Translate

lauantai 27. marraskuuta 2021

Joulu ja ostohysteria ei innosta

Tänään avattiin Helsingissä Tuomaan markkinat Kauppatorilla. Uskomatonta miten pitkällä tämä vuosi on ja miten lähellä joulu on! 😱 Luntahan täällä etelässä ei ole, joten ainoa "merkki" siitä että on tämä vuodenaika, oli kirpeä pakkanen joka tänään sai tarttumaan pipoon ja hanskoihin. Tuntuu että olen joka vuosi aina vaan myöhäisemmässä ja myöhäisemmässä kodin joulusisustuksen kanssa. En ole laittanut vielä mitään joulukoristeita enkä valoja, kynttilöitä olen kyllä polttanut. Mutta tuntuu että pitäisi tehdä jo kaikenlaista jouluun liittyvää, ainakin näin sisustusbloggaajana 😔. Joka  puolella on jo myynnissä koristeita sekä muuta jouluaiheista tavaraa kotiin. Instagram ja Facebook täyttyvät ihmisten jouluisista kuvista joissa on jo vaikka mitä upeita piparkakkulinnoja tai itse tehtyjä hilloja ja toffeeta näteissä lasipurkeissa. Vähintään pitäisi askarrella kranssi, henkaritähti tai jouluovi...  Niin, mutta kun ei innosta. Jotenkin tänä vuonna tuntuu että voisin skipata koko joulun. 


Myös tämä Black Friday hössötys tulee jo korvista 😖. OSTA, OSTA, OSTA, OSTA!! Ennen se oli vain perjantaina, nykyään monella yrityksellä Black Friday onkin Black Week, laajennettu koko viikon kestäväksi hulabalooksi. Radion ja tv:n joka toinen mainos koskee Black Fridayta, entä ihmiset joilla ei ole rahaa? Jotka juuri ja juuri selviävät kuukauden menoista hengissä? Kävin perjantaina ostamassa vain tiskiharjan Sellon Normal myymälästä ja tuli se sama tunne kuin monena vuonna aiemminkin, haluan pois! Ihmisten määrä, hälinä, kuumuus, ostohysteria, krääsä jota kukaan ei oikeasti tarvitse, ainoa syy minkä keksin siihen miksi pitäisi ostaa kaikkea on että Koronan vuoksi moni yritys on ollut vaikeuksissa ja heitä pitäisi tukea, mutta miksi silti ostaa turhaan, vain siksi että joku tavara on tarjouksessa? Tavaraa saa aina, ei se lopu kesken ja jos ostat vaikka uudet keittiön tuolit kerran 5 vuodessa, loppujen lopuksi hinta ei ole se ainoa kriteeri millä teet ostopäätöksen, vaan myös laatu ja kestävyys. Halpa voi tulla lopulta kalliiksi. Ja jos mitään ei tarvitse ja ostaa silti "koska säästää", niin tuhlaamistahan se silti on eikä säästämistä? 


Mitä tapahtui perinteille, kuten että ennen kuusi tuotiin tupaan aattoaamuna ja lapset koristelivat sen? Jos joku tavara oli rikki, niin sitten vasta hankittiin uusi? Nyt hankitaan uutta koska "pitää olla uusin versio" tai "tekee mieli shoppailla jotain". Ei siksi että vanha ei toimisi tai siinä olisi jotain muuta vikaa. Toki osa näin vielä tekeekin ja olihan samana päivänä myös "älä osta mitään päivä". Tuntuu vain että joka vuosi joulu vain kaupallistuu ja aikaistuu lisää ja lisää, joulukalenteritkin ovat nykyään jo satasien arvoisia elämyksiä, on jo vähän noloa sanoa ostaneensa euron suklaakalenterin... itse tyydyn kirkon maksuttomaan kuvakalenteriin jossa on jokin mietelause jokaiselle päivälle 😊. Sitä odotan joka vuosi.


Tiskiharja jonka ostin on puinen, siksi että haluan välttää jatkossa muovia ja muutenkin se on kauniimpi sisustuksellisesti kuin muoviharja, ne ovat aina niin räikeän värisiäkin. Ei ole ollut edes varaa mihinkään Black Friday houkutuksiin. Rahani ja aikani ovat nimittäin viime aikoina menneet keittiöremonttiin, siksi on tullut taukoa bloggaamisestakin. Esittelen koko keittiöni rempan ihan pian, jonka yhteydessä myös kerron lisää tiskiharjasta ja muusta keittiön sisustuksesta. Olen siis kuluttanut koko marraskuun hioen ja maalaten keittiön kaappeja, opettelin myös käyttämään poraa, ei ole ennen tarvinnut, nyt osaan! 💗. Remontointi on hyvä harrastus, koko ilta töiden jälkeen kuluu kuin siivillä ja työmurheet unohtuu 😁. 

Kellertävä puu, nuppi vetimet ja "peruskaakelit"... uudistin ne kaikki!

Tosiaan seuraavassa jutussa enemmän keittiöstä, mitä uudistin, miten, mistä hankin tarvikkeet ja mitä ne maksoivat. Runsaine kuvineen tietenkin! Onneksi remppa alkaa nyt olla valmis, jospa sitten saan haettua joulukoristeetkin kellarista ja jaksan laittaa jotain somistetta kotiin. Mukavaa viikonlopun jatkoa, pysykää terveinä! 💗 Näen muuten tuossa viimeisessä jääkuvassa naisen kasvot keskellä, jolla on silmät kiinni. Näkeekö joku muu? Ehkä hän on lumikuningatar 👸













2 kommenttia:

  1. Jään innolla odottamaan keittiörempan lopputulosta. Ja niin totta; tuo OSTA OSTA OSTA mania on tänä vuonna tuntunut ihan erityisen ärsyttävän päällekäyvälle. Mokomakin black friday.. siinä maltillisemmallakin kuluttajalla hiipii helposti FOMO-fiilis, saatikka niillä joilla kuluttaminen ja rahan käyttö muutenkin lähtee helposti laukalle.

    VastaaPoista
  2. Hei! Kiitos kommentista 😊.Ensi viikolla varmaankin saan keittiöjutun julkaistua.Lopullisestihan se ei ole vieläkään valmis ( mm.liesituuletin puuttuu ), mutta esittelen mitä olen tehnyt tähän mennessä. On huima ero lähtötilanteessa ja lookissa nyt! 😍👍

    VastaaPoista

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...