Translate

tiistai 20. lokakuuta 2020

Viime aikojen parhaimmat kierrätyslöytöni

Tämä on tavallaan jatko-osa aiemmin tekemälleni postaukselle, "miksi käyn kirpputoreilla"? Mainitsin siinä suurimpana syynä kirppiksillä käyntiin rahan säästön ja ajattelin että teitä saattaisi kiinnostaa nähdä mitä olen viime aikoina ostanut ja miten paljon rahaa olen sitten säästänyt kierrättämällä? No, voin kertoa että rahan säästö on huomattava, verrattuna siihen että olisin ostanut kyseiset tavarat uutena kaupasta! 😀 On tullut tehtyä nimittäin todella hyviä löytöjä. Osa niistä jopa ilmaiseksi!

Kånken reppu

Tällaista reppua olen toivonut jo pitkän tovin! Ne vain ovat niin kamalan kalliita uutena, että yritin saada jostain käytetyn repun. Kesti kyllä tovin löytää siisti yksilö, näitä on vähän myynnissä ja pitkään etsinkin monesta eri myyntikanavasta, Tori.fi, Huuto.net.. ym, mutta löysin kuin löysinkin sitten eräästä Facebookin kirppisryhmästä kivan oranssinpunaisen repun 20 eurolla! 😲 Ja tämä on siis se isompi, aikuisten koko. Uutena reppu maksaa siis esimerkiksi Prismassa halvimmillaankin: 89,95€. Eli säästö: 69,95€! Uskomatonta! 😊


Kuoma saappaat

Ensimmäinen kysymys saattaa herätä että kuka tällaisia käyttää, muut kuin lapset? No minä! 😁 Kun on pitkä työmatka ja haluaa hyvät ja lämpimät kengät jotka eivät purista eikä helposti kastu Kuomat ovat loistava valinta 😉 Olen aina osannut pukeutua tilanteen mukaan, ei näissä ole tarkoituskaan mennä ravintolaan syömään tai treffeille! Löysin Facebook kirppikseltä lähes uudenveroiset mustat Kuoma saappaat vain 10€:lla!! Kuomat K-Citymarket: 69,95€! Eli säästö: 59,95€! 😲 Jes!



Valurauta pata

Tällaista olen halunnut myös kauan! Mikään ei ole minusta talvella parempaa kuin pitkään haudutettu murea lihapata ja riisi, voisin elää tuollaisella ruoalla 😋 Valurautapadat ovat kuitenkin tosi kalliita ja nekin joita olen joskus nähnyt esimerkiksi Kierrätyskeskuksessa ovat olleet enemmän ja vähemmän ruosteisia ja ilman pinnoitusta. Tämän valkoisen täysin siistin ja kauniin padan bongasin Facebookin roskalavaryhmästä ILMAISEKSI! 😝 Onneksi sain sen, taakseni tuli pitkä jono ja joku sanoi taas että "otan, voin hakea heti", onneksi myyjä ( tai siis tavaran antaja ) oli luotettava ja piti minut ykkösenä ja ei alkanut antamaan tavaraa noille röyhkeille "ammatti ottajille" jotka ovat suuna päänä ottamassa kaikkea ja mahdollisesti sitten myymässä niitä voitolla 😒 Eli, valkoinen pinnoitettu valurautapata: 0€! 😀Valkoinen pinnoitettu valurautapata Heirol: 95€!! Säästö: 95€! 👌 Ihan mahtavaa 💗



Indiskan hihaton mekko

Kun käyn Kierrätyskeskuksessa katson aina myös ilmaisosaston. Monesti löydän materiaaleja askarteluun, astioita, sekä täysin hyviä vaatteita. Ja täysin ilmaiseksi! Kuten tämä Indiskan ihana hihaton kesämekko: 0€. Indiskan vaatteet ovat kalliita, joten uskoisin että tämä on ollut uutena siellä n. 19- 35 euroa. En voi tarkistaa, kun tätä ei ole enää siellä myynnissä. Mutta säästö vähintään: 19€. 

Hamam pyyhe

Hamam pyyhkeet ovat kovasti muodissa, enkä ihmettele yhtään 😊 Niistä ei irtoa nukkaa kuten joistakin frotee pyyhkeistä ja ne ovat nättejä tupsujen ansiosta. Käyvät niin kasvopyyhkeeksi, laudeliinaksi kuin keittiöpyyhkeeksikin. Tämä maksoi vain 1€ / Pelastusarmeijan kirpputorilla Espoon Entressessä. Kooltaan tämä on sitä "keskikokoa", eli ei kylpypyyhe, eikä kasvopyyhe, vaan siltä väliltä. Uutena kaupassa varmaankin 7 -12 €. Säästö todennäköisesti vähintään: 6€. 


Marks & Spencer röyhelöneule

Merkkivaatteet ja tavarat ovat kirppislöytöjä parhaimmasta päästä, koska säästät paljon ostamalla ne käytettynä ja jos joskus haluat itse ne myydä, saat todennäköisesti ne kaupaksi ja vieläpä ihan mukavaan hintaan 😊. Tämä aivan ihana puuterinvärinen ja täysin virheetön merkkineule oli UFF -tasarahapäivillä lauantaina vain 1€! Uutena en tästäkään pysty tarkistamaan hintaa kun en löytänyt enää myynnistä ihan samanlaista, mutta sanotaan nyt että varmasti ainakin 25€. Eli säästö: ainakin 24€. Rakastan noita hihoja, ihanat röyhelöt!

Hieman ryppyinen, mutta se ei haittaa mitään, silitetään :)

Todella upean väriset villasukat

Villasukat ovat talvella tarpeen ja jos osaisin neuloa itse, tekisin niitä joululahjaksikin muille sekä tietysti itselleni, mutta kun en osaa kutoa niin täytyy etsiä valmiita. Yleensä aikuisten villasukat ovat kirppiksilläkin vähintään 10€ - 15€ / pari, monesti kalliimpiakin ja sen lisäksi vielä tylsiä. Harmaita, mustia jne.. Mutta minäpä löysin todella kauniit yksilöt hintaan 2€!! Nämä ovat niin upeat, aivan kuin niissä olisi kuvattuna revontulia 😍 Jos siis osaisin kutoa, niin itse en kyllä suostuisi myymään noin halvalla, johan materiaalit maksavat ja onhan niissä työtäkin! Säästö: 8-13€. 





Kaikenlaista tarpeellista ja ihanaa on siis viime aikoina löytynyt aivan murto-osalla kauppojen hinnoista. Jos joku sanoo että kirppiksillä käynti "ei kannata", olen vahvasti eri mieltä! Paljon enemmän rahaa kuluisi ostamalla kaikki uutena, puhumattakaan ympäristön kuormittamisesta, kierrättäminen on parempi vaihtoehto. Entä jos nämäkin kaikki olisivat päätyneet roskiin vain sen takia että ne omistanut ei olisi jaksanut kierrättää ja todennut että "ihan sama, mäkeen vaan" Nyt minä sain sellaista mitä tarvitsin edullisesti ja jos itse joskus luovun näistä, seuraavakin saa ne vielä siistinä, koska olen tarkka tavaroistani ja pidän niitä hyvin 💗

Nyt sitten vastaus siihen kysymykseen jonka alussa esitin ja joka teitä varmasti kovasti kiinnostaa, kuinka paljon rahaa sitten on mahdollista säästää kierrättämällä? No, joku voisi sanoa että et voi laskea säästöä suoraan kaupan hinnoista kun nämä ovat käytettyjä tavaroita. Mutta minulle on ihan sama onko tavara uusi vai käytetty, arvostan sitä silti yhtä paljon. Olin todella ilahtunut esimerkiksi tuosta Kånken -repusta 😀. En halua maksaa palvelusta, paperipussista ja siitä "imagosta" että: "minäpä kävin shoppailemassa, katsokaa, ostin tällaisen uuden ( kalliin ) tavaran". "Minulla on varaa tällaiseen". So what?! Tavaranhan minä tarvitsen enkä sitä ostokokemusta! Juuri tästä syystä Stockmann on talousvaikeuksissa. Kalliiden tavaroiden osteleminen ei ole enää in, ihmiset ovat ottaneet järjen käteen ja hankkivat tavaransa sieltä mistä edullisimmin saavat. Gigantin mainoslauseen mukaisesti: "se nyt vaan on tyhmää maksaa liikaa". Ja koska katson aina että ostamani tavarat ovat ehjiä ja hyväkuntoisia, mikä ero siihen on että ostin ne kirppikseltä enkä kaupasta, ei muuta kuin vain se hinta! 

Eli, ostamalla tavarat kaupasta, kalleimman mukaan, nämä olisivat maksaneet: 341,90€!! Mutta nyt ostamalla nämä käytettynä, maksoin kaikista yhteensä vain: 34€, eli:

Säästin huimat: 307,90€!!

Suurin syy siihen miksi säästin noin paljon oli se että iso osa näistä oli merkkitavaroita, jotka ovat kaupassa todella kalliita. Mikä on sinun paras kierrätyslöytösi? Mitä metsästät kirppiksiltä? Minkä ostamatta jättäminen tai vastaavasti hävittäminen joskus on jäänyt kaduttamaan? Oletko saanut kuittailua puolisolta tai ystäviltä kirppistelystä? Olisi kiva lukea kokemuksianne, alas voit kommentoida jos löytyy tarinaa 😊 Minua ainakin surettaa aidot 90 -luvun Barbie nuket, My Little Ponyt ja legot, jotka möin teininä kirppiksellä pois 😥. Ne olisivat olleet nyt paitsi nostalgisia itselleni, myös paljon arvokkaampia myydessä tänä päivänä keräilijöille.  

Pahoittelen että tässä jutussa kaikki kuvat eivät olleet niin visuaalisesti kauniita tai ammattibloggaaajan tasoa, mutta välillä on tällaisia postauksia joissa itse asia ja sanoman saaminen perille on tärkeämpi kuin kauniit kuvat. Seuraavaksi lupaan julkaista jutun jossa on niin silmän ruokaa kuin kaunista tekstiäkin 😉. Olen nimittäin saanut aivan upeita kuvia tämän syksyn luonnosta ja muista puuhista joita olen tehnyt...  Palaillaan,  huomenna onkin jo keskiviikko ( mihin nämä pävät ja viikot oikein karkaavat ) 😳 joten mukavaa loppuviikkoa...! 💗

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...