kassalla oli vähän jonoa ja jäin odottamaan. Edellisen asiakkaan tapahtuma kesti ja kesti, en tiedä mikä oli vikana mutta myyjä vain näpytteli tietokonetta selin asiakkaisiin. Tiedän että joskus asioiden selvittäminen kestää, mutta silloin olisi kohteliasta pyytää toinen kassa apuun, ( myymään viereiselle kassalle) tai edes hymyillä ja sanoa että anteeksi, kestää hieman, kassoja joihin voi maksaa on myös yläkerrassa. Koin tosi töykeänä sen että myyjä on selin asiakkaisiin, en tiedä miksi heillä kassapäätteet onkin laitettu noin hullusti. No, minä tiesin tämän sanomattakin ja lähdin yläkertaan. Sielläkin oli hieman jonoa, mutta pääsin sitten kassalle. Myyjä yritti ottaa koodia, mutta sanoi että sitä ei ole! Servietit olivat kuulemma kaupanpäällisiä, joita ei voi myydä, joku oli ne vahingossa hyllyttänyt! Tässä vaiheessa kaupassa pitkään turhaan jonottaneena sanoin että "antaa olla", en yleensä ole temperamenttinen mutta oli pakko sanoa että olin jonottanut jo alakerrassa turhaan tosi kauan. Ja se minun pakettini ei ollut ainoa hyllyssä, vaan niitä oli siellä paljon. No, se siitä. Ostin servietit myös Ikeasta. Luonnon materiaaleista haluaisin käyttää meriteemaan osmankäämiä, eli kuten minä niitä kutsun "sikarikasveja" :) Kerran niitä kotiin toinkin, mutta ne varisi ja karisi pitkin. Pää pitäisi varmaan lakata kestäväksi jollain lakalla...? Olen myös luonnon askarteluryhmässä Facebookissa ja siellä näyttää olevan nyt kuuma sana "jäätaulut". Eli johonkin vuokaan laitetaan kukkia tai kasveja, miksei myös marjoja. Naru, josta se tullaan ripustamaan ja sitten vaan vettä päälle ja ulos jäätymään. Ne on tosi kauniita! Ja ilmaisia! Kaikenlaista kivaa sitä voisi tehdä jos vain olisi aikaa enemmän. Huomasin että olin mennyt lupailemaan liikoja aiemmissa postauksissani, eli tästä lähtien en lupaa tehdä mitään tiettyä, vaan katson mihin aika ja energia riittää. Eikä blogia kannata kirjoittaa ilman inspiraatiota, ei tämä työltä saa tuntua!








Mukavaa talven jatkoa ja kevään odotusta!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...