Translate

keskiviikko 18. marraskuuta 2020

Miksi sisustan ja pidän sisustusblogia?

On kysymys jota välillä kysyn itseltäni. Onpa joku läheisenikin joskus ihmetellyt samaa sekä kysynyt miten jaksan pitää blogia ja pitäisikö moiset "hömpötykset" unohtaa.. Ei. En ole lopettamassa, enkä varsinkaan aio lopettaa sisustamista vaikka blogi joskus jostain syystä jäisikin. Uskon että vaikka olisin vanhainkodissa sitten joskus tulevaisuudessa ja saisin valita huoneeseeni oman torkkupeiton, minulle ei olisi sama minkä värinen se on. Sisustan niin kauan kuin elän! 💪


Sisustaminen on ympäristöstään välittämistä. Jotkut ovat muutenkin herkempiä ärsykkeille, kuvioille, väreille, materiaaleille ja valolle. Minua häiritsee kovin juuri tuollaiset asiat. Esimerkiksi unta voi olla vaikea saada liian valoisassa huoneessa, poski tyynyliinaa vasten joka on karhea tai kahisevaa materiaalia. Ja joku toinen ei välittäisi, vaan nukkuisi kuin tukki! 😂 Jopa kun valitsen tiskirättejä kaupassa, en halua valita mitään räikeitä keltaisia tai limenvihreitä, kun ne eivät sovi sisustukseen ja rikkovat harmonian. Löysin viimein myös kauniin juuresharjan, tätä kehtaa pitää esillä 😊 olen inhonnut niitä muovisia rumiluksia... 


Saiturinpörssi, vain: 2,50€!

Olen huomannut netin keskustelupalstoja seuranneena että sisustukseen liittyvissä keskusteluissa nousee usein esiin saman tyylinen ajattelu, että "kyllähän sitä sisustaisi jos olisi rahaa". Tarkoittaako tämä sitten sitä että ihmiset mieltävät lähinnä vain kalliit merkkituotteet "sisustamiseksi"? Eikö Tokmannilta kauniin astiaston ja pöytäliinan ostaminenkin ole ihan yhtä lailla sisustamista? Tai jos kokoaa asunnon sisustuksen itse tuunaamistaan tavaroista sekä kierrätys löydöistä? Tätä olen itse yrittänyt ajaa läpi, että vaikka olisit työtön, voit sisustaa kauniisti! Ei siihen tarvitse pistää isoja rahoja ja ostaa niitä kalliita merkkituotteita! Toinen tyypillinen kommentti saattaa olla ( tai siis ennen oli ) kun puhuttiin upeasta sisustuksesta, että "niiden koti on kuin sisustuslehdestä". Eli jos jollain on upea koti, sen täytyy näyttää tietynlaiselta, siinä pitää näkyä yhtenäisiä piirteitä jotka liittyvät trendeihin ja tilaan, väreihin ja muotoiluun. Onneksi nykyään myös sisustuslehtien juttuihin pääsee esittelyyn ihan tavallisia koteja joissa kiva sisustus, eikä enää vain niitä "Alvar Aalto" -koteja. Se musta-valkoinen pelkistetty linja ei ole enää aikoihin ollut se ainoa oikea "upean kodin resepti". Seuraava kuva on vuoden 2019 Habitare messuilta, jossa esimerkiksi Arabian vanha Ruska astiasto oli nostettu esiin trendikkäänä. 

Keramiikka ja luonnonmateriaalit sekä kierrätys ovat nousseet takaisin suosioon

Sisustamiseni ei siis juonna juurtaan siitä että lapsuuden kotini olisi ollut mitenkään erityisen hieno tai erityisesti sisustettu. En myöskään ole sisustus alalla, enkä aina ole sisustanut. Kun muutin omaan kotiini otin mitä perheeltä mukaani sain ja mitä ilmaiseksi tai hyvin edullisesti löysin. Sohvan ostin uutena. Muistan vieläkin, se oli luonnonvalkoinen kangas sohva jossa oli kukkakuviota.. 😁 Hyvin trendikäs 90 -luvulla! Kun oma lapseni oli pieni, en yksinkertaisesti ehtinyt edes miettiä sisustamista. Kuten olen aiemminkin kertonut sellaisessa kysymys ja vastaus postauksessa, innostuin toden teolla sisustamisesta vasta avopuolisoni kuoltua vuonna 2008, kun asuntomme oli pakko myydä pois mahdollisimman pian perinnönjaon vuoksi. Stailasin sen itse ja se meni kaupaksi ensiesittelyllä, vaikka putkiremonttikin oli tulossa! Silloin innostuin, että "hei, mä osaan tehdä kaunista yhdistelemällä asioita ja tekemällä itse". Unelmieni työ olisi sisustusstailaaja, mutta nimenomaan tähän työhön ei oikein ole koulutusta, eikä kyllä työpaikkojakaan.... Kiinteistönvälittäjä olisi toinen työ mitä olen joskus ajatellut, mutta kuulemma työtunnit venyvät, kaikki viikonloput menevät töissä ja kilpailu asunnoista on kovaa.

Minulla on tämä kirja. Stailaus vaikuttaa asunnon myyntiin!

Uskon että jotkut sisustavat myös ulkoisen arvostuksen takia, esimerkiksi jotta ystävät, sukulaiset ja muut vieraat näkevät "miten hyvin menee" tai miten hyvä maku asukkaalla on. Varsinkin julkkiksilla koti tuntuu olevan kovin tärkeä "status-symboli", seiskan lööpeissä on usein juttuja tyyliin "kurkista missin kotiin".  Minä sisustan lähtökohtaisesti vain itselleni. Kaiken takana on hyvä fiilis ja harmonia, tykkään laittaa kotia ja sisustaa sen viihtyisäksi tavoilla ja keinoilla jotka eivät tule kalliiksi. Sisustaminen on vaan niin kivaa! Ajatus blogista kypsyi kuitenkin vielä muutaman vuoden ajan, kunnes vuonna 2015, olin niin innoissani kaikesta mitä tein että ajattelin muidenkin ansaitsevan tietää ideoistani ja siitä miten kierrättämällä voi säästää paljon rahaa ja silti saada kauniin kodin. Merihenkinen kattaus oli ensimmäinen julkaisuni. 

Yksityiskohta merihenkisestä kattauksestaKoska teen myös itse sisustustavaroita ja askartelen, se ei ole pelkkää sisustamista, vaan rentoutumista ja rakas harrastus. Toteutan itseäni. Eri asia jos koko ajan juoksisin kaupoissa ostamassa uutta sisustustavaraa, se olisi turhaa rahanhaaskausta ja ympäristön kuormitusta. Lyhytnäköistä lohtushoppailua. Suosin kirppiksiä ja Kierrätyskeskusta. Olen Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolla kuin taivaassa! 😝 Saatan hypistellä pitkään vaikkapa jotain kulunutta tarjotinta. Mietin tekisinkö siitä magneettimaalilla maalaten muistitaulun seinälle, dc -fixillä päällystäen siistin uuden tarjottimen vaikkapa kahvikupeille keittiön tasolle, vai otanko sen vain kukkaruukuille aluseksi. Ja muut ihmettelevät varmasti että "päättäisi jo tuokin"! Koska eivät näe siinä kuin vanhan naarmuisen tarjottimen jolla "ei tee mitään". 

Tämä tarjotin päätyi vuosia sitten saunan pukuhuoneeseen... kuparimaalilla uudistettuna

Edullinen sisustaminen on "kokopäivätyötä". Tarkoitan tällä sitä koska en vain marssi kauppaan ja osta mitä tarvitsen ja haluan, minun pitää seurata aktiivisesti Facebookin eri myyntiryhmiä, Tori.fi sivua, sekä käydä usein Kierrätyskeskuksissa ja kirppiksillä. Jos sopiva esine löytyy ja vieläpä sopivaan hintaan, on iskettävä heti kiinni! Muuten saatan menettää tavaran. Ja tietenkin parhaat löydöt teen aina juuri silloin kun palkkapäivään on enää pari päivää jäljellä ja kuukauden shoppailut periaatteessa jo shoppailtu, eikä olisi varaa mihinkään ylimääräiseen! 😁 Niinhän se menee. 

Kierrätyskeskuksessa oli myynnissä jopa Riviera Maisonia...

Olen viime aikoina ollut vähän "jumissa". Juttuja ei ole tullut niin paljoa kuin olisin halunnut juuri tästä syystä että projektit eivät etene, kun en löydä kaikkea mitä tarvitsen. Mutta sisustuksellani ei ole kiire... hiljaa hyvä tulee 😊 Löysin juuri viime viikolla kivan modernin lampun varjostimen eteiseen, se on muuten vielä ihan "sisustamatta", tapetti valinta tulee eteen jossain vaiheessa. Olen tehnyt vuosien varrella monenlaisia juttuja, toivottavasti sinä lukija saat niistä iloa ja kivoja ideoita! Itse olen ainakin kehittynyt kirjoittajana ja oppinut muutenkin tässä sivussa kaikenlaista uutta.

Tästä itse ottamastani kuvasta tulisi aika hieno tapetti 💗

Loppuun hauska juttu 😊 Minulle tuli puhelu töihin ja koska työkännykkä oli ollut latauksessa, irroitin samalla johdon seinästä jotta pystyn samalla liikkumaan puhelimen kanssa, kun oli vähän kiire, kuten aina. Puhe pätkäisi vähän alusta, mutta sain selvää että joku soitti toimistolta.. en kysellyt tarkemmin nimeä kun oletin asian koskevan vain jotain laskua, eikä silloin ole niin tarkkaa kuka sihteereistä sattuu soittamaan. Asia koskikin keittiöni laitteita ja niiden uusimiseen liittyviä asioita. Kysyin samalla ihmiseltä että otatko vastaan myös ilmoituksia vanhoista laitteista jotka pitäisi poistaa käytöstä, kun minun on pitänyt laittaa niistä jo kauan viestiä jollekin "Maija Meikäläiselle" ( nimi muutettu ), mutta en ole saanut aikaiseksi. Hän vastasi: "se olen minä täällä linjan toisessa päässä". Ai että! 😆 Tyypillistä! Kyllä taas nauratti ja hävetti... Kivaa joulun odotusta, palaan pian asiaan! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani :) Tähän voit jättää esimerkiksi juttu toiveita tai muita terveisiä...