Translate

maanantai 26. elokuuta 2024

DIY: Taide taulujen maalaus


Halusin nyt tällä kesälomalla jotain rentouttavaa ja virkistävää puuhaa jota en yleensä tee. Päätin pitkästä aikaa yrittää maalata jotain öljyväreillä, tai itse asiassa nämä olivat acryylivärejä. En ole aiemmin osannut oikein maalata, mutta totesin että kuten kaikessa, harjoitus tekee mestarin tai ainakin oli tarkoitus saada aikaiseksi jonkinlaisia tauluja joita edes kehtaa omalle seinälle laittaa. Valitsin teemaksi Afrikan ja sen kulttuuriin liittyvät asiat. 


Ostin Lidlistä paketin jossa oli 3 canvas taulupohjaa ja se maksoi muistaakseni 5,90€. Värit ja pensselit ovat Tigerista, täytyy taas sanoa että 2,90€ / pkt ( ehkä ), koska siitä on jo aikaa kun ostin tarvikkeet, en aloittanut maalausta heti kun ei ollut ensin inspiraatiota eikä ideaa. Tarvikkeet eivät siis todellakaan olleet kalliita. 

Käytin maalaamiseen myös telaa sekä pesusieniä. Nykyään maalaaminen on monipuolistunut ja siihen on tullut lukuisia uusia menetelmiä ja tuotteita. Olen nähnyt mm.Tik Tokista että jotkut maalaavat luontomaisemia laittamalla oksaan mustaa maalia ja lyömällä sitä taulupohjaa vasten. Yksi mies taas oli keksinyt vaan kaataa eri värisiä maaleja pohjan päälle ja sitten kiinnittää taulupohjan porakoneeseen ja pyörittää, jolloin värit leviävät sen pyörivän liikkeen avulla ja muodostavat kuvioita.

Minullakin on Pouring liquidia, jota aion kokeilla seuraavaksi. Sillä voi tehdä modernia taidetta käyttäen apuna esimerkiksi hiustenkuivaajaa. Tämä maalaustapa on ollut pinnalla jo vuosia, ei ole mikään uusi keksintö. Palettia en siltikään raaskinut sotkea vaikka minulla sellainen on, sekoitin värejä vain kartonki lautasen päällä 😁

Afrikkalaiset naiset ovat minusta aina olleet todella kauniita ja vahvoja naisia sekä taitavia äitejä jotka opettavat lapsilleen paitsi tapoja myös vanhempien kunnioitusta ja osallistumista kodin töihin. He ovat myös hyvin muodikkaita, usein osaavat pukeutua erittäin naisellisesti ja käyttää värejä, moni käyttää peruukkeja joilla saa vaikka joka päivä uuden tyylin. 

Joten mieleen piirtyi kuva lieri hattuisesta naisesta, jolloin iso hattu peittäisi myös silmät ja näin henkilö olisi vähän helpompi maalata, sillä silmät ovat nimittäin todella vaikeat maalaus kohteet jos niihin haluaa eloa ja syvyyttä. Etsin netistä sitten kuva haulla mallia siitä mitä mahdollisesti voisin yrittää maalata ja löysin kuvan jossa varjo peittää osan naisen kasvoista. Hahmottelin ensin kuvaa lyijykynällä. 


Valmis teos! ❤️

Toiseen tauluun valitsin niin helpon maiseman kun pystyin. Aurinko, pilvet tai vesi saattaa olla vaikeaa maalata oikean näköiseksi, joten tein vain auringonlaskun ja puiden varjot mustalla. Nämä just ja just onnistui, mutta toki kaikessa maalaamisessa on eri tyylejä, esimerkiksi naivismi on tyylisuuntaus jossa esineet ja ihmiset voivat olla ihan hullunkurisia ja lapsen omaisesti maalattuja, puhumattakaan abstraktista taiteesta. Mutta kuten sanoin en ole mikään Picasso, joten lets keep this simple. 




Valmis teos! 🧡

Kolmas taulu meni pieleen ( ainakin omasta mielestäni ) 😂 joten en julkaise sitä tänne. Hassua sinänsä että se esitti Afrikkalaisia kukkia ja kukkien luulisi olevan paljon helpompia maalata kuin vaikkapa ihminen muotokuvan, mutta se vaan meni pieleen 😩. Ehkä syy oli se että en katsonut mallia mistään kuvasta ensin ja hahmotellut, vaan ryhdyin vain töhertämään. No, harjoitus todellakin tekee mestarin ja kiireessä ei pidä maalata vaan antaa aikaa prosessille ja esimerkiksi odottaa inspiraatiota. 

Onneksi pohjat olivat halpoja.. en todellakaan aio lopettaa maalaamista nyt tähän, koska tämä on loistava harrastus myös talveksi kun ulkona on kurjat kelit. Isäni maalasi paljon nimenomaan talvella.

Suosittelen rohkeasti kokeilemaan uutta harrastusta, vain mielikuvitus on rajana sille miten ja millä välineillä taidetta voi tehdä! ☺️

2 kommenttia:

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...