Translate

sunnuntai 26. huhtikuuta 2020

Tuunattu rokokoo pöytä

Olen pitkään etsinyt jotain vanhaa ja kaunista huonekalua entisöitäväksi. Teinkin hyvän löydön taannoin Fida lähetystorilta. Tämä tapahtui siis jo ennen Koronaa, projektini kun tuppaavat vain aina venymään niin siksi julkaisen tämän jutun vasta nyt ;) Siellä oli nimittäin myynnissä sievä rokokoo tyylinen puolikaareva pöytä, joka maksoi vain 24€! Se oli juuri sellainen mitä olin ajatellutkin. Heti kun näin pöydän, tiesin miten haluan sen tuunata. Vaalea roosan väri, kaunis nuppi koristeeeksi ja sisälle söpöä hylly paperia suojaksi.. aivan kuin ennen vanhaan 😉


Olen yleensä jyrkästi kaikkien vanhojen huonekalujen maalaamista vastaan, se on mielestäni ihan "kulttuuririkos", enkä olisi muuttanutkaan pöydän ulkonäköä näin radikaalisti muuten ellei se olisi ollut niin huonossa kunnossa. Alatasolla oli jonkinlaisia jälkiä kosteudesta, varmaan kukkien kastelusta tms.. Pinta ei olisi kaunistunut pelkästään lakkaamalla, lisäksi puun sävy oli sellainen kellertävä.

Pöytä ennen 


Tuunasin pöydän käyttämällä kalkkimaalia. Se on helppo ja vaivaton maali, koska mitään hiomisia tai muita pohjamaaleja ei tarvita, senkuin vain maalaamaan! Pinta jää sameaksi ja mattapintaiseksi, joka oli juuri tarkoituskin. Myös joku kiiltävä maali olisi näyttänyt tässä hassulta. Tämä sävy oli myös hyvä, juuri sellainen vanha roosa, ei liian pinkki tai lilaan taipuva, vaan lähempänä valkoista.




Maalasin pöydän vain kertaalleen, mutta maali peitti silti hyvin. Kaiken kruunasi ihana posliininuppi jonka löysin Kierrätyskeskuksesta hintaan: 1€! Jes! :)


Pöydästä tuli niin söpö, kuin karkki! :) Se on juuri sopiva yöpöydäksi, tai eteiseen kun tulee kotiin alustaksi posteille ja auton avaimille. Maalia jäi yli vaikka kuinka, eli tulen käyttämään sitä vielä moniin muihinkin projekteihin. Kalkkimaalia voi ohentaa vedellä jos se paksuuntuu säilytyksen aikana.





Täytyy vähän fixata pöytää vielä jossain vaiheessa, tosin ei ole tarkoituskaan että vanha pöytä olisi kuin "pakasta vedetty", pieni ajan patina ja kuluneisuus vain lisäävät sen charmia. Sitäpaitsi jos muutan niin pöytään saattaa tulla joku naarmu tai jälki, parasta jättää toinen maalauskerta vasta uuteen asuntoon. Tällainen operaatio vaihteeksi! ;) Ostin myös pienen purkin ihanan väristä vihreää kalkkimaalia. Sen sävy on sellainen raikas vaaleanvihreä. Vaikea kuvailla, sävyn nimi on LEM LEM, eli se ei kerro mitään ;) No, näette sitten, teen jotain kivaa silläkin.

Mukavaa viikon alkua kaikille, se onkin sitten Vappu jo torstaina! Älkää olko nakit silmillä! ;D
Muuta hauskaa en nyt tähän juttuun valitettavasti keksi, ehkä taas sitten seuraavalla kerralla mukana on jälleen legendaarinen hauska juttu arkielämästäni  :) Palaan asiaan pian.. Kristiina 💗


Jälkeen!
Ennen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...