Translate

perjantai 7. tammikuuta 2022

Diy: Pukeutumispenkki

Olen jo pitkään himoinnut sellaista pukeutumispenkkiä jonka voi laittaa sängyn päätyyn tai eteiseen 😍. Ne voivat kuitenkin maksaa uutena esimerkiksi Jotexilla ja Elloksella satasia. Sain idean että sellaisen voisi itse yrittää tehdä Ikean LACK tv-tasosta. Tämä idea ei tule kalliiksi, koska taso maksaa vain: 9,99€. MUTTA, vielä parempi homma, nimittäin minä sainkin tasoni täysin ilmaiseksi Tori.fi sivun kautta! Eli se ei maksanut mitään!👍 Jee!! Toin tason bussilla, on siinä ollut taas muilla matkustajilla ihmettelemistä! 😂


Pohja pehmusteeseen on leikattu pahvista, joka jäi yli isosta pahvilaatikosta. Se oli siis ilmainen. Vanua sen päälle ostin Eurokankaasta, se maksoi 2,90€ / metri. Tähänkin käy hyvin joku kierrätys tavara jos sinulla on vaikka vanha vanupeitto josta saat purettua tarvittavan palan tai vaahtomuovipala. Vanu ei ollut kauhean paksua ja se menee kasaan paljon, joten leikkasin kolme kerrosta päällekkäin, jonka päälle pingotettiin kangas. 
Päällyskankaaksi löysin Uff-kaupasta 2 eurolla palan vanhan roosan väristä pimennysverhoa, jonka materiaali oli sopivan paksua tähän tarkoitukseen. Niittasin sen vanun päälle sellaisella vahvemmalla nitojalla, jonka ostin jo aikaa sitten silloisesta Hong Kong myymälästä. 
Viimeistely on tosi tärkeä, jotta penkistä ei tule halvan näköinen! Toteutin sen laittamalla pehmusteeseen kullanväriset napit. Ne löysin Leppävaaran Fidasta myös 2 eurolla. Niiden paikka pitää mitata ensin ja merkata reiän kohta vaikka tussilla varovasti. Sitten parsinneulalla työnnetään lanka pahvin ja vanun läpi, mukaan napataan nappi ja takaisin samasta kohdasta. Vedä lanka tiukalle, jotta nappi painuu alemmas kuin vanu ja ilmeestä tulee tyylikäs.
Valmis! Ja penkin kokonaishinta jäi muutamaan euroon! 👌 Kierrätysaste oli myös korkea, kun penkki, kangas ja napit olivat kaikki hankittu käytettynä. Palaan seuraavaksi blogin pariin todennäköisesti kylpyhuoneen esittelyn kera, mukavaa viikonloppua kaikille! 


Loppuun vielä mini-diy, josta ei tällä kertaa ole paljoa kuvia, mutta lähinnä idea. Eli kun menet live kirppikselle, ( kun niitä taas saadaan järjestää ), niin ota mukaan kangaskassi ja pieni rahakukkaro, johon voit laittaa käteistä ostoksia varten. Näin et joudu kaivamaan koko ajan esille lompakkoasi jossa on kaikki pankkikortit ja ajokortti ym.. ostosten teko on turvallisempaa näin ja tämä on myös suojakeino taskuvarkaiden vuoksi, joita oli aiemmin esimerkiksi Myyrmäkihallin kirppiksellä. Seuraavassa kuvassa oleva Marimekon kukkaro on löytö Nihtisillan Kierrätyskeskuksesta 2 eurolla! Kunpa pian pääsisikin kirppistelemään taas! 💗


4 kommenttia:

 1. No nyt on hieno!❤️

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
 2. Älyttömän hyvä idea🥰 ja kaunis loppu tulos!
  Mukavaa alkavaa vuoden alkua!

  VastaaPoista
 3. Tämä on kiva! Pitääpä laittaa muistiin, kun aina silloin tällöin noita Lack-kalusteita eteen tulee...

  VastaaPoista

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...