Translate

keskiviikko 14. lokakuuta 2020

Matkustamisesta haaveilevan säästöpurkki

Idean tähän sain unessani, juuri ennenkuin heräsin 😊 Ajattelin että mistä ihmeestä näitä ideoita oikein tulee, mutta totesin samantien että tämähän on hyvä idea joka kannattaa toteuttaa! Viime aikoina matkustus on jäänyt monella vain haaveeksi Koronan takia, mutta jos ja kun tilanne joskus vielä normalisoituu, olisi kiva olla valmiina matkakassaa, jolla lähteä reissuun. Idea on siis tehdä lasipurkkiin pieni maisema jossa lentokone lentää jossain päin maailmaa. Se näyttää oikeasti olevan ilmassa, koska kiinnitys purkin kanteen tehdään värittömällä siimalla. Purkin pohjalle kerätään rahaa tulevia matkoja varten. 


Yritin ensin tehdä tätä tavalliseen pyöreän muotoiseen kurkkupurkkin, mutta se ei toiminut, koska purkki kaarevana vääristi näkymän. Hankin Karhulan lasipurkin, joka toimii peremmin, kun sivu on litteä eikä kaareva. Tästä purkista puuttui kansi, josta syystä sain sen 5 eurolla. Miksiköhän muuten näistä niin monesta puuttuu kansi? Ovatkohan ruostuneet tai vääntyneet tai jotain? 😦 


Lentokoneita voi etsiä lelukaupoista tai kirppiksiltä, minun lentokoneeni on Tokmannilta tilattu. Hinta taisi olla 5€, mutta en ole varma, tästä on jo aikaa kun sen ostin, nämä minun projektini kun tuppaavat aina venymään! 😂 Olen ollut tämän viikon ihanalla syyslomalla, joten blogillekin on ollut enemmän aikaa.


Minulla oli itselläni korkkia oleva kansi joka sopi purkkiin, joten ei haittaa, se kävi tähän tarkoitukseen. Jos haluan ottaa purkin joskus muuhun käyttöön, voin metsästää siihen Karhulan kannen pikkuhiljaa, kun sellainen tulee vastaan. Jos sinulla on purkki jossa on metallinen tai muovinen kansi, johon raaskit tehdä aukon rahan laittamista varten, sen toki voi siihen laittaa, minun purkkini toimii nyt niin että kansi avataan kokonaan kun raha laitetaan sisälle. 


Taustalla siintää Bahama, Dominikaaninen Tasavalta ja Florida, mihin sinä haluaisit matkustaa? Säästätkö rahaa matkaan kun Korona on rauhoittunut? Tämä on myös persoonallinen joululahjaidea, jos haluat tehdä jotain itse 😉 tähän voi liittää vaikka vielä sellaisen pienen matkaoppaan tai sanakirjan, jos tiedät mistä matkakohteesta lahjan saaja on kiinnostunut.

Ihanaa syksyn jatkoa teille kaikille! 👍😊 Ensimmäistä kertaa mainitsin sanan: "joululahjaidea", mutta jonkinlainen jouluidea postaus on tulossa tietenkin erikseen. En vielä tiedä ovatko ne lahja ideoita vai askartelu ideoita, katsotaan mitä tänä vuonna teen, en vielä tiedä itsekään, mutta pari ideaa on jo hautumassa... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...