Translate

tiistai 6. helmikuuta 2018

Edullinen sohva löytö

Oli tarkoitus tehdä sohva vertailua ja valita huolella eri vaihtoehdoista paras, mutta päädyinkin ostamaan uuden pika vauhtia, kun näin niin hyvän tarjouksen! Nimittäin välipäivinä huomasin Sotkalla ALE -tuotteissa tummanharmaan kolmen istuttavan sohvan, jollaista olin juuri ajatellutkin. Erä oli rajoitettu, joten pelkäsin jääväni ilman. Siksi päätinkin tarttua heti tarjoukseen!


Meillä on ollut tähän saakka musta tekonahkainen divaanisohva, jonka hankin Jyskistä n. 4 vuotta sitten. Sohva on kestänyt sen mitä on pitänytkin, toki olisin toivonut sen vielä pysyvän kunnossa muutaman vuoden. Ainoa asia joka ei kestänyt, oli tekonahka, kohdassa jossa eniten istutaan. Huomasin että divaani osaa ei meistä kumpikaan käytä, vaan istumme aina ns.sohva osalla. Se kohta sohvasta meni "hukkaan". Koska kyseessä ei ollut vuodesohva, divaanin sisällä ei ollut edes tilaa  sohvatyynyjen tai minkään muunkaan säilytykseen. Siksi päätinkin että seuraava sohva saa olla tavallinen, ei divaanisohva. Toinen asia josta en pitänyt oli se, miltä nahka tuntui. Kesällä siihen liimautui jalat kiinni, ja talvella se taas tuntui kylmältä. Eli kangas sohva oli myös ehdottomasti seuraava valinta. Ja kolmen istuttava, jotta saa jalat suoraksi ja voi ottaa vaikka torkut :)

Harmaa on värinä hillitty ja sopii moneen sisustukseen!
Valintani oli siis Sotkan Game -sohva, kolmen istuttava. Tummanharmaa. Muotoilultaan perus "moderni". En pidä myöskään maalaisromanttisista pyöreistä muodoista esim käsinojissa, eli tämä oli juuri kivan selkeä. Kangas on sileää ja kestävän tuntuista, ihanaa että ei karkeaa ja kutittavaa! Sohva on myös sopivan korkuinen ja tarpeeksi jämäkkä istua, sellaiset joihin uppoaa ja ei pääse ylös on ihan kamalia ;)




Sitten siihen asiaan joka teitä lukijoita tietenkin eniten kiinnostaa, eli sohvan hintaan! Alkuperäinen hinta oli: 599€ ja nyt -58% jäljelle jäi vain uskomattomat: 249€!! Edes Ikeasta ( tai Jyskistä ) ei saa juuri minkään näköistä kunnon sohvaa tuohon hintaan. Lisäksi sain hyvät plussa pisteet :) Useinhan sohvat maksavat tuhansia, eli siinä mielessä tämä ei tietenkään ollut sieltä kalleimmasta päästä, mutta minulle 600 euroakin olisi ollut jo iso raha. Ja käyttöesineitähän nämä ovat, ei kalleinkaan sohva kestä ikuisesti. Eli hyvä ostos kaikin puolin, olen erittäin tyytyväinen!


Divaani osa ei mennyt hukkaan, koska tein siitä ihan uuden huonekalun, yhdistämällä sohvasta toisen päädyn siihen! Enkö olekin ovela 😉 Ruuvit ja reiät osuivat yhteen, joten ei ollut iso operaatio. Tuli aika maskuliininen! Minun piti laittaa divaani myyntiin, koska meillä ei ole tilaa sille, ja ajattelin  saavani heti takaisin sohvaan sijoittamiani rahoja. Mutta kuinka kävikään, tytär ilmoitti että divaania ei saa myydä, hän haluaa sen omaan asuntoonsa! Ainoa ongelma vain on että hänellä ei tule olemaan omaa asuntoa vielä pitkään aikaan, kun opinnotkin ovat kesken ja taloudellisesti ajatellen kannattaa asua kotona. Muistan itse kun muutin omaan kotiin miten järkyttävää oli joutua maksamaan esimerkiksi vessapaperista! :) Eli en todellakaan ole ajamassa häntä mihinkään 💗 Oma asunto ei ole pelkkää sisustus unelmaa, arki iskee vastaan hyvin pian. Lisäksi kotona asuvaa lasta pystyy vähän "valvomaan", joka on hyvä asia 😉 Eihän se huoli lopu sittenkään kun minä olen 60 ja tytär 40, tulen aina hänestä murehtimaan. Se on rakkautta, jonka vain toiset vanhemmat voivat ymmärtää. Tosin riippuu varmaan vanhemman ja lapsen väleistä... Moni voi olla hyvinkin kärkäs ajamaan heti nuoren omilleen, tai vaatii ottamaan osaa vuokrakuluihin. No, kunhan ostaa omat konsertti lippunsa, meikkinsä ja muut sen sellaiset, olen tyytyväinen ;) Sitten kun hän oikeasti muuttaa, ostan varmasti koiran, muuten koti on niin tyhjä että olen ihan hukassa! Myös kaksi selkänojan tyynyä otin talteen. Niitä voi käyttää johonkin Diy -projektiin, esim. parvekkeelle tai mökille, jos tekee vaikka kuormalavoista alustan ja laittaa siihen sitten kesäsohvan...

Sain keinonahkadivaanin ilmaiseksi!
Netissä moni lahjoittaa vielä ihan kelpo kunnossa olevia sohvia ilmaiseksi, lisäksi niitä saa esimerkiksi Kierrätyskeskuksesta edullisesti, mutta käytettyihin sohviin liittyy paljon huolen aiheita. Voit mennä "säästämällä" ojasta allikkoon! Lemmikkieläinten aiheuttamat haju ja allergia haitat, tupakan haju, mahdollisesti homeasunnossa ollut sohva, pahimmassa tapauksessa luteita! Eli ihan kaikessa ei kannata säästää, varsinkin jos seuraamalla tarjouksia ei tarvitse tyytyä kenenkään vanhaan rotiskoon. Nyt meillä on olohuoneessa ihan uusi ja puhdas, ihana sohva tälle vuodelle... ja toivottavasti myös monelle tulevalle vuodelle eteenpäin :) Vaihdoin tyynyihin keväiset Finlaysonin päälliset..

Tule kevät, tule pian!
Valitettavasti en ole saanut postauksilleni tunnusomaista hauskaa tarinaa mistään pitkään aikaan, mitään erityistä ei ole sattunut.... ehkäpä seuraavaan juttuun sitten!

Kivaa helmikuun jatkoa kaikille :)

8 kommenttia:

  1. Kivan näköinen sohva ja divaani hyvä oivallus. Minäkin pelkään luteita vanhoissa huonekaluissa, olen aika arka niitä ostamaan.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi :) Kamala juttu kyllä jos niitä saa kotiinsa, ja kuulemma vaikea päästä eroon!

    VastaaPoista
  3. Kiitos syvästä analyysistä! Sinulla on ollut tuo sohva nyt yli 2 vuotta "kestotestissä". Oletko edelleen tyytyväinen hankintaasi tai onko löytynyt jotain moitittavaa? Nim. katselin juuri äsken itse uusinta Sotkan GAME-sohvatarjousta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei!

      Kyllä voin edelleen suositella! Sohva on pitänyt ryhtinsä, ja on mukava käytössä. Ainoa miinuspuoli on että istuin osien päälliset eivät irtoa pesuun, vain selkänojien päälliset. Minulla tämä ei ole haitannut koska pidän aina fleecevilttiä suojana sohvan istuinosien päällä, joten se on edelleen kuin uusi. Hintaansa nähden oikein hyvä sohva.. ja näin helteilläkin mukavampi kuin nahkasohva joka liimautuu ihoon kiinni :)

      Poista
    2. tää sun sohvas on nykyään yli 600e arvoinen sotkassa

      Poista
  4. Moi! Miten tuo soffa sopii makoiluun? Itellä tällä hetkellä aivan ritsa nahkasoffa ja monta vuotta miettiny uuden ostamista. Tuo game-soffa on kyl hieno, mutt varmaan ostan divaanin ku ei oo semmosta ollu vielä

    VastaaPoista
  5. Itsekin ostan paljon Sotkasta takuuhintaisia tuotteita tai 50 prosentin alennuksella. Hyvin on tavarat kestäneet, en kalliimpia ostaisi. Sotkan sänky nimeltään Diana on esimerkiksi elämäni muhkein sänky, jolla yöunet tulevat varmasti. Ostin 299 eurolla, kun normaalisti hintaa oli 599. Patjan sai kaupanpäälle, tai halvalla neuvoteltua. Sotkassa ei muuten enää ole Plussa-pisteitä, muuttui 2021, mutta muuten kaikki on ennallaan. Samasta syystä en suosi käytettynä hankkimista. Tuote voi näyttää hyvältä, mutta se on saattanut olla esim. homeasunnossa tai asunnossa täynnä luteita. Otan käytettynä korkeintaan sukulaisilta, joiden kodin voin tuntea itse.

    VastaaPoista
  6. Hei!Kiitos kommentistasi😊.Juuri noin itsekin ajattelen, hinta-laatu suhde on tärkeä ja Sotkan tuotteissa se on mielestäni hyvä. Viime aikoina Sotkassa on ollut jopa-60% alennuksia, Black Friday tarjouksissa ym.. eli kannattaa kyllä ajoittaa kodin isommat hankinnat juuri noille päiville niin tekee järkeviä ostoksia. Itse en nyt aikoihin taas tule tarvitsemaan mitään huonekaluja, mutta kun se on taas ajankohtaista katson varmasti myös Sotkan tarjonnan! Rauhaisaa joulunaikaa! 😊

    VastaaPoista

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...