Translate

lauantai 25. marraskuuta 2023

DIY: Rocky Road suklaa


Minun on jo monena vuonna pitänyt kokeilla tehdä joululahjaksi Rocky Road suklaata, nyt sain sysäyksen toteuttaa tämän idean 😊. Viime vuonna tein lahjaksi omena-vanilja hilloa. 


Toteutus on helppo. Osta erilaisia perus suklaalevyjä, itse ostin Lidlistä tummaa, valkoista sekä maitosuklaata. Nämä olivat halpoja, 0,69 centtiä / kpl. Laita suklaalevyt uunipellille vuorotellen eli ei samaa suklaata vierekkäin eikä peräkkäin. Laita 100 asteiseen uuniin 10 minuutiksi. 


Koristeeksi sopii esimerkiksi vaahtokarkit, nonparellit, riisimurot, jouluströsselit, sekä pähkinät ja hedelmät. Tee ensin sulaneeseen suklaaseen kuvioita vapaalla kädellä. Voit käyttää kuviointiin esimerkiksi haarukkaa, minä käytin syömäpuikkoa.


Itse käytin koristeeksi vaahtokarkkeja, riisimuroja, pätkis minttusuklaa paloja sekä suolapähkinöitä, koska mikä sen parempaa kuin makean ja suolaisen yhdistelmä 😋.  


Koristelun jälkeen pelti nostetaan jääkaappiin vähintään tunniksi jotta suklaa kovettuu. Sitten se on valmista paloiteltavaksi pienempiin paloihin jotka voi pakata joko lasipurkkeihin tai muovi / paperipussiin.


En tiedä mihin tämä aika oikein katoaa 😳. Vasta viime viikon torstaina muistan kun sanoin työkaverilleni että "ihanaa huomenna on perjantai". Ja taas eilen oli uusi perjantai. Aivan kuin koko viikko siinä välissä olisi kestänyt vain 2 päivää. Joulu lähestyy. Toivottavasti saan lomaa töistä koska olen tosi väsynyt. Onneksi Suomen Itsenäisyyspäivänä 6.12 kaikilla on vapaapäivä jolloin saan nukkua ja ulkoilla eikä tarvitse mennä töihin. 

Ihanaa viikonlopun jatkoa kaikille! T.Kristiina 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...