Se on hyvin helppo ja edullinen tehdä, raaka-aineet löytyvät monelta valmiiksi kotoa. Tähän taikinamäärään riittää leipä vuoka ( tai murekevuoka ). Reseptiä voi myös varioida miten haluaa, taikinaan voi lisätä esimerkiksi liotettuja taateleita, rusinoita, suklaarouhetta, pähkinöitä tai melkeinpä mitä keksii laittaa. Tässä resepti jota itse käytin:
BANAANI KAKKU
2 kypsää banaania
1 kananmuna
1dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl sulatettua voita
1tl soodaa ( tai leivinjauhetta )
0,5tl kanelia
0,5tl inkivääriä
1tl vanilliinisokeria
Ripaus suolaa
Aloita laittamalla voi sulamaan kattilaan pienelle lämmöllä. Kun voi on sulanut muussaa banaanit haarukalla lautasen tai leikkuulaudan päällä. Laita banaanit ja hieman jäähtynyt voisula kulhoon. Lisää kananmuna, sokeri, sooda sekä vehnäjauho ja kaikki mausteet. Sekoita koko massa puuhaarukalla ja kaada voideltuun vuokaan. Itse en edes korppujauhottanut vuokaa, kakku irtosi hyvin ilmankin. Paista 175 astetta tunnin ajan uunin keskitasolla.
Kakku on ihanan mehevää ja se säilyy kosteana ja vain paranee seuraavaa päivää kohden kun säilytät sen jääkaapissa kelmuun käärittynä. Loistava idea myös joulupöytään tai viemiseksi kun menet kylään joulunpyhinä sukulaisille. Ja pakasteessa tämä pitää huolen siitä että jos itse saat yllätysvieraita sinulla on aina tarjottavaa! Sanotaan EI ruoka hävikille! 💪🏽
BON APPETIT! Kakkua voit syödä sellaisenaan tai tarjota esimerkiksi vaniljakastikkeen tai jäätelön kera. T. Kristiina
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...