Translate

lauantai 6. maaliskuuta 2021

Uusi keittiö!

Tässä asunnossa ei ole paljon tullut keittiössä otettua blogikuvia, kun se on ollut niin vanha ja ruma. Mintunvihreät kaakelit, osassa kaapeista eri vetimet kuin toisissa, kuluneet pinnat, epäergonominen sijoittelu kalusteissa, mitähän vielä... eli ei oikein sopiva tausta kivoille kuville 😂. Mutta nyt keittiöremontti on ohi ja kelpaa tehdä juttuja keittiössäkin! 


Sain kokonaan uuden keittiön. Koska asun vuokralla en joutunut itse maksamaan remonttia, mutta vuokra nousi 15 euroa kuukaudessa. Tämä on niitä vuokralla asumisen hyviä puolia, muuten lompakko olisi varmasti keventynyt tuhansilla! Uusittiin kaapistot, taustalevyt tuli seinään, uusi hana, jääkaappi ja mikä parasta..... hankin itse ASTIANPESUKONEEN! Päädyin Electroluxin perusmalliin, jossa on myös 30 minuutin pika ohjelma, sekä vettä säästävä eco - ohjelma. Jes, olinkin ollut ihan kypsä käsin tiskaamiseen! Tykkään paljon enemmän leipoa kuin tehdä ruokaa, mutta sitäkään en ole voinut niin usein harrastaa kun muuten kaikki kipot, lastat, lusikat ja vispilät olisi pitänyt pestä käsin pois. Tiedättehän mikä määrä tiskiä tulee leipoessa... 😖


Keittiössä on muutamia kivoja avohyllyjä, joille voi laittaa jotakin. Alhaalla oleville hyllyille laitoin leikkuulaudat ja keittokirjat, mutta ajattelin että olisi kiva laittaa myös osa ruokatarvikkeista kivemmin esille, joten ostin muutaman ison lasipurkin ja Dymo -kirjoittimen jolla nimesin purkit siististi. Rikkaat ja rahattomat ohjelman jaksoista jäi mieleen yksi jossa nämä ns.rahattomat menivät ensimmäisen kerran rikkaiden kotiin ja ihastelivat kovasti keittiössä että "ooh, kattokaa, täällä on tälleen lasipurkkiin laitettu kaikki". Se oli heidän mielestään tosi upea juttu. Mutta tämä ideahan ei vaadi mitään rikkauksia, purkit ovat Ikeasta: 3,99€ / kpl ja Dymo kirjoitin Clas Ohlson: 14,90€ ja tarranauha kuuluu pakkaukseen. Tämä Dymo on helppokäyttöinen, rullasta valitaan halutut kirjaimet käsin kiekkoa pyörittämällä. 





Musta Moccamaster oli joululahja itselleni. Ostin sen Halpa Hallista silloin viime joulukuussa kun oli hyvä tarjous. Vinkkasin tästä silloin "Sisustajan unelmalahjat" -postauksessa.



Innostuin myös hankkimaan uudet patalaput 😍Marimekon mustat pikku-unikot olivat juuri ihanat ja trendikkäät. Hobby Hall: 11,90€ / kpl. Kuitenkin melkein joka päivä tulee kyllä tehtyä jotain ruokaa, eli ei mikään turha sijoitus. Tässä en mennyt halvimman mukaan. Tiedän että Tokmannilta olisi saanut poistonurkasta patalappuja euron kappale, mutta kun ostan melkein kaikki vaatteenikin Uffista tai Kierrätyskeskuksesta ja säästän paljon ruoassa, niin halusin sijoittaa näihin. 


Nykyään ei tarvitse mennä kalliisiin sisustusliikkeisiin jotta saa kivan saippuapullon. Tämä nätissä pakkauksessa oleva saippua on Prismasta ja maksoi muistaakseni reilut pari euroa 😊.


Tasot ovat hieman betonin näköistä, mutta helppohoitoista melamiinia. Tykkään tosi paljon, trendikäs look ja lika ei näy 😁


Tausta tosiaan onkin levy, eikä kaakelia. Ihan kiva sekin, hyvin vaalea jossa on huomaamaton kuvio, tosi helppohoitoinen myös, ei jää lika kaakeleiden saumoihin.Myös ergonomiaa on ajateltu, kaapeissa on ulos aukeavat hyllyt, jolloin kurkottelu ja tavaran kaivaminen kaapin syövereistä jää pois. Ja kaapit ovat ns."hiljaisesti sulkeutuvaa mallia". 



Keittiö on nyt suorastaan karun avara, mutta en halua romua tasoille lojumaan, siivoaminenkin on helpompaa kun ei tarvitse koko ajan siirrellä esineitä pois tieltä ja pyyhkiä jokaista tavaraa erikseen rasvoista ja pölystä. Jonkinlaisen hedelmäkulhon aion hommata nurkkaan Moccamasterin taakse. Keittiön toista puolta en esittele vielä, koska siihen tulee sellainen "breakfast bar" tai "coffee station", jotka ovat nyt suosittuja. Minullakin on siinä kohtaa juuri sopiva erillinen kaappi tähän ideaan.


Olen ollut viime aikoina aika hidas tuottamaan uusia juttuja, mutta tämä remonttikin oli yksi operaatio joka stressasi, kun kaikki tavarat piti siirtää pois remontin alta, lamppuja, verhoja, mattoja ja keittiön huonekaluja myöten. Puhumattakaan kaikista astioista ja muista tarvikkeista. Myös eläimiä jouduin veivaamaan joka aamu makuuhuoneeseen pakoon remontin melua ja taas takaisin olohuoneen puolelle kun tulin töistä. Chinchillat ovat yöeläimiä, joten en pystyisi pitämään niitä koko ajan makuuhuoneessa. Ja nyt kaikki tavarat piti sitten siirtää takaisin kaappeihin ja muille paikoilleen. Otin pari kuvaa itse remontti vaiheesta, aika hurjan näköistä, itse en tuolle olisi osannut tehdä mitään! 😂 Onneksi on ammattilaisia jotka osaa...


Turkoosi väri on kosteuseristystä...

Ihanaa että kevät on jo näin pitkällä, minulla on ollut suunnitelmia liikunnan lisäämisestä mutta olen sairastellut nyt ja ollut todella väsynyt töistä sekä muista elämän haasteista. Korona pilaa kyllä kaiken, mihinkään ei pääse. Ja vihaan noita hemmetin maskeja! Minullakin on 3kk salikortti joka koko ajan vanhenee 😖 Tulisi nyt vaan äkkiä se rokote minullekin ja nuo tartunnat alas koko Suomessa, kyllä sitä vähän aikaa jaksaa että ollaan vaan kotona, mutta kun mennään yli vuoden samalla kaavalla, uskon että moni muukin alkaa olla jo aivan kypsä. Rakastan kotona oloa, eipä siinä muuten mitään, mutta liika on liikaa. Toivotaan että tilanne paranisi. Nyt lähden asioille ja toivotan kaikille hyvää viikonloppua, kyllä se kesä sieltä tulee! Ja Pääsiäinenkin vielä ennen sitä jolloin saa vähän huilia. Odotan lomaa ja enemmän ihania paikkoja mihin mennä ja asioita joita tehdä! Ja että voimme taas tavata muita ihmisiä 😊



8 kommenttia:

  1. Oi, tulipa teidän keittiöstä kivannäköinen! Nuo dymopurkitkin on aivan ihania :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Joo, kyllä ruoka-aineet näyttävät paljon kivemmalta ja siistimmältä lasipurkeissa kuin avatuissa pahvirasioissa ja muovipusseissa pitkin hyllyjä epämääräisesti lojuen..tämä projekti minun olisi pitänyt tehdä jo ajat sitten!

    VastaaPoista
  3. Ihana keittiö remppa sinulla valmistunut. Aina piristää, kun saa uutta pintaa.
    Valoisa kaunis on nyt keittiösi.
    Minä täällä odotan, kun sauna remppa on valmis,vielä on vähä vaiheessa.
    Tsemppiä ja aurinkoa sinun arkeesi. Voin kertoa,että täällä leikkauksen jälkeisestä toipumis ajasta monta kuukautta myös kotona toivun. Viihdyn kyllä kotona mutta haluaisin liikkua enemmän ja olla ulkona. Tuo jalka vielä rajoittaa liikkumista.
    Iloa viikkoosi ja Ihanaa Naistenpäivää sinulle!

    VastaaPoista
  4. Oi, kivoja yksityiskohtia! Varsinkin nuo avohyllyt purkeille on mahtavat. Meilläkin olisi edessä kylmälaitehuolto täällä Vihdin kodissamme ja samalla ajattelin hieman tehdä keittiössä uudistuksia. Jo noilla pienillä jutuilla, kuten pannulapuilla ja saippualla saa paljon aikaan.

    VastaaPoista
  5. Hienolta tuo sinun uusi keittiö näyttää. Meillä Espoossa myös keittiöremontti vauhdissa ja astianpesukoneen haluaisin nyt viimein koska tykkään myös leipoa. Leipomisesta tulee aina järkyttävä määrä tiskattavaa joten on hyvä, että viimein astianpesukoneen hankin. Täytyisi vain seuraavaksi astianpesukoneen asennukselle löytää ammattilainen, että voisin alkaa käyttämään astianpesukonetta.

    VastaaPoista
  6. Upea uusi keittiö, toivottavasti siellä on tähän mennessä tehty paljon ihania kokkailuja. Meidän taloon on suunnitelmissa tehdä pieni remontti. Ainakin ovien vaihtoremontti tulee keittiöön, eli saamme myös hieman pintoja uusittua. Ehkäpä joitain seiniä myös maalataan. https://www.ovien.fi/ovenvaihtoremontit/

    VastaaPoista
  7. Kodikasta. Tuttava kertoi juuri myös viikko sitten, että heillä on alkamassa saneeraus huoneistolle. En malta odottaa, että näen lopputuloksen. On se aina aivan erilaista, kun asunto saa uuden ilmeen.

    VastaaPoista
  8. Hei! Kiitos :). Nyt olen itseasiassa taas vähän remontoimassa keittiötä, koska haluan astianpesukoneen, joten rosterinen sellainen sekä korkeakiilto valkoinen taso ja uusi hana astianpesukone liitännällä on nyt juuri asennusta vaille valmiit 😊

    VastaaPoista

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...