Translate

torstai 9. toukokuuta 2024

Katsotko sinä sisustus ohjelmia?


Iltalehdessä oli artikkeli siitä että monien katsojien mukaan Huvila ja Huussi ohjelma on pilattu. Joten päätin itsekin tarttua aiheeseen.. 
Minulla on jäänyt kokonaan sisustus ohjelmien katsominen tv:stä. Osittain syy on siinä ettei ole ollut tarvetta uusia kodin sisustusta, ( kun ei ole rahaakaan ) 😂 eli en etsi enkä tarvitse varsinaisesti nyt mitään vinkkejä. Toinen syy on arjen muut kiireet, harvoin ylipäätään edes katson telkkaria. Ja kolmas syy on se että moni ohjelma on kokenut "inflaation"

Esimerkiksi Huvila ja Huussi sekä Suomen Kaunein Mökki, eivät enää kiinnosta minua koska alkoi ärsyttämään se että ne "mökit" olivat luxus huviloita integroituine kodinkoneineen ja porealtaineen. Ja tuomarit ovat aivan jossain omissa sfääreissään arvioinnin suhteen, "onpas huikea funktionaalisuuden focus täällä keittiössä" ja Sumarin "siis mä en kestä, kattokaa" kiljahdukset.. 😵‍💫 vaikka muuten hänestä tyyppinä pidänkin, mutta ei jaksa... 


Mitä inspiraatiota tavallinen pulliainen niistä saa? Välillä on huvittanut kun jonkun upean merenranta tontin ja huvilan omistaja valittaa että "jotain täältä puuttuu, sellainen yhtenäinen linja ja feng shui" 😅. Että näihin nyt toivomme suunnittelijalta apua. Itse olisin kiitollinen vaikka pelkästä vanhasta sähköttömästä saunamökistä tuollaisessa paikassa! 

Mutta ongelmia on erilaisia..  niinkuin ihmisiäkin ja jos rahaa olisi niin en kyllä itsekään alkaisi tekemään raskaita remontteja ja pihatöitä, vaan teettäisin ne ammattilaisella, sen myönnän.


Toki voi olla ihan kiva ihailla toisten ihmisten ( lue rikkaiden ) erilaista elämää, mutta kaipaan sellaisia aitoja paikkoja joihin voi samaistua. Tavallisia mökkejä joissa on tavallisia ongelmia. Kuinka terassi rakennetaan? Kuinka nurmikko perustetaan? Kuinka kunnostan käytetyt saunan lauteet? Miten kasvimaa perustetaan?

Ikävä on Remontti Reiskaa ja Joka Kodin Asuntomarkkinoita joissa oli aina niitä opetusvideoita remonteista vaiheineen. Olisi siis kiva jos tarkemmin vaikka Huvilan ja Huussin lopussa kerrottaisiin paljonko remontti maksoi ja millä sekä mistä yrityksestä ostetuilla tuotteilla se toteutettiin. Herääkin kysymys että kenelle nämä sisustus ohjelmat on oikein suunnattu? Katsovatko varakkaat ihmiset sisustus ohjelmia? Minulla on sellainen mielikuva että he eivät muutenkaan katso paljon televisiota..  


Myös Remppa vai Muutto Vancover versio tuntuu niin käsikirjoitetulta kun aina löytyy muka joku iso ongelma rakennuksesta jonka Jill "joutuu kertomaan" talon omistajille. Varmasti näin onkin, ainahan vanhoissa taloissa on yllätyksiä, mutta epäilenpä etteikö talon omistajilla koskaan muka ole mitään tietoa ongelmista. "Ai.. onko katto vuotanut monta vuotta.." ja "rottia ullakolla"? "Ei me olla tietty mitään.." 😅 Täytyy myöntää että välillä katsoin tuota vain sen komean mies kiinteistönvälittäjän vuoksi, enkä usko että olen ainoa nainen joka on tehnyt samaa.. 😅 Todd on niin söpö 🫠.  
Suomen versiota en ole edes kestänyt katsoa juontaja parin vuoksi 🫣. Voi sitä naurun käkätyksen määrää.. hyvä jos jollain on näköjään töissä hauskaa. Oli kyllä erikoisia juttuja siinä, taisin yhtä jaksoa vilkuilla jossa yhden henkilön Mariskoolit kiinnitettiin kattoon ylösalaisin.. 😳 vai muistankohan ihan väärin 🤔😅...?


Olisi virkistävää saada joku ihan uudenlainen sisustus ohjelma telkkariin. Joku juoppojen läävä kuntoon, olisi heti paljon kiinnostavampi! 🤣 Mutta näin vakavasti ottaen, sellainen ohjelma jossa on realistisia vinkkejä, edullisia sellaisia, jossa on kerrottu mistä tarvikkeet voi hankkia ja paljonko remontti tai sisustus tulee maksamaan, tai vielä parempi olisi jos koko muodonmuutoksen tarvikkeet ja esineet hankitaan käytettynä Kierrätyskeskuksesta ja kirppiksiltä  - I'm in! Varmasti katsoisin! 😊 Ajattelin jopa ottaa yhteyttä Mtv3 ja ehdottaa että itse alkaisin vetää tällaista ohjelmaa tv:ssä, mutta ei kai ne sellaiseen suostuisi..? Vai suostuisivatko? Pitäisikö kokeilla kepillä jäätä? 😜 


Kiitos poikkeamisesta blogiini ja oikein hyvää loppuviikkoa kaikille! T. Kristiina 

2 kommenttia:

  1. Veit kyllä nyt sanat suustani. Minä katson edelleen kyseisiä sisustusohjelmia vaikka välillä hampaita kiristellen. Ja ärsyynnyn juuri noista samoista asioista joista kirjoitit.Ja minulle käy monesti myös mielessä se, että kun ulos hilataan tyynyjä "kilokaupalla" ja kaikenlaista muutakin rekvisiittaa niin Suomen suven tuntien kohta jo sataa ja mihin ne kaikki tavarat sitten laitetaan suojaan; niin ja myös talveksi pitää löytää jonkin paikka tavaroille.
    Eikä tämä tosiaankaan ole kateellisen kalkatusta sillä en todellakaan osaisi elää mökkielämää missään hulppeassa lasikuutiossa vaan tykkään kuljeskella vanhoissa verkkareissa mummonmökissäni :-).
    Totuuden mukaisia tavallisia remontteja odotellessa......

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi 😊, tosiaan tuntuu että jotain uutta sisustus ohjelmien rintamalle nyt tarvittaisiin 🤔 💡 👍

    VastaaPoista

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...