Translate

torstai 21. lokakuuta 2021

Makuuhuoneen struktuuri seinä

No nyt, vihdoin eka remontti juttu uudesta asunnostani! 😀 Mietin että mitä teen makuuhuoneen seinälleni, joka paljastuikin tapetin alta varsinaiseksi perunapelloksi 😞. Se oli siis tapetoitu kangastapetilla joka oli kyllä ihan siisti mutta en pitänyt siitä, se oli nuhjuinen ja "ei minkään värinen", lähinnä kellertävä. En tiennyt että alla oli tosi paljon vanhoja paikkausjälkiä ja muita epätasaisuuksia. Pelästyin ensin että koko seinä pitää tasoittaa kauttaaltaan, eikä uudelleen tapetointikaan kiinnostanut, ( seinä on nimittäin myös iso ja osa siitä jää vaatekaapin yläpuolelle ), mutta sitten keksin idean! 😃. Peitin suurimmat naulanreiät ja muut epätasaisuudet.. ja... tadaa:


Eikös sanota että sitä mitä ei voi peittää, pitää korostaa? 😊 Päätin tehdä siitä ns."struktuuriseinän", eli tehdä siihen epäsymmetrisiä ja vapaalla kädellä muotoiltuja kuvioita, jolloin elävässä pinnassa pienet epätasaisuudet eivät niin haittaisi. 

Kangastapetin kuosi

LähtötilanneTapetti on poissa ja kolot paikattu

Hankin Tikkurilan Hienon struktuurimaalin K-raudasta, hinta oli kyllä suolainen, onneksi purkki juuri ja juuri riitti koko seinään. Maali siis levitettiin ensin telalla ja sitten samantien muotoiltiin. Keksin ihan oman metodin kuviointien tekoon, rypistetty leivinpaperi pallo! Sillä painelin seinää ja hyvin toimi! 😁. Maali on nimittäin paksumpaa kuin normaali maali ja jämähtää aika äkkiä. Etenin siis seinää eteenpäin yksi osio kerrallaan ja painelin kuviot samantien. Kun koko seinä oli valmis ja tämä kerros oli kuiva, vuorossa oli varsinainen maalaus. Sen tein Rustan harmaalla, hieman vihreään taittuvalla Soft Shadow sävyisellä maalilla. 


Sen jälkeen seinä maalattiin vielä hopean sävyisellä Taika Stardust efektilasyyrillä, joka tuo myös pintaan elävyyttä ja erottuu varsinkin valon ja valaistuksen osuessa siihen. Maalissa on kimalteita.Yöpöytä on sama Ikean Hemnes kuin ennenkin. Marmorilamppu on Tori.fi löytö, sain itse asiassa kaksi lamppua yhteensä 8 eurolla, toinen meni toistaiseksi kaappiin jemmaan. Huippulöytö! Marmoria olevat tuikut ovat myös kierrätyslöytö, ne on ostettu Lommilan Akseli kirppikseltä, pienempi oli 2€ ja isompi 3€ 😊Vaaleanpunaista turkista olevat tyynyt ovat Jyskistä: 7,50€ / kpl. Marimekko tyynynpäällinen on aiemmin Kierrätyskeskuksesta tehty löytö: 3€. Lattialla on pehmeä luonnonvalkoinen nukkamatto, joka on sama kuin ennenkin, se oli edellisessä asunnossa olohuoneessa. Vehreyttä tuo huonekumipuu, jonka hankin nurkkaan, se on toistaiseksi niin pieni että tarvitsi jakkaran alleen, jos se kasvaa isoksi siirrän sen lattialle. 


Olen niin iloinen että sain viimein tuon seinän valmiiksi, se oli jo viedä koko iloni remontointiin! 😔 Huoneesta tuli rauhallinen ja seesteinen, nukun varmasti hyvin tuolla 💗. Rakastan noita vaatekaappien yläpuolella olevia lasiosia, joiden ansiosta valo kulkee asunnon läpi ( tämä on läpitalon asunto ). On ihana herätä viikonloppuaamuisin lempeään auringonvaloon joka alkaa nousta olohuoneen puolelta 😍. Seuraavaksi alan laittaa keittiötä ja olohuoneen esittelykin on vielä tekemättä, eli pikkuhiljaa tämä tästä etenee. 


Hauska juttu tällä kertaa liittyy yhteen netissä olevaan videoon. Katsoin nimittäin You Tubesta Tikkurilan ohjevideoita seinän maalaukseen tuolla Stardustilla, enkä meinannut pystyä pitämään pokkaa kun siihen on värvätty jostain niin pesunkestävä brittimies selostamaan että ei todellakaan ole kyse jostain suomalaisesta miehestä joka vain selostaa vaiheet englanniksi 😅. Aksentti on niin korviin pistävä että kuulostaa ihan hassulta tuo "Taika stardust" huh..huh! 😂. Sitä en osaa sanoa mistäpäin englantia hän on mahdollisesti kotoisin, mutta kyllä vääntää ja kääntää..! Kuunnelkaapa huviksenne!😁

Toivottavasti sait inspiraatiota omaan remonttiin tai makuuhuoneen sisustukseen, minä nimesin tuon "kuuseinäksi", kun sen pinta muistuttaa vähän kuun pintaa. Michael Jacksonilla oli "Moonwalk", mutta minulla onkin "moonwall"! 😁 Heippa seuraavaan kertaan! 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...