Translate

lauantai 27. heinäkuuta 2024

Muistetaan tukea kauppahalleja!


Olin tässä kesällä parin viikon ajan kesätöissä Hakaniemen kauppahallissa ja hämmästyin siitä miten hiljaista siellä oli 😳. Kun suurimmalla osalla ihmisistä on kuitenkin nyt loma-aika ja Helsinkiin tulee turisteja niin Suomen maaseudulta kuin ulkomailtakin, puhumattakaan siitä että itse helsinkiläisillä on monella myös loma ja olisi vihdoin aikaa mennä tutustumaan halliin. 

Voisitko joskus mennä kahville kauppahalliin Espresso Housen tai muiden kahviloiden sijaan...?

Muistan kun oma tyttäreni oli pieni ja asuimme Kalliossa, retki Hakaniemen kauppahalliin mummon kanssa oli aina yksi kesän vakio juttuja 🩷. Hallissa on paljon nähtävää ja on kiva ostaa ainakin herneitä, mansikoita tai jäätelö. Hallit ovat tärkeä osa Helsingin historiaa, Hakaniemen kauppahalli on rakennettu vuonna 1914. Arkkitehti oli Einar Flinckenberg.


Hävettää myöntää että en itsekään ollut käynyt hallissa sen jälkeen kun se avattiin vuonna 2023 ison remontin jälkeen. Muistin hallin värikkäänä, runsaana ja ahtaana jossa hedelmä laatikot levittäytyivät käytävälle saakka kojuista ja katosta roikkui salamipötköjä sekä nakkimakkara ketjuja 😂. Vessat haisivat ja olivat lähes "antiikkisia".. ei enää...



Olin yllättynyt koska halli olikin iso, avara, valoisa ja siisti. Käytävät olivat leveät ja tyylikkäin harmain kivilaatoin laatoitetut. Vessat olivat myös modernit ja puhtaat. Myyntitiskit oli myös uudistettu eikä ruokia ollut enää pitkin käytäviä ja kattoja. Värikästä kyllä oli ☺️ ja kaikkea ihanaa... 




Yläkerrassa on erikoisliikkeitä ja ihana saippuoiden tuoksu. Käsitöitä oli monenlaisia, koruista ja hatuista aina kosmetiikkaan ja sisustus tuotteisiin. Sekä tietysti perinteisiä matkamuistoja turisteille.


Myös ravintoloita on yläkerrassa.. jopa Presidentti Sauli Niinistöllä on siellä oma pöytä. Ja ravintola Kirsikka on avoinna klo.23.00 saakka, joten rauhallinen ja viihtyisä illallinen historiallisessa ympäristössä on mahdollista vielä illallakin ☺️. 



Yksi asia johon kiinnitin huomiota oli se että missään kauppahallissa ei ollut esillä kelloja. Tämä on varmasti ihan tietoinen päätös jolla halutaan kannustaa kiireettömyyteen ja siihen että asiointiin saa käyttää aikaa. Yksi kauppahallissa asioinnin parhaita puolia onkin että siellä oikeasti saa palvelua ja myyjät tykkäävät keskustella kaikesta maan ja taivaan väliltä mitä asiakkaalla vain sattuu mielen päällä olemaan ☺️. 


Ihailin myös miten huolellisia ja omistautuneita puhtaudelle ja laadulle yrittäjät olivat. Moni heistä oli paikalla vielä tunteja hallin sulkeutumisen jälkeen, puhdistaen, järjestäen ja täyttäen tiskejään. Hyvä palvelu asenne ja terve kunnia omasta putiikista oli hienoa nähdä. Tuoreen ja monesti lähiruokaa olevan tuotteen lisäksi käteen jää hyvä mieli 🤗. 


Haastankin kaikki käymään edes kerran nyt kesän tai syksyn aikana kauppahallissa 💪🏼🤗. Kauppatorin halli on tietysti jo sijaintinsakin puolesta paljon suositumpi, Hakaniemi on jäänyt vähemmälle huomiolle. Puhumattakaan Hietalahden kauppahallista, joka erityisesti surettaa minua. Sieltä isäni osti 90 - luvulla herkullisimmat ja tuoreimmat lihat, sekä Italialaiset täytetyt patongit. Voi niitä aikoja! 🩷


PS. Lähellä on myös Vintage UFF sekä Fida.. joten kirppistelyn voi yhdistää samaan reissuun! ☺️👍🏼 Itse löysin tämän paidan 3 eurolla jossa on upeat värit! Kuin abstrakti öljymaalaus 😍 Ja materiaali viileän tuntuista joka ei rypisty ollenkaan, ei ollut materiaali lappua mutta veikkaan että tässä on viskoosia.



Hakaniemen kauppahalli on avoinna ma - la klo.8.00 - 18.00 TERVETULOA! 👍🏼🤗



Olen huippu iloinen että blogini on noussut Blogit.fi sivustolla jo Suomen 8 suosituimmaksi sisustusblogiksi! Ihan mahtavaa 🩷 Kiitos siitä teille lukijoille! 🙏☺️. Mukavaa viikonloppua! T. Kristiina 



4 kommenttia:

  1. Kauppahalleissa tulee käytyä ihan liian harvoin.. Oulussa asuessa tykkäsin käydä kiertelemässä, mutta pitkä remontti katkaisi sen ja sitten muualle muutettuani en ole osannut kaivatakaan.

    Pitääkin käydä pyörähtämässä pitkästä aikaa jossain kauppahallissa, kiitos muistutuksesta!

    VastaaPoista
  2. Olen käynyt muutaman kerran Hakaniemen hallissa remontin jälkeen, usein näin kesällä tulee kuitenkin jäätyä ulos torille kahville. Mielestäni hallin hinnat ovat sen verran korkeat, että ei siellä kovin usein ole varaa tehdä ostoksia. Mutta mukava tunnelma toki houkuttelee kiertelemään ja katselemaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sepä se, hinnat ovat korkeat mutta jos kerran vuodessa käy niin silloin voi jotain mukavaa ostaa menemättä vararikkoon ☺️ ja tosiaan halusin tuon kulttuuri historian nostaa esille, että jos on lapsia, tai lastenlapsia niin heille tuo on ihan oma kokemuksensa 👍🏼

      Poista
    2. Totta.. nuo ovatkin ihan erityisiä paikkoja, harva varmasti pääasiallisena ostospaikkana käyttää pelkästään kauppahallia. Kerran kesässä on mukavaa poiketa ja uskoisin myös että sieltä saa huippu hyvän joulukinkun sekä lohet joulu pöytään ☺️👍🏼

      Poista

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...