Translate

lauantai 21. lokakuuta 2023

Hävikki jälkiruoka - Banaani kakku

Tuntuuko sinustakin että kaupassa banaanit ovat aina vihreitä, mutta kun tuot ne kotiin, niin vaikka kuinka vähän ostat, ne ovat heti pilkullisia ja mustia ja osa päätyy biojätteeseen? Minulla kypsiä banaaneja kuluu smoothien tekoon, mutta perjantaina teki mieli jotain makeaa, jolloin sainkin päähäni vanhan kunnon herkun... banaanikakun! 😋



Se on hyvin helppo ja edullinen tehdä, raaka-aineet löytyvät monelta valmiiksi kotoa. Tähän taikinamäärään riittää leipä vuoka ( tai murekevuoka ). Reseptiä voi myös varioida miten haluaa, taikinaan voi lisätä esimerkiksi liotettuja taateleita, rusinoita, suklaarouhetta, pähkinöitä tai melkeinpä mitä keksii laittaa. Tässä resepti jota itse käytin: 

BANAANI KAKKU 

2 kypsää banaania
1 kananmuna
2dl sokeria
3,5dl vehnäjauhoja 
3/4dl sulatettua voita
1tl soodaa ( tai leivinjauhetta )
0,5tl kanelia
0,5tl inkivääriä 
1tl vanilliinisokeria 
Ripaus suolaa 

Aloita laittamalla voi sulamaan kattilaan pienelle lämmöllä. Kun voi on sulanut muussaa banaanit haarukalla lautasen tai leikkuulaudan päällä. Laita banaanit ja hieman jäähtynyt voisula kulhoon. Lisää kananmuna, sokeri, sooda sekä vehnäjauho ja kaikki mausteet. Sekoita koko massa puuhaarukalla ja kaada voideltuun vuokaan. Itse en edes korppujauhottanut vuokaa, kakku irtosi hyvin ilmankin. Paista 175 astetta tunnin ajan uunin keskitasolla. 


Kakku on ihanan mehevää ja se säilyy kosteana ja vain paranee seuraavaa päivää kohden kun säilytät sen jääkaapissa kelmuun käärittynä. Loistava idea myös joulupöytään tai viemiseksi kun menet kylään joulunpyhinä sukulaisille. Ja pakasteessa tämä pitää huolen siitä että jos itse saat yllätysvieraita sinulla on aina tarjottavaa! Sanotaan EI ruoka hävikille! 💪🏽


BON APPETIT! Kakkua voit syödä sellaisenaan tai tarjota esimerkiksi vaniljakastikkeen tai jäätelön kera. T. Kristiina 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...