Translate

sunnuntai 21. maaliskuuta 2021

Kahvipurkki kokoelmani nyt

En ole pitkään aikaan esitellyt kahvipurkkikokoelmaani, mutta viime aikoina olen saanut niin monta uutta purkkia että tilannekatsaus on paikallaan :) On ihan jo toistuva kaava että menee pitkä aika kun en saa yhtään purkkia mistään, ja sitten niitä yhtäkkiä ilmaantuukin myyntiin vaikka kuinka paljon! Minulla tärkeimmät kriteerit purkkien hankinnassa ovat kunto, hinta ja se miten vanha purkki on. Eli en suostu maksamaan purkeista paljoa, enkä varsinkaan jos ne ovat aivan ruosteessa tai naarmuisia, liian uusia tai yleisiä keräilijöiden keskuudessa. Tässä olenkin huomannut hassun epäkohdan. Luulisi nimittäin peltipurkkien keräilijöiden nimenomaan tietävän niiden arvot ja myyvän muille keräilijöille mielellään purkkeja edulliseen hintaan jotta harrastus on mielekäs ja kierto toimii, jos vaikka itse on ostanut isomman satsin könttähinnalla ja kokoelmassa onkin jo osa purkeista. Mutta päinvastoin! Nimenomaan Facebookin peltipurkkiryhmissä pyydetään kamalia hintoja purkeista jotka ovat aivan huonokuntoisia. Melkein roskiskamaa voi sanoa. Eli viimeisin paikka josta vanhoja kahvipurkkeja kannattaa ostaa ovat keräilijöiden omat ryhmät! 😂 Toki välillä on jotain sopuhintaan ja myös sellaisia harvinaisuuksia joita ei helpolla tule normi kirppiksillä vastaan. Mutta nytkin suurin osa uusista purkeistani on ihan muualta kuin noista ryhmistä.

Esittelen ensin vanhimmat ja harvinaisimmat purkit. Ensimmäisenä tämä Pauligin kullan ja mustan sävyinen "Juhla sekoitus" -purkki, jota on valmistettu vuosina 1935-1939. Maksoin tästä 5€, yllättäen Facebookin Peltipurkkikirppis -ryhmässä. Harvinainen löytö siis vaikka juuri sanoin ettei sieltä mitään saa. Joskus saa. Tämä oli myös hyvässä kunnossa. Huuto.net sivulla on tätä ihan samaa myynnissä jopa 40€ / kpl! Ja ne ovat kaiken lisäksi ruosteisia, naarmuisia ja kuluneita. Eli ihan huippulöytö! 😀 Tuntuu ihan käsittämättömältä pitää kädessään jotain näin vanhaa, saa ikäänkuin kirjaimellisesti kosketuksen historiaan 💗Toinen yhtä vanha ja myös harvinainen purkki on tämä Turkulaisen paahtimon Veekoo - Tirrasen: Veekoo kahvi. Myös 1930 -luvulta. Hinta oli 6€ Niittykummun Fida kirppiksellä!  Ja kunto hyvä 😜. Valitettavasti Niittykummun Fidan talo purettiin, mutta se siirtyi Tapiolaan Heikintorille, joka onkin ihanan valoisa ja siisti myymälä, olen käynyt jo sielläkin pari kertaa ostoksilla. Iloisen keltainen Lady Coffee on Kesko Oy:n 60 -luvun tuotantoa, joka on alunperin valmistettu lahjarasiaksi kahville. Tämän löysin eräästä Facebookin kirppisryhmästä 9 eurolla. Kunto on aivan virheetön 💗 Tälläkin hetkellä Tori.fi sivustolla on tällainen myynnissä 20 euron hintaan... eli hyvä ostos.
Tämä Arvid Nordqvistin Classic kahvi purkki on vuodelta 1982. Se löytyi Espoon Entresse kauppakeskuksen Pelastusarmeijan kirppikseltä. Hinta oli vain 3,50€. Ja erittäin siisti on kunnoltaan tämäkin. 
Hylly jossa purkit ovat on edelleen sama, ruma varastohylly kuin ennenkin, laitoin siihen valot jotta se kuitenkin olisi vähän edustavampi. Mutta suurin ongelma on se että tila ei vieläkään riitä. Kaikki purkit eivät mahdu esille kunnolla, vaan ovat limittäin, sekä toistensa takana, eli täytyy jatkossa katsoa minkälainen ratkaisu niille täytyy oikein hankkia, varsinkin kun kokoelma tuosta varmasti vielä kasvaa. Minulla ei ole edes yhtään sellaista isoa kahvitynnyriä jotka vievät jo paljon tilaa itsessään. Taakse sijoitin uusimpia purkkeja, tässä on kuvataiteilijoiden tulkintoja eri vuosilta.


Ja osa ei mahdu edes hyllyyn, vaan on lattialla laatikon päällä. Tässä ihania Aarikan punaisia purkkeja sekä sydän tarjotin. Sen sain ilmaiseksi Facebookin roskalava ryhmästä 😀


Voi olla että saan pian taas uusia purkkeja, bongasin nimittäin juuri netistä edullisesti purkkeja, vieläpä Espoosta, eli katsotaan saanko ne. Blogini kuvauksessa lukee "keräily" ja myös "luonnonmateriaalit", mutta se ei tarkoita että näitä olisi joka jutussa. Talvella luonnonmateriaaleja ei aina ole ja purkkeja ei aina tosiaan löydy, mutta näin välillä ne vilahtavat täällä. Kevään myötä luonnonmateriaalien käyttöni taas lisääntyy. 


Minulla on myös pieni kuparipannu

Tällainen kokoelma. Ihmiset keräävät kaikenlaista, muumimukeista aina Oiva Toikan lintujen kautta vanhoihin museo autoihin. Minä rakastan kahvia ja näissä kiehtoo historia. Viime aikoina en oikein ole saanut mitään muuta aikaiseksi sisustus rintamalla. Ideaa on mutta ei aikaa eikä energiaa. Esimerkiksi kokonainen lipasto odottaa tuunaamista. Huomenna aloitan yrittäjäkurssin, oman työni ohella illalla, joten se vie tuntikaupalla aikaa. Täytyy keittää iso pannu kahvia ja ostaa kauramaitoa, olen aivan hurahtanut siihen, niin hyvää! 😂 Mutta toivotaan että siitä on jotain hyötyä. En siis ole nyt perustamassa mitään yritystä, mutta jos joskus perustan , haluan tietää siitä perusteet. Pitää aina "yrittää" jotain! 

Valot päällä :)

Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille, on luvattu lämmintä, ihanaa! Jospa kevät nyt kunnolla alkaisi! Tällainen auringonlasku oli minun ikkunastani nähtävillä viime viikolla, ja kuvaa ei ole käsitelty mitenkään! :Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...