Translate

keskiviikko 19. kesäkuuta 2019

Diy: Tyylikäs poncho viltistä

Olen ollut tosi varovainen sisustusostoksissani viime aikoina, että en osta mitään turhaa. Kyse ei ole edes pelkästään rahasta, vaan kuluttamisesta. En halua koko ajan hupishoppailla turhaa krääsää nurkkiin, jos en oikeasti tarvitse mitään. Tämä maailma on täynnä tavaraa, suosin muutenkin enemmän kirppiksiä ostospaikkoina. Ostin kuitenkin Ikeasta viime talvena harmaan viltin divaanille, joka oli halpa, mutta totesin että väri oli niin mitäänsanomaton ettei se näyttänyt oikein miltään. Se ei tuonut mitään "lisää" sisustukseen.


Moitin itseäni taas jälleen kerran turhasta ostoksesta ja mietin mitä sillä teen. Vienkö mökille, ompelen jouluksi vaikka joulusukkia siitä vai pistän vain kiertoon Kierrätyskeskukseen. Sainkin sitten ihan mahtavan idean! Ponchot ovat monesti vain kuin kaulasta roikkuvia vilttejä, joten totesin että ei sellaisen teko itsekään ole vaikeaa. Vähän muotoonleikkausta ja pieni koriste, joka tekee viltistä selvästi vaatteen, ja done! Miten tein ponchon? Helposti ja nopeasti, siitä seuraavaksi..

Tässä poncho valmiina, mutta palataanpas takaisin lähtöpisteeseen ;)

Levitä viltti ensin lattialle puoliksi taiteltuna..


Piirrä mustalla tussilla isoa lautasta apuna käyttäen pääaukko, mittaa keskipiste, tai käännä viltti vielä keskeltä puoliksi tässä vaiheessa jotta pääntie tulee symmetrisesti keskelle...


Piirrä ponchon malli käyttäen apuna mitä tahansa pitkää lautaa, puurimaa, keppiä tmv.. itse käytin hyllylevyä kun ei muuta löytynyt. Jos teet pyöreähelmaisen ponchon, hula hula vanne käy hyvin "muotiksi"... :) Taita siis nyt ponho puoliksi pääaukon kohdalta, keskipisteestä..


Leikkaa poncho irti. Fleece ei ole purkautuvaa materiaalia, eli reunoja ei tarvitse edes välttämättä ommella, jos et halua sitten tehdä koristetikkauksia.. kokeile tässä vaiheessa ponchoa päälle, mahtuuko se vai pitääkö kaula-aukkoa suurentaa..Jotta ponchosta tulee kaunis ja tyylikäs, ompele käsin muutamilla pistoilla helminauha tai jokin muu koru pääaukon ympärille...Näin syntyi nopeasti suorastaan kalliin näköinen ja hienostunut vaate, korukin on aina mukana kun on "integroitu" ponchoon ;) Tämä harteilla mökkirannassa ei haittaa vaikka naapuri tulisi yllätysvierailulle, olet koko ajan "pukeutunut"! Ja jos heität jalkaan korkkarit ja poikkeat lähikauppaan, ihmiset luulevat sinua kiinteistönvälittäjäksi tai muuksi bisnesnaiseksi... not bad! :)
Hyvät ideat tulevat välillä kuin varkain, yht`äkkiä vain näen jotain potentiaalia jossain.. ja bum! Tuo helmikaulakoru ei ole aito, kaunis kylläkin, mutta ei ole tullut sellaisenaan käytettyä. Osa syy siihen miksi käytän muutenkin tosi vähän koruja, on se että keittiötyössä niitä ei saa pitää, joten minulle ei ole ikinä muodostunut edes tapaa käyttää koruja. Hyvä että sain senkin nyt hyödynnettyä tähän ja pois kaapista lojumasta. Uskon että ponchoa kyllä tulee käytettyä :) Minulla ei ole sellaista ennen ollut, joten olin muutenkin jo meinannut moneen otteeseen hankkia sellaisen. Tästä jäi vielä materiaalia niihin joulusukkiinkin, ( helmapaloista ) ja sain pääaukon kohdasta ilmaiseksi pienen pöytäliinan! :) Ompelen siihen pitsinauhaa ympärille niin siitä tulee söpö.


Jos haluatte tehdä itse täysin samanlaisen, kyseessä on siis Ikean Polarvide viltti joka maksaa: 4,99€ / kpl. Ja joku koru kotoasi tai jos ei löydy niin osta vaikka kirppikseltä, eli ei ole kallis idea taaskaan :)
Mukavaa kesän jatkoa kaikille, kun kirjoitin tämän olin ollut parin viikon lomalla, joten on ollut aikaa kirjoittaa blogia ja stressi on kaikonnut. Huomaan ihan fyysisesti että huolet ovat poissa ja olen rauhallinen ja iloinen. Työ vie niin paljon energiaa, matkoineen, kaikkine huolineen.. lomalla luovuus kukkii! Jouduin kuitenkin palaamaan töihin pariksi viikoksi, mutta onneksi varsinainen loma on vasta tulossa.. ja paljon ihania sisustusjuttuja ja monenlaista seikkailua! Tällä lomalla heittäydyin verhoilijaksi, muotisuunnittelijaksi ja malliksi, mitäköhän vielä keksinkään tässä blogimatkan varrella :O Tähän en nyt saanut hauskaa kommellusta, mutta eiköhän niitäkin taas tule, yleensä aina jotain.. :D Pysykäähän kuulolla :)

Rakkaimmat korkkarini ( Ellos ) Leggins ( Lidl )
Ps. jos pidät blogistani, levitäthän sanaa myös kaverille... blogini ei ole kaupallinen, teen tätä sydämestäni ja ilahdun vaan ihan suunnattomasti aina uusista lukijoista ja kivoista kommenteista, haluan levittää hyvää, niin sanoilla kuin teoilla, antamalla ihmisille mielenkiintoisia ja edullisia ideoita, juttuja ja hauskaa tarinaa. Teen parhaani, toivon että yhä useammat kiinnostuvat, toivoisinkin myös palautetta ja ideoita, mitä haluaisitte lukea?

                                                       HYVÄÄ JUHANNUSTA!


2 kommenttia:

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...