Translate

perjantai 26. tammikuuta 2018

Sisustavatko ihmiset muka koko ajan...

Välillä tulee sisustus bloggaajana sellainen paine, kun ei kertakaikkiaan keksi mitään mistä tekisi postauksen! Pitäisikö koko ajan olla ostamassa jotain, jos ei uutta niin ainakin metsästämässä kirppis löytöjä? Vähintäänkin pitää siis unelmoida aina paremmasta, kauniimmasta ja tyylikkäämmästä kodista ja tehdä sisustus unelmia juttu, eli esitellä tavaroita joita aikoo hankkia, tai haluaisi joskus tulevaisuudessa hankkia... Entäs jos onkin ihan tyytyväinen nykyiseen tilanteeseen? :) Tuntuu että tavarat vaihtuvat kaupoissakin niin tiuhaan että ihan hirvittää miten lyhyelle sesongille niitä valmistetaan ja sitten myydään pois alennuksella, kun tulee taas kerran uusia ihania tavaroita tilalle. Se ei ole kestävää kulutusta :( Kiertelin kauppakeskus Ison Omenan Hennes & Mauritz Home myymälässä viime viikolla, huomaten että kaikki ne lukuisat joulu tuotteet joita olin ihmetellyt ennen joulua, olivatkin jo halvalla poistomyynnissä. Tuotteet jotka oli valmistettu VAIN 2017 joulumarkkinoita varten! Ensi vuonna on taas uudet tuotteet. Turhinta on juuri ostaa sitä pientä tilpehööriä, vaikka se on edullinen ja helppo tapa piristää kotia, koska lopulta huomaat että joulu meni jo, ja nyt tavaroilla ei teekään mitään kokonaiseen vuoteen, kun niissä on lumihiutaleita ja poroja sun muita kuvia jotka eivät sovi kevät ja kesä sisustukseen. Joka vuosi kun ostaa aina uudet joulutavarat, pian niitä on puoli kellaria täynnä! Mutta sitähän kauppiaat juuri haluavat, myydä. Ja kuluttajat haluavat sisustaa sillä mikä on in, pitää pysyä mukana trendeissä ;) Olen ostanut itsekin aiemmin jotain kausituotteita, mutta olen niihin tyytyväinen, enkä osta joka vuosi lisää, tai uusia.

Tämän ostin jouluksi 2016...
Ilmeisesti ei tule kuuloonkaan että myytäisiin monikäyttöisiä esineitä, joita voisi käyttää usealla eri tavalla ja eri tarkoituksiin. Moderni kynttilänjalka, josta saisi kääntämällä sen ylösalaisin eri näköisen, voisi olla esimerkiksi kiva esine, johon ei heti kyllästy. Samoin vaikka matto jossa olisi kaksi erilaista puolta. Niin, silloinhan niin moni ei ostaisi niin usein uutta tavaraa, kauppa ei kävisi. Mutta ympäristö ehkä kiittäisi ja Kierrätyskeskus ei hukkuisi roinaan. Toki välillä pitää shoppailla! On ihanaa esimerkiksi palkita itsensä vihdoin vaikka raskaasta työprojektista, varsinkin jos jonkin esineen ostamista on pitkään jo miettinyt ja vaikka säästänyt siihen. Mutta se ei olekaan jatkuvaa tai impulsiivista shoppailua. En voi uskoa että kaikilla sesongittain myytävillä sisustustuotteilla on edes "tilaus", että ne ovat kuluttajien tarpeita vastaavia, vai mitä mieltä olette viinipullon sulkijasta, jossa on lumiukko hahmo? Tai kynnysmatosta jossa lukee: merry christmas! Tarvitseeko noita oikeasti joku!? Eikö niinkuin ihan normi korkinsulkija ja perus matto käy jouluna..? ;)  KRÄÄSÄÄ, sanon minä! Ehkä jonkinlainen vaihto kampanja olisi kiva. Tuo vanha torkku vilttisi, niin saat uuden puoleen hintaan ja vanhat lähetetään esimerkiksi jonnekin hyväntekeväisyyteen? Useampi hyötyisi. Jotain tuollaisiahan on jo ollut, ja olisi kiva että jatkossa alkaisi olla yhä enemmän!

VINKKI:

Joskus on ihan oikea tarve ostaa jotain. Hyvä esimerkki kierrätyksestä, sekä ostamisesta tarpeeseen, on Ikean kampanja kanta-asiakkaille, jossa on mahdollisuus viedä vanha kattila sinne ja saada alennusta uudesta. Vaikka Ikean tuotteet ovat muutenkin edullisia, saat uudesta -20%. Kampanja on voimassa vain tämän kuun loppuun, eli kiirettä pitää! Itse en tarvitse myöskään kattiloita, mutta ihan vinkkinä, jos teillä lukijoilla tarvetta on, tässä on järkeä.. huippu juttu!


Vaikka blogini on edullisen sisustamisen blogi, syy siihen miksi en halua ostaa mitään, ei ole edes rahapula, vaan se että kotimme ei kaipaa nyt mitään. En halua joka nurkkaa täyteen tavaraa, jota en edes todellisuudessa tarvitse. Lasken kyllä sisustamiseen myös ruoka ja leivonta vinkit, sekä kaikenlaiset hyvinvointia edistävät tavat ja keinot, joita blogissani tulee näkymään yhä enenevissä määrin! Koska monesti sisustajat ovat ns.koti-ihmisiä, kaikki kotiin liittyvä kiinnostaa, ei pelkästään juuri se sisustaminen. Kauniissa kodissa viihtyy, siellä on mukava rentoutua raskaan työpäivän jälkeen, eikä sovi unohtaa esimerkiksi ruoan ja kattauksen kauneutta, ihminen syö myös silmillään!

Arjen parhautta, pizzaperjantai!
Onhan minullakin joitain suunnitelmia ja toiveita, sisustus unelmia.. mutta kun ostan jotain, haluan kaiken lähtevän itsestäni ja edes jonkinlaisesta tarpeesta, siitä että haluan ostaa jotain, eikä siitä että on kevät ( pitää ostaa uutuuksia ), tai että on ALE ( saa halvalla ), tai muillakin on ( joku asia on trendikäs )... Miten paljon kulutustamme ohjaavatkaan mainokset, vaikka emme sitä aina myönnä. Ennen meille jaettiin kotiin mainokset, mutta tämän asunnon kohdalla päätin laittaa tarran: EI MAINOKSIA KIITOS, koska kyllästyin kantamaan niitä kasoittain lehtiroskikseen, koko ajan. Ja kas kummaa, kaikenlaiset heräteostokset ovat kyllä vähentyneet, ja rahaakin säästyy! Ennen aina innostuin kun näin että esimerkiksi Jyskissä on kaikkea 1 -2€ / kpl... vaikka en todellakaan tarvinnut mitään. Samoin joku Hong Kong tavaratalo. Jos menet ostamaan vaikka tiskiaine pullon joka on tarjouksessa eurolla, kyllähän sieltä tarttuu mukaan muutakin. " Voi kun ihania tabletteja, taidan ostaa nämä keittiöön"... jne.. ;)

Ei mainoksia, vähemmän heräteostoksia!
Kun ei ole pitkään aikaan ostanut mitään uutta, ( tai vanhaa ), on ihan mahtava löytää jotain josta todella pitää, ostos tuottaa vielä enemmän iloa 💗 Kuulemiin...!4 kommenttia:

 1. Asiaa!
  Ymmärrän tietenkin, että on mukava esitellä uusia asioita ja tuotteita, mutta totuus on, että jos haluaa toimia kestävästi niin täytyy keksiä muita tapoja kuin jatkuva uudistaminen. Ja usein parasta uudistamista on myös vanhasta luopuminen tai uudelleenjärjestelyt, niistäkin on kiva lukea.

  VastaaPoista
 2. Monen blogin seuraaminen on jäänyt, kun on niin paljon kaupallisuutta ja kulutushysteriaa. Uudistaa voi myös ilman, että ostaa uutta, huonekalujen ja esineiden siirtely, vaihtuvat asetelmat, luonnosta löytää paljon kivaa ilman ostamista jne jne. Mielikuvitus vain on rajana. Itse ostan lähes kaiken käytettynä, pikaiseen tarpeeseen on joskus pakko ostaa uutta (esim. lapselle vaate tms). En osta käytettyä edullisuuden vuoksi vaan periaatteesta, että ostan mieluummin uuden sijasta sellaista minkä joku on jo ostanut. Monen jo olemassa olevan asian voi muuttaa, vaikka maalaamalla. Tervetuloa kurkkaamaan meille romuaarteeni.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja Ikean sijasta vien kattilani vastaaviin keräyksiin iittalan myymälöihin ja vaihdan ne sellaisiin, jotka tehdään Suomessa :)

   Poista
 3. Just näin! Kiitos palautteistanne :) Kiva että muutkin ajattelevat kierrätystä ja pihistelyä sisustuksessa positiivisuuden kautta! Kaupasta on helppo ostaa uutta, rahalla saa, mutta kauniin kodin luominen lähes nollabudejetilla onkin taito! Voimme omalla esimerkillämme näyttää, että itse tehden, kierrättäen, luonnonmateriaaleja hyödyntäen ja käyttäen luovuutta, edullisestikin saa kaikkea kivaa!

  VastaaPoista

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...