Translate

keskiviikko 27. kesäkuuta 2018

Sisustuslöytöjä roskiksesta

Vein tässä yksi päivä roskia ja väkisinkin näin osan tavaroista joita ihmiset olivat heittäneet pois, koska roskikset olivat niin täynnä juhannuksen jäljiltä. Hämmästelin taas miten hyvää tavaraa oli heitetty pois! Ihan merkkituotteita, sekä avaamattomia ja käyttämättömiä tavaroita. Eihän niitä sinne voinut jättää! Lisäksi osa tavaroista oli lajiteltu väärin, josta näen aina punaista! Lasinkeräys astia on vieressä, samoin metallin keräys, mutta nämä olivat tavallisessa roskiksessa :(  Jäinkin hetkeksi järjestelemään roskiksia, josta aika moni voi kyllä vetää herneen nenään, saati sitten roskiin heitettyjen tavaroiden ottamisesta, mutta tein vain oikein ja otin siitä itselleni pienen järjestelypalkkion :) Mitäs heittävät liian hyvää tavaraa roskiin! Kierrätystä pitäisi jotenkin kaikissa taloyhtiöissä helpottaa, nimenomaan tavaran kierrätystä, roskien kierrätys onkin jo hyvin järjestetty monessa paikassa. Kirppispöydät ovat kalliita, lisäksi tavaroiden hinnoittelussa, kantamisessa, purkamisessa ja myymisessä on kova työ ja se vie aikaa. Lisäksi kun kauppa ei käy ja joudut taas pakkaamaan samat tavarat ja raahaamaan ne kotiin, kyllähän se sapettaa. Ymmärrän kyllä että monen mielestä on helpompi heittää roskiin ainakin pienet määrät tavaraa, kun lähteä myymään niitä. Mutta ei ole mitään järkeä että joku heittää roskiin vaikka kynttilöitä ja toinen menee ostamaan niitä ihan samoja kynttilöitä samaan aikaan. Vastaavasti tällä kynttilöiden ostajalla voisi olla jotain ylimääräistä tavaraa, joita tämä kynttilöiden roskiin heittäjä taas tarvitsisi. Joten jonkinlainen "Kierrätystavarat. Ota tästä -jätä tähän" -laatikko voisi olla paikallaan kaikissa roskakatoksissa! Idea ei olisi laittaa sinne arvokasta tavaraa, joita osa naapureista vaan ottaisi, muttei ikinä toisi itse mitään tilalle, vaan nimenomaan saada nämä toisille ylimääräiset, mutta toisille taas tarpeelliset ja suuren ilonkin tuovat käyttötavarat jälleen käyttöön.

Kaikki tämä: 0€!!
Ensimmäinen ajatus dyykkaamisesta monella on että: "hyi, jotain likaisia tavaroita"! Kuinka kehtaan, olenko niin köyhä... Itselläni raja menee ruoassa ja kaikessa mitä ei voi pestä. Niitä en ota. Näitähän ei tarvinnut varsinaisesti dyykata, kun olivat ihan päällimmäisenä. Eikä kaikkea kannata muutenkaan ottaa, vain sellaista joka on vielä hyvässä kunnossa ja jota itse tarvitset. Muutot ovat tyypillistä aikaa, kun moni heittää roskiin täysin ehjää ja hyvää tavaraa, kun aika ja rahkeet eivät vain riitä myymiseen, mutta tavaraa on saatava pois. Itsekin heitin juuri samasta syystä, en olisi ehtinyt enää kirppikselle muuttokiireiden keskellä. Ja kun ei ole omaa autoa, hankala niitä olisi ollut Kierrätyskeskukseenkaan lähteä kuskaamaan. Katsotaanpa nyt vähän tarkemmin mitä löysin! :)

Stockmannin kynttilä on maksanut jo itsessään: 9,90€ ja on käyttämätön! Laitoin sen Ikean kukkamaljakkoon kivien kera.

Hyvä löytö!


Pentikin tuikkukynttilät ovat myös jonkin arvoisia, metallinen hedelmäkori on minusta ajaton ja kaunis, en tiedä sen valmistajaa. Jotenkin funkis tyylinen...


Valkoinen lyhty on ihana, meinasin ostaa samantyyppisen Jyskistä viimeksi siellä käydessäni, mutta onneksi en, kun sain sen nyt näin! Valmistajaa ei tuossakaan lue, eli voihan sekin olla vaikka Stockmannilta.


Croissant laatikko on kiva keittiöön vaikka teepusseille tai pikkuleiville. Kruunukynttilät eivät maksa ihan mahdottomia, mutta ovat silti käyttökelpoisia ja kauniita ihan koristeena, juuttinarulla solmittuna.Hirvittää edes ajatella mitä kaikkea muuta hyvää tavaraa heitetään roskiin koko ajan! Mielestäni turha shoppailu ja siitä aiheutuva tavaroiden valmistaminen, pakkaaminen, rahtaaminen Kiinasta saakka Suomeen ja pian huonolaatuisen tavaran hajoaminen tai päätyminen roskiin kun ei enää huvita käyttää, on ihan yhtä suuri ympäristöä kuormittava asia, kuin vaikka lihan syönti, josta meitä kunnon pihviä rakastavia ihmisiä syyllistetään! Kukaan ei vain puhu shoppailemisen haitallisuudesta. Vaatteet ovat harvoin sopivia, kun netistä tilaamalla ei voi sovittaa ja Kiinalaisten XXXL vastaa meidän M kokoa! Kun menee R-kioskille ostamaan vaikka bussilippua, saa nykyään varata aikaa reilusti, kun myyjä on koko ajan jumissa pakettien kanssa! Ostoksesta tulee hetkellisesti hyvä olo ja iloinen mieli, mutta saman saa myös käymällä kirppiksellä ja ostamalla kierrätettyä tavaraa. Tai edes suosimalla kotimaista valmistajaa. Tosin nykyään monet kotimaisetkin tavarat valmistetaan ulkomailla :(


Tuli nyt tällainen ajatuksia herättävä "kulutus-saarna" tähän väliin! :) En lupaa mitää asunnon suhteen, olohuone on vähän kesken vieläkin, kun en saa mistään kivaa sohvapöytää. Minulla on pari DIY -ideaa, mutta en ehkä saa materiaaleja niihin, tai saa muuten toteutettua niitä kuten olen suunnitellut, mutta katsotaan ;) Lomalla on kyllä aikaa, miten ihanaa olikin nukkua pitkään ilman herätyskelloa!

Kauniin sisustuksen ei tarvitse välttämättä maksaa mitään!

2 kommenttia:

  1. Jätän mielestäni käyttökelpoiset tavarat roskakatokseen erikseen. Jolleivat ole hävinneet siihen mennessä kun menen roskikselle seuraavan kerran, nostan ne roskalaatikkoon. Isossa taloyhtiössä tavarat ovat kuitenkin tainneet aina löytää ottajan.

    VastaaPoista
  2. Aika monet tekevät juuri noin, mutta ilmeisesti osa ajattelee niin että jos ei saa mitään "vaihdossa", eivät halua antaa tavaroita kenellekään. Vaikka ihan hulluahan se on, jos ne kerran ovat niitä pois heittävälle tarpeettomia. Se on kai jonkinlaista kateutta...? Siksi sellainen kierrätyshylly voisi olla kiva, kun saisi sitten itsekin ottaa jotain tarpeellista tilalle :)

    VastaaPoista

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...