Translate

perjantai 29. tammikuuta 2021

Onko sinun kodissasi vain yhtä tyyliä?

Minulla on sisustajana sellainen "ongelma", että pidän tosi monista eri tyyleistä. Kun katson ympärilleni kotona, niin jopa yhdessä ja samassa huoneessa saattaa olla monia eri tyylejä! Esimerkiksi olohuoneessani on boho -tyyliä lampun, seinävaatteen ja aurinkopeilin muodossa, kahvipurkit taas ovat hyvin värikästä ja retroa kun loput taas klassista ja modernia tyyliä. Onko kotini sitten ihan sekametelisoppa? On kai, mutta jotenkin kaikki kuitenkin sopii yhteen 😂. Vältän liiallisia kuvioita ja monia eri värejä. Yritän juurikin katsoa että kaikki sopii yhteen ja jos hankin jotain, katson että se täydentää jo olemassa olevia tavaroita. Jos väriä olisi joka puolella liikaa niin kahvipurkit eivät erottuisikaan niin hyvin ja toisaalta taas vaikka ne pirteitä ovatkin, en pidä esimerkiksi 70 -luvun tyylistä niin paljoa että haluaisin koko kodistani sen tyylisen. Nyt kun ne ovat omassa hyllyssään siististi, eivätkä ympäri asuntoa, hylly on juuri kiva väripilkku, kun muuten kaikkialla on niin vaaleaa ja neutraalia. 

Vanha kuva, kokoelma on kasvanut paljon tästä..

Olen kyllä eniten tykästynyt vaaleisiin sävyihin, joten siinä mielessä on helppo hankkia uusiakin sisustus esineitä kun tietää niiden sopivan yhteen edellisten kanssa. Vierastan myös luonnostaan isoja ja räikeitä kuvioita, ne tekevät minusta levottoman. Myös se että tyylini ei ole rajattu pilkun tarkasti, tuo tiettyä vapautta. Vaikeampi olisi yhdistää uusia tavaroita johonkin tosi selkeästi määriteltyyn sisustus tyyliin, kuten vaikkapa industrial tai vanhoista kartanoista tuttu rokokoo tyyli. 


On kyllä olemassa tyylejä joita minulta ei taatusti löydy, eikä tule koskaan löytymäänkään! Niitä ovat mm. etninen eli itämainen tyyli. Kirkkaat värit, persialaismatot, messinkiset kannut ja puu elefantit. 
Räikeän kirjava ja värikäs retro. Eli muovisia astioita ja hassuja huonekaluja ja lamppuja. Sekä englantilainen, liian maalaisromanttinen tyyli, jossa on paljon röyhelöitä, kaikenmaailman pieniä posliinisia koriste-esineitä ja vaaseja, teekannuja, kukkakuvioisia kahvikuppeja tasseineen jne... ei kiitos! Noita minäkään en sentään metsästä kirpputorilta 😂 Kuulemma nuo vanhat kahviastiastot ovat kyllä tulossa takaisin muotiin ja moni keräilee esimerkiksi Arabian vanhoja pikku kuppeja. Ovathan ne kyllä söpöjä, mutta joo... eihän sitä nyt kaikkea voi kerätä, muuten hukkuu tavaraan. ¨Minulla oli tätä Myrna -sarjaa, mutta lahjoitin ne viime muutossa pois, koska niiden reunakultaukset olivat niin kuluneita. Ei olisi ollut keräilyarvoa, enkä juurikaan käyttänyt niitä oikeasti, paitsi kun jäin kesälomalle kolme vuotta sitten ja halusin juhlistaa sitä ja leivoin kakun. Tuo suklaa-vadelmakakku oli muuten suussa sulavaa! Täytteessä oli mascarponea ja vadelmasosetta 😜 Täytyy leipoa uudelleen joku viikonloppu vaikka. 


Joissakin Facebookin sisustus ryhmissä on todella tarkkaan rajattu tyyli, kuten "moderni skandinaavinen tyyli" tai "boho tyyli". Onkin välillä vaikeaa määritellä voinko jakaa sinne blogijuttuni, kun samassa kuvassa ja samassa jutussa minulla on monta eri tyyliä, mutta silti vaikka sohvani menee taas täysin tuohon skandinaaviseen tyyliin ja makrame sekä aurinkopeili taas bohoon. Kotini ei ole pelkästään mitään yhtä tyyliä. Siksi onkin vaikea vastata kun joku välillä kysyy että: "mitä tyyliä sun koti edustaa?" Jaa... tuota... 😁 persoonallinen, kierrätyshenkinen, vaalea ja selkeä. Mutta ei kuitenkaan minimalistinen, kyllä minulta tavaraa löytyy. Seuraavissa kuvissa pari niistä lukuisista Diy -jutuista joita on tullut tehtyä vuosien varrella. Suuri metsätaulu yllättävästä materiaalista, suihkuverhosta sekä itse tehty huonetuoksu, johon laitoin Patchuli -aromia, alkoholia sekä vettä. Tuli hyvä tuoksu! Jutut molemmista kuvineen ja ohjeineen löytyvät täältä blogista edelleen 😉

Tämä taulu nähtiin Kotivinkki lehdenkin sivuilla.. Onko sinun kodissasi vain yhtä tyyliä? Miten olet päätynyt juuri siihen tyyliin? Vannotko jonkun tuotemerkin kuten Riviera Maisonin tai Marimekon nimeen? Mitä tyyliä et voi sietää? Onko mielestäsi monia eri tyylejä yhdistävä koti mauton vai päinvastoin persoonallinen ja kiehtova? Nämä ovat mielenkiintosia juttuja.. Usein koti kuvastaa asujaansa, näkyvillä on esimerkiksi harrastukseen tai työhön liittyviä esineitä ja "vihjeitä". Pitää paikkansa minun kohdallanikin. Olen luova ja tykkään näperrellä kaikenlaista. Olen herkkä ja aistillinen, nautin materiaalien tunnusta iholla, kukkien tai hyvän saippuan tuoksusta. Olen herkkusuu, tykkään leipoa ja nauttia punaviinistä sekä hyvästä ruoasta. Ja rakastan kahvia! Haluan että koti on levollinen, turvallinen ja selkeä, paikka jossa on hyvä olla. Koti on elämistä varten! Olisi kauheaa elää jossain tilassa joka olisi vaikka liian "hieno". Design huonekaluja ja kalliita kodinkoneita, pelkäisin koko ajan sotkevani tai rikkovani jotain 😂 

Maljakko, peili ja tabletti ovat itse tuunattuja! 

Makuuhuoneen toinen osa, part 2 on edelleen työn alla. Tämä juttu tuli nyt tähän väliin, minun on pitänyt julkaista tämä jo aikaa sitten, mutta nyt vasta sain kasaan "mitä haluan sanoa". Aina ei ole fiilistä kirjoittaa... toisaalta viime aikoina on ollut niin paljon minua kuohuttaneita uutisia, kuten koulukiusaaminen, joista olisin todellakin halunnut kirjoittaa, mutta ne taas eivät oikein istu tähän sisustus kategoriaan. Hauskaa juttuakaan ei valitettavasti nyt ole, ehkä sitten taas ensi kerralla. Hyvää talven jatkoa kaikille ( tulisi jo kevät )... 😜 t. Kristiina 💗

2 kommenttia:

  1. Oi,onpa sinulla kertynyt huikean valtaisa kokoelma noita ihania kahvipurkkeja. Ihanat tulppaanit,itse ostan myös valkoisia tulppaaneja. En myöskään pidä räikeistä väreistä sisustuksessa,nyt uutena värinä on tullut harmaa. Muutoin valkoinen,musta ja puu. Oikeen mukavaa viikonloppua sinulle. PS.Tulisi kevät jo,itse tänään postauksessani ajatukset olivat jo kesässä.

    VastaaPoista
  2. Kiitos samoin, hyvää viikonloppua:)! En ole todellakaan talvi-ihminen, mutta ensi kuun tässä joutuu varmaan vielä kärvistelemään. Tällaista talvea ei ole ollutkaan aikoihin ja totesin että eihän mulla ole edes ainuttakaan kunnon villapaitaa tai pitkiä kalsareita, ei ole tarvinnut. Kävin blogissasi vastavierailulla, siellä oli paljon hyviä ideoita,esimerkiksi mustaksi maalattu lavapöytä lasikannella, tosi hieno! :)

    VastaaPoista

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...