Translate

perjantai 29. syyskuuta 2023

Keittiön uusi työtaso ja astianpesukoneen asennus

Minulla ei ole tässä asunnossa ollut koskaan astianpesukonetta, eikä edellisilläkään asukkailla ole ollut, joten sain päähäni että haluan sellaisen. Olen ihan kypsä käsin tiskaamiseen! 

Keittiö nyt

Joten tilasin kapean nätin rosterisen koneen tarjouksesta ja ajattelin että mikäs siinä, varmaan pikku juttu asentaa se, mutta operaatio vaatikin enemmän muutoksia kuin oletin 😳. Tästä tuli varsinainen show! Ja tässä tulikin avain sana, joka tätä remonttia siivitti. OLETIN. Ei pitäisi ikinä ryhtyä mihinkään omin päin, ilman ottamatta ensin selvää asioista tai vielä mieluummin kysymällä asiantuntijalta. Sama kuin ostaisi osakkeita tietämättä mitään sijoittamisesta! Oletin siis että riittää kun ostan vain hanan jossa on astianpesukone liitäntä ja putkimies tulee ja vaihtaa sen vanhan hanan tilalle. Ehkä tarvitsee joku lisäkappale laittaa. Lisäksi oletin että pesukoneen voi laittaa vanhan allaskaapin alle purkamalla pätkän kaappia pois. Mutta.... 

Vanha tiskiallas taso

Taso jonka ostin turhaan..

Kävikin ilmi että kaapin alla menee lattialla vesiputkia, joiden päälle ei voinut konetta laittaa, ja että hana jonka olin ostanut käytettynä Tori.fi sivustolta oli kuulemma ihan liian vanha joka on jäänyt jälkeen kehityksestä ja hankala asentaa, en tiennyt että uusissa hanoissa vesiletkut ovat sellaiset joustavat. Kaiken huipuksi myös Tori.fi sivulta hankkimani käytetty keittiötaso oli epäsopiva 😫. Ainoa hankkimani tavara joka oli käyttökelpoinen oli siinä kiinni ollut tiskiallas ja putket. Voi hemmetin hemmetti! Kyllä taas tunsin itseni tyhmäksi. Uskon että varmaankin minulla todennäköisesti oleva diagnosoimaton Add aiheuttaa sitä että teen välillä impulsiivisia päätöksiä miettimättä niitä loppuun asti. 


No.. ei kun alusta asti uudelleen suunnittelemaan. Mittasimme putkimiehen kanssa tarkan mitan uudelle keittiötasolle ja hän näytti netistä minulle hanan joka olisi sopiva. Se ei ollut ulkonäön puolesta sellainen jonka olisin halunnut, olin unelmoinut matta mustasta modernista hanasta, mutta koska tämä on vanha asunto jossa keittiön yläkaapit ovat matalalla ja uusissa hanoissa oli kaikissa korkea juoksuputki, sellainen ei olisi mahtunut kaapin alle joten jouduin ostamaan vanhan mallisen. Tai siis tällaisen perusmallin.


Kävin ostamassa hanan Puuilosta ja työtason Bauhausista. Tässäkin olin impulsiivinen, koska suunnitelmassani luki tammi melamiinilevy, mutta... kun pääsin paikan päälle ja en tiennyt levyjen hintoja, iskinkin silmäni harmaata marmoria muistuttavaan melamiini levyyn. Halusin sitä. Se oli tietenkin koko Bauhausin valikoiman kallein levy! 🤣 Mutta ajattelin että kun nyt kerran tehdään, niin tehdään kunnolla ja otin sitä. Siihen sahattiin aukko tiskialtaalle paikan päällä joka on todella hyvä palvelu heiltä. Eikä sahaus ollut kallista. 


Sitten oli taas aika soittaa uudelleen putkimiehelle ja toivoa parasta. Onneksi tällä kertaa kaikki meni hyvin ja työnjälki oli siistiä.. Olen tyytyväinen 😌. Sain myös myytyä Tori.fi sivulla miltei kaikki turhaa ostamani Tarvikkeet, eli loppu hyvin, kaikki hyvin.



Näinpä sain kuin sainkin lopulta upean uuden työtason ja modernin tiskikoneen ❤️🤗. Omaan asuntoon sijoittaminen kannattaa aina ja jos vaikka joskus vuokraan tämän ulkopuoliselle vuokralaiselle, vaikuttaa varustetaso myös siihen kuinka korkeaa vuokraa voin pyytää. Lisäksi nyt sain sysäyksen taas jatkaa muutenkin asuntoni remonttia. Katsotaan mitä kohtaa kämpästä ryhdyn uudistamaan seuraavaksi! 😊

Kiitos poikkeamisesta blogiini ja oikein hyvää viikonloppua sinulle! T.Kristiina 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...