Translate

sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Parhaat ilmaiset sisustus löytöni!

Joskus kannattaa pitää silmät auki
 
 
Koska tämä on edullisen sisustamisen blogi, ajattelin esitellä tässä artikkelissa esineitä ja huonekaluja joita en ole saanut pelkästään halvalla, vaan täysin ilmaiseksi. On olemassa ihan ryhmiä netissä jotka välittävät tietoa eri puolella kaupunkia sijaitsevista roskalavoista ja muista paikoista mistä saattaisi tehdä löytöjä. Esim. remonttikohteissa saattaa lavalle päätyä avaamattomia laminaattipakkauksia, kun ei asuntoon ole kulunutkaan sitä niin paljon kun oli arvioitu. Ja kuka säästää vajaita maalipurkkeja, nehän kuivuvat. Kuitenkin joku tarvitseva niillä maalaa ihan hyvin esim. vaatehuoneen ja laittaa vielä laminaatit siihen lattialle! Tietysti niin kuin sanotaan: kateus vie kalatkin vedestä. Toisen roska on toisen aarre. Lavalle heitetyt ovat "ei kenenkään maalla", mutta periaatteessa jos kaatopaikka veloittaa rakennusfirmoja tai taloyhtiötä roskakuorman painon mukaan, ei lastin kevenemisestä ainakaan siinä mielessä luulisi olevan haittaa. Yksi kamala vitsaus tänä päivänä on luteet. Siksi olen hyvin varovainen siinä mitä otan, jopa kierrätyskeskuksen sohvat, sängyt ym. aiheuttavat vähän inhoa kun ei tiedä mistä ne ovat peräisin. Tässä taannoin sattui hauska sattuma, kun olin viemässä roskia jäteastiaan venesatamassa. Roskiksessa oli sisällä mies! Sanoin vähän vaivautuneena että: "laittaisin tänne roskia", johon mies vain tokaisi: "ilman muuta, laita vain".Koin tilanteen vähän halventavana
miestä kohtaan, kun toinen oli kuitenkin itse siellä roskiksessa. Ei hän kuitenkaan ollut moksiskaan. Tarjosi minulle karttapalloa joka oli vanha, kun Neuvostoliittokin oli vielä olemassa. Sanoin vaan että "en kiitos tarvitse". Tästä olin hyvin otettu, mies joka ilmeisesti pukeutumisen ym. perusteella oli koditon ja hyvin vähävarainen, tarjosi minulle ensisijaisesti juuri löytämäänsä karttapalloa. Minulle! Olen ottanut aikalailla pieniä esineitä, kun aina ei ole ollut autoa millä kuskata. Tässä niitä:
                                                                              
 
 
 

                                                                               
 
 

Nämä ja vähän muutakin olen siis saanut ilmaiseksi. Lampaantalja on aivan ihana! Lasiesineet olivat myös tosi kauniita ja persoonallisia sekä täysin ehjiä, ei särön säröä. Suunnittelijasta ei ole tietoa, en osaa yhtään sanoa onko niillä rahallista arvoa. Costa Rica- kahvipurkki ja vanhat olut tölkit ovat hauskoja, tölkit painavat paljon verrattuna tämän päivän tölkkeihin! Valkoinen kukkaruukku- duo oli myös ihana ja sopii sisustustyyliini hyvin. Lisäksi olen tehnyt tauluja itse, esim. Vallilan tai Marimekon hyllypaperia tai lahjapaperia voi laittaa isoihin kehyksiin jos sellaiset saa jostain halvalla.
Siinä halpa sisustustaulu! En varsinaisesti ole kauhean kova askartelemaan tai tuunaamaan, mutta jotain pientä voin kyllä tehdä jos ei vaadita kauheasti työvaiheita ja kärsivällisyyttä :) Mieli alkaa pikkuhiljaa väkisinkin kääntyä syksyyn, työhaasteisiin ja ihaniin iltoihin kun voi sytyttää kynttilän ja nauttia lasin viiniä. Haluaisin lisätä tuohon vielä että takkatulen lämmössä, mutta sellaista ei ole kun mökillä. Jos monella on keväisin sisustus ja siivousvimma, minulle se tulee syksyllä! Nytkin on jo muutamia ideoita ja teemoja jotka aion toteuttaa. Palaamme niihin myöhemmin, mukavaa kesän jatkoa kaikille uusille lukijoilleni toivon että saitte taas edes jotain irti tästä. Ja jos joku tietää jotain lasiastioista, (valmistajasta, arvosta), saa laittaa kommenttia....


 

 


 

4 kommenttia:

 1. Tein juuri postauksen omaan blogiini ilmaisten laatikoiden tuunauksesta ja edellinenkin väkerrykseni oli kierrätysteemalla tehty eli euroja ei tarvittu:) Niin ja tauluista olen tuunaillut liitutauluja, mutta niihin on jo mennut muutama euro.
  Tavaroiden kierrättämisestä tulee kyllä hyvä mieli:)

  VastaaPoista
 2. Kyllä, ja saa persoonallisia tavaroita joita ei ole ihan joka kodissa!

  VastaaPoista
 3. Voi kiitos! :) Vasta aloitin tämän nyt Heinäkuussa, mutta on sentään jo muutama lukija eksynyt minunkin sivuilleni! On sisustus blogin pitäjiä joilla on esim. oma liike, jossa myynnissä olevista ihanista tavaroista saa vaikka minkälaista upeaa juttua tai toisella taas voi olla vasta rakennettu omakotitalo upeilla sisustusratkaisuilla, takalla ja kalliilla huonekaluilla. Sellaisia postauksia minä en pysty tekemään. Mutta mielestäni on myös taito taikoa kaunis sisustus käytetystä ja edullisesta tavarasta!Haluan nimenomaan tehdä sisustuksia ja kattauksia jotka näyttävät arvokkailta ja tyylikkäiltä maksaen kuitenkin tosi vähän. Värit ja materiaalit ja niiden yhdisteleminen ovat myös tosi tärkeitä ja se että viihtyy kotonaan. Upea asunto ei ole rahasta kiinni :)

  VastaaPoista

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...