Translate

perjantai 18. maaliskuuta 2022

DIY: Askartele keväinen kranssi lähes ilmaiseksi

Jos haluat tehdä kivan kranssin oveesi kevään kunniaksi lähes ilmaiseksi, kierrättäen, tässä on kelpo idea 😊. Tarvitset vain kuumaliimapyssyn, jotain keväisen väristä spray -maalia, helmiä sekä tietenkin vessapaperin hylsyjä. Jos haluat, voi kranssiin lisätä vielä koristeeksi ja ripustusta varten nauhan. 


Ensimmäinen tehtävä on säästää wc -paperihylsyjä. Niistä leikataan suikaleita, (renkaita ), joista hahmotellaan sitten kranssin muoto. Minulla oli mielessä kaksi tapaa tehdä, päädyin sitten toiseen, mutta esittelen molemmat mallit tässä. Joku voisi sanoa että "eihän se mikään ilmainen ole kun vessapaperi maksaa", mutta jokaisen meistä on vessapaperia kuitenkin käytettävä ja noita kertyy äkkiä, myös talouspaperirullat käyvät, eli kuitenkin idea on halvimmasta päästä. Lopullinen hinta muodostuu siitä mitä kaikkea sinulta kotoa löytyy. Useimmilla paljon askartelevilla on kuumaliimapyssy ja helmiä kuten minullakin. Minulla oli myös ihanaa pastellinvihreää kalkkimaalia. Spray olisi ollut PALJON helpompi käyttää, mutta maalasin nyt renkaat tällä pensselillä yksitellen, koska en halunnut pistää rahaa uuteen maaliin tämän ollessa jo valmiina kotona 😊. 


Malli johon päädyin oli kukista muodostuva kehä. Eli muodostin ensin hylsyistä laikatuista renkaista kukkia, jotka liimattuani ja niiden kuivuttua, yhdistin valmiin kranssin muotoon. Liimaus ja taas odotellen että ne kunnolla ovat kuivuneet. 

Tämä vaalea vihreän sävy on niin keväinen ja suloinen! 

Tämän jälkeen tulee maalaus, jonka jälkeen vuorossa on helmien liimaus. Helmet sain rannekorusta jota ei ole koskaan tullut käytettyä ja teidän ettei olisi tullut. En tiedä mikä siinä on, mutta miellän nuo helmet vain niin "mummo" -koruiksi, eivät vain kertakaikkiaan ole mun tyyliä. Ja ne ei siis olleet mitään aitoja simpukan helmiä, eli turha järkyttyä että rikoin kalliin korun! 😅 Loppusilaus tuli vihreästä söpöstä nauhasta jolla kranssi myös roikkuu ovesta. Ajattelin että tämän uskaltaa laittaa asunnon oveen, se ei ole kallis jos joku pöllii, toki työ menee hukkaan. 

Toinen malli jota harkitsin olisi ollut tällainen geometrinen, se on myös hyvin kaunis ja helppo tehdä. Renkaitasta vain tehdään kehä, jonka jälkeen niitä vain lisätään toistensa lomaan. Helmet tulevat yhtymäkohtiin. Kerroksia voi lisätä ympärille niin monta kuin haluaa jolloin siitä tulee koristeellisempi. Tätä en siis toteuttanut, eli tuo on vain hahmotelma jossa osat eivät ole liimattu yhteen, siksi ei kannata katsoa että ne ovat ihan epäsymmetrisesti aseteltu. Tänään 18.3. vietetään muuten Kansainvälistä Kierrätyspäivää, eli mikä olisikaan ekologisempaa kuin askarrella periaatteessa roskiin menossa olleista materiaaleista uutta ihanaa! Tällaisen ehtii myös hyvin vielä askarrella Pääsiäiseksi, vaikka tuliaiseksi ystävälle tai omaan oveen. Viikonloppuna aion itse mennä pitkästä aikaa Kierrätyskeskukseen katselemaan vähän uutta kevät varustetta päälle ja jotain kivaa kotiinkin. Ikinähän ei tiedä mitä sattuu löytymään 😊. Muutama ihana löytö on tullut tehtyä jo tässä alkuvuoden aikana, joten nekin ovat mukana sitten kun teen seuraavan ostosten esittelyn täällä. Se on siis tulossa mahdollisesti jo viikonloppuna 😉. 

Palaillaan asiaan, t. Kristiina 1 kommentti:

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...